0 Läs mer >>
Så var det första dagen på veckan igen, sjukt vad tiden går fort!!

Idag vart det iallafall ett pass på ridbanan. Hade tänkt att jag skulle longerna men eftersom Sara skulle ha lektion på ridbanan så fick jag snällt rida lite istället så jag inte skulle vara ivägen.
Jag fuskade faktiskt lite med att lägga på sadeln. Jag la en pad under mest för att det kändes bra och att jag tänkte att trycket skulle hamna någon annanstans...tror inte att det direkt fungerade men man kan ju hoppas..! Red i kanske 30-40 minuter innan jag tog av sadeln och red sista stunden barbacka. Han kändes mycket bättre idag än han gjort de senaste dagarna, även fast det finns lite att jobba med så tog det inte lika lång tid att rida loss honom =)
En annan som skulle behöva knakas loss lite också är jag - när jag rider så känner jag hur otroligt sne jag är (igen) och det är tur att jag snart också ska till min naprapat för min rygg håller på att ta kol på mig! Det är inte riktigt så illa..men nästan... =p 

Träffade Charlotte med mor hos Sara och dem behövde också kolla sadeln, så Anne skulle ringa Jimmy och kolla om han var i krokarna inom snar framtid. Hoppas det!! Ha det bra allesammans!
Kram

Måndag

0 Läs mer >>
Halloj!

De senaste dagarna har varit väldigt lugna och sköna för Nenneman... i Fredags hjälpte snälla Ina mig att ta hand om honom för att jag skulle till stora staden Stockholm och röja och i lördags kom jag hem på eftermiddagen och orkade/hann inte rida så det blev vila då med. Jag tror att det var uppskattad av min lilla häst!

Idag red vi ut en lite tur i skogen, barbacka då förstås... =/ Det blev mest skritt men även lite trav här och där..det blir dock inte så många steg trav i taget då jag måste sakta av och rätta till mig lite emellanåt, han är väldigt skumpig min lilla häst..hehe! Men när han är snäll och böjer på nacken och travar på lite sakta så går det genast mycket bättre =p

Roligare rapport än såhär blir det inte idag.. Ha det bra!

Kram

Lugna gatan

0 Läs mer >>

Tjoho!

Idag så var ju Svante på besök och som jag trodde var det flera smågrejer som behövde knäckas till lite, men inget allvarligt. Den enda bakläxan vi fick var strechingen - han var lite stel i bogarna. Måste erkänna att jag varit dålig på den fronten och precis kommit igång och strecha honom nästan varje dag igen.

Den dåliga nyheten som jag blir lite ledsen i ögat över är ju då sadeln. Den har ju blivit, som jag trodde, lite trång i fram och det var en av anledningen till att Nenneman var lite stel. Så nu måste jag börja leta ny sadel...Nej! Jag som älskar min sadel!! Så om någon vill ha ut en sadelprovare så säg till, jag tänkte ta ut en ganska snart. Säg gärna till om ni vet någon bra här i trakterna också..!
Dock så tyckte Svante att jag skulle vänta ett tag så att han hinner få upp ryggmusklerna som blivit tillplattade lite så att det blir lättare att passa ut en ny sadel. Så framöver blir det ganska mycket barbackaridning (åter NEJ!! jag får ju så ont i arslet..), longering och tömmkörning.. Det positiva i det hela är ju att han har musklat på sig ganska rejält! Även skönt att veta att min känsla var rätt både om sadeln och att han behövde ses över av Svante.

Nu har jag precis varit på gymmet och hör och häpna det var faktiskt ganska kul. Johan har tänkt ut ett träningsprogram till mig, så jag tänkte försöka gå ner iaf 1-2 ggr i veckan. Jag behöver muskla på mig lite jag också! Blir dock inte lika dyrt när jag bygger muskler... Imorgon kommer jag att ha en grym träningsvärk.. =/

Cilla har tagit massa fina bilder på mig o Joelle o Nenne från Lovisedal, här kommer ett smakprov!Kram!

Lite ledsen i ögat oc...

0 Läs mer >>

Halloj!

Igår var det hoppträningsonsdag, igen! Det känns som att varannan Onsdag är varje Onsdag nuförtiden...kul att det inte känns så långt mellan träningarna iaf =)

Träningen började inge bra alls, jag red helst kasst och Nenne var stel gånger 1000. Han hängde väldigt mycket i högertygeln och det kändes som att det inte fanns någon vänster sida alls..När han blir så blir han väldigt stel men superkänslig i munnen och även jag som i vanliga fall blir väldigt stel o stum i handlederna och armarna blir ännu stelare!! Det hela är ingen vidare kombination...Jag var inte glad till en början men när jag hade fått lite hjälp och skärpte till mig så att jag inte blev hängande i tygeltagen blev det mycket bättre!! På slutet hoppade vi en liten bana på 1,10 -1,20 och han hoppade verligen kanonfint!
Så det var en bra träning eftersom man faktiskt lär sig mer när det går dåligt (även fast man inte vill inse det mitt uppe i träningen..) och så löste jag ju faktiskt problemet efter ett tag =)

Summan av kardemumman är att jag inte ska analysera saker så mycket utan bara göra...Det är himla irriterande när man frågar A hur man ska göra och han bara säger att det bara är att gasa, broma eller svänga i stort sett - men han har ju rätt. Varför ska allt alltid göras så komplicerat? För mig tycker jag att det är himla bra att ha en sån tränare som inte följer med mig i mina djupa analyser (som ni säkert märkt här på bloggen kan jag ju analysera ner saker i molekyler och skriva tex en hel roman om ett ridpass, hehe..) utan bara försöker få mig att göra och rida på känslan, som jag faktiskt vet att jag har någonstans deep deep inside.. Irriterande men bra! Det blir ju alltid bra på slutet så något poäng måste han ju ha med det han säger, hehe..!

Idag kommer Svante och ska kolla igenom Nenne. Det känns som att det behövs, tror inte att det är något allvarligt men det är något som spökar lite, vi får se om jag har rätt..
Kram

Analysera mera?

1 Läs mer >>

Hej hopp!!

Söndagen vart riktigt slapp. Jag hade tänkt skritta ut en sväng i skogen men jag hade helt enkelt inte lust så Nenneman fick vila. Jag tror att han tyckte att det var skönt att bara strosa med sin bästa tjej Russin i hagen!

Idag vart det en tur i skogen. Vi red en lite längre runda än vi brukar göra på vardagskvällarna, men Nenne ville gå åt det hållet och ja...jag hängde med! Det var en riktigt skön tur måste jag säga. Fick mycket sorterat i hjärnan. Uteritter och mockning måste vara den bästa terapin ever, hihi!
Nenne var iaf väldigt pigg o glad och stundtals inte helt kontrollerbar, särskilt inte i galopperna...Jag hade ett annat träns på honom med en vanlig aachennosgrimma och rem + ett vanligt tredelat bett. Tycker inte att det borde vara så stor skillnad mot det jag brukar rida på men det är det!
I alla fall så kom jag fram till att jag måste få lite hjälp med markarbetet ett tag framöver - känns som att jag kört fast lite och måste ha hjälp med hur jag ska komma vidare. Han känns alltid mer eller mindre fin när man rider nu för tiden och faktiskt ganska välriden. Det låter konstigt att säga men när han är så här känns han mer svårriden än innan när han var galen och bara sprang som en tok eller stog på bakbenen...helt enkelt för att jag har ridit på nästan samma sätt och haft i stort sett samma system i ca 5-6 år för att få honom lugn, sansad och kontrollerad. Nu när han är det vet jag inte riktigt vad vi ska öva på längre - eller jo det vet jag men jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja och vart jag ska göra av all hans energi som inte längre går till att bråka eller springa i full rulle.. Ganska angenämt problem måste jag säga!! Men dock ett problem =) 


Här ska det tränas o trimmas för fulla muggar =D

Veckan som kommer blir hyffsat lugn, här kommer en liten veckoplanering (som inte är så planerad);
Tisdag - trimma på banan
Onsdag - hoppträning
Torsdag - Kiropraktor (det hela vart lite oplanerat eftersom han egentligen skulle ha kommit den 2:a, men han kunde inte då så idag fick jag veta att han kommer på torsdag istället)
Fredag o Lördag är Ina dagar denna vecka för jag ska bort. Vad han ska göra får vi se efter torsdagen. Men Svante brukar ju vilja att dem ska tömmköras/longeras/rida barbacka några dagar efter behandling.
Söndag beror på vad han har gjort fredag och lördag =)

Som sagt en ganska oplanerad planering för denna vecka!

Ha det bra!

Slappt & tankar

2 Läs mer >>
Ja precis som det står i rubriken var det riktig stolpe ut för oss alla idag (förutom Sara som vanligt, hihi)...
Jag han inte riktigt kolla så noga på alla ritter eftersom jag red i mitten av oss men det jag såg såg himla trevlig ut! Tyvärr hade Maria två stopp, vet inte riktigt varför men en spänd häst kan jag gissa - synd!

Nenne kändes väldigt fin på framridningen och framhoppningen till bägge klasserna - men inne på banan kändes han både lite spänd och överambitiös på samma gång...Det hela blev lite svår manöverrerat!
I första klassen fick jag inte honom att byta galopp innan en oxer som stog i höger sväng, det hela resulterade i ett nedslag...
I andra klassen fick vi ett nedslag och ett stopp. Nedslaget var bara onödigt och ett riktigt skitpet och stoppet får jag nog ta på mig även om jag tycker att han kunde ha varit lite snäll och hoppat...Vi fick ett mellanläge till ett litet räcke och jag var lite sen att ta en förhållning för att få bra avstånd utan istället ville jag att han skulle hoppa av stort men det ville inte herrn i svart. Men han gjorde riktigt fina språng även fast han var lite spänd, himla kul eftersom han brukar hoppa väldigt dåligt när han är spänd i vanliga fall =)
Överlag måste vi träna mycket mer på det där med att få rätt galopp!!! Men när Nenne har bestämt sig för att galoppera i en galopp är det väldigt svårt att få honom att komma på andra tankar - särskilt på tävling när man inte kan göra en volt för att rätta till det hela...En sak att ta upp på träningen på onsdag =)

Vi slutade iaf på delad 3:e plats, eller vi hade åtminstone samma poäng som 3an men eftersom dom var bättre idag så fick dom också den officiella 3:e placeringen och vi 4:e placeringen. Tråkigt tyckte vi eftersom vi faktiskt vann förra omgången och tyckte att det kunde ha räknats med..hihi =p

Joelle var riktigt laddad till en början idag. Jag red fram ganska länge för att få henne lite trött och mer kontrollerbar...Det fungerade ganska bra och lagom till att vi skulle hoppa fram så var hon riktigt fin. Inne på banan hoppade hon riktigt bra språng och var fullt kontrollerbar hela vägen runt, fin häst! Tyvärr så fick vi ett skitpet på sista hindret i grunden...

Nu laddar vi upp till Rådmansö den 6:e juni (japp jag har bestämt mig för att vara snålangelica..)! Nenne får gå 1,20 och Joelle 1,10 och 1,20 =)

Jag hade ingen fotograf till Nenne men här kommer en bild på Joelle iaf!


Kram

Stolpe ut!

0 Läs mer >>
Hej hej!

Har känt mig ganska velig med vilka tävlingar jag ska åka på nu efter tävlingen på lördag, så nu ska jag försöka mig på någon slags planering... =)
Målet nu innan "sommar uppehållet" är att få två felfria 1,20 så att vi får vårat kval klart till 1,30 i höst. Om allt går lika bra som det gjort tidigare på säsongen ska det inte vara något större problem! 

Den 6:e Juni blir det tävling antingen på Rådmansö eller Strömsholm. Beror lite på hur rik jag känner mig..det kostar ju lite i soppa att åka fram och tillbaka till Strömsholm, men det skulle vara grymt kul att få rida på slottsbanan igen. Fördelen med Rådmansö är att det är nära och att jag kanske kan starta Joelle där också. Men tävling blir det - vart får vi se!

Egentligen hade jag tänkt att åka på meeting till Borlänge den 23-25, men återigen så får jag nog slopa det pga pengabiten... Istället blir det Märsta den 12:e Juni.

Sen blir det 2 helgers tävlingsuppehåll till den 2-3 Juli i Vallentuna när jag tänkte rida 1,25 på lördagen och 1,20 på söndagen (om jag redan gjort kvalen blir det kanske bara en dags tävlande). Egentligen ville jag inte åka på denna tävling till en början då jag var där förra året och tyckte att underlaget var väldigt konstigt, hårt på vissa ställen och mjuk på andra. Men denna ligger ändå bäst i tiden så det får nog bli så ändå.

Sen blir det lugnare tävlingsmässigt i ca 4-6 veckor, Nenne får ha helvila i ca 1-2 veckor och sen lite sporadisk ridning innan vi sätter igång odentligt igen - jag ska ju ha semester också. Tror att det blir ett ganska lagom uppehåll!!
Jag planerar att kanske åka på något slags "träningsläger" några dagar i slutet av semestern så att jag är klar att starta 1,30 ganska snart efter uppehållet (om vi kunnat kvala). Så första tävlingen blir i början/mitten av augusti igen =)

Det känns just nu som en ganska bra plan - men mycket kan hända på vägen... =)


Charmerande bild på tävlinsduon...Man tager vad man haver!

Kram


Tävlingsplanering

0 Läs mer >>
Orkar inte skriva så mycket idag...det blev en uteritt på ca 1 timme med ganska mycket galopp och långa skritt pauser. Fokus på att han skulle galoppera på framåt ordentligt utan att dra eller lägga sig bakom handen. Han skötte sig bra!


Vi hörs imorgon med förhoppningsvis lite längre text...det står i alla fall lydnads och gymnastik hoppning på schemat inför sista omgången i div 2 på lördag!

Kram 

Hej hopp!

0 Läs mer >>
God kväll!

Som rubriken sa så vart det lite mer ändrade planer idag - Ina som skulle rida Nenne fick hoppa in och jobba så hon hann tyvärr inte rida. Synd, men det är alltid bra med lite extra pengar i fickan =)
Istället så åkte jag upp efter jobbet och longerade honom i ca 15-20 minuter innan jag åkte till Joelle. Han såg fin och avslappnad ut. Han börjar till och med få riktigt bra med muskler över ryggen och rumpan och även i fram har han breddat sig rejält! Nästan så att jag inte tycker att sadeln ligger lika bra längre, men jag hoppas på att det är en fas i utveckling och att den snart ligger som en smäck igen... =/ Tänkte att Svante (kiropratorn) skulle få titta på den när vi ska dit nu i början av juni och se om den ligger katastrof eller om den går att fortsätta använda! Det tror och hoppas jag!

Idag vart det lite hoppning med Joelle. Cilla som är Joelles ägare hade byggt upp en jättebra övning på deras nya och fina utebana. Den måste jag försöka bygga och göra med Nenne någon gång också, men man behöver nog en lite större bana och fler stöd än vad vi har hemma..=p Den gick i stort sett ut på att man skulle kunna styra ordentligt och få en lydig häst.
Joelle var superfin idag och det märks att Cilla har trimmat mycket dressyr den senste tiden. Hon var mycket mjukare och lydigare redan från början. Himla kul! Hon är så himla fin att rida Joelle - verkligen min typ av häst, jag hoppas verkligen att jag får fortsätta att rida henne ett bra tag tiill!

Nu måste jag verkligen gå och duscha och slänga i mig ett litet kvällsmål innan jag dör av hunger och trötthet..

Ha det bra allesammans!

Kram =) 

Lite mer ändrade plan...

1 Läs mer >>
Blev ingen Joelle träning igår pga av dubbelbokning från ägarens sida, tråkigt men idag tar vi nya tag och provar igen =)

Det blev i alla fall Ina ridning för Nennes del och jag passade på att hjälpa Åsa som ville ha hjälp när hon hoppade lite.
Både Nenne och Russin såg lite stela ut till en början, säkert för att dom stått utan täcke i regnet och var lite kalla över ryggen när vi tog in dem. Efter ett tag såg båda riktigt trevliga ut! Nenne var riktigt pigg idag med - jag förstår inte riktigt vart energin kommer ifrån för tillfället..men jag gillart!
Åsa och Russin ska ju göra den stora debuten på 90 cm på lördag em, synd att jag inte kan följa med eftersom jag ska tävla själv. Men dem kommer att klara det galant om Åsa ser till att hålla galoppen hela vägen! 
Måste säga att jag tycker att det är himla svårt att hjälpa andra när dem rider, mest för att jag är så dålig på att förklara och hitta rätt ord vid rätt tillfälle...Men Åsa förstog mig bara bra - en duktig elev med andra ord =D 

En springtur hann jag och Åsa med på kvällskvisten också, duktiga vi är!

Idag blir det mer Ina ridning och jag åker till Joelle och rider lite!

Ändrade planer

1 Läs mer >>
Hej hej!

Hade tänkt skriva en liten rad igår, men det blev på tok för sent när jag kom hem från träningen & stallet..!

Igår var det som sagt lagträning. Måste erkänna att jag var totalt otaggad efter att ha storstädat lägenheten i 6 (!!!) timmar.. Jag gjorde även tabben att inte äta middag innan jag åkte eftersom jag ätit en så sen lunch. Ingen bra start med andra ord.. =/
Men jag tyckte att jag och Nenne gjorde en bra insats på träningen ändå, jag fick bara påminna mig själv om att koncentrera mig ett antal ggr!
Det var egentligen inga konstigheter ünder träningen (skriver jag inte alltis så..?) - några linjer, en serie med 3 oxrar och 3 galoppsprång mellan varje  + lilla vattengraven. Hindrena höjdes dock ganska fort vilket jag inte är van vid längre, med Arnold får man ju nöta ett ganska bra tag innan man "förtjänat" att hoppa högre, hehe..! Men det är bra att träna på att det blir högre lite fortare också. Nenne gjorde allt med bravur, as always! Ann tyckte att jag skulle få fram näsan på honom lite mer och på det viset få en bättre galopp - och jag håller med, det är himla svårt att få ur honom ur hans bekvämlighetsgalopp som är lite bakom handen..och får man upp honom blir han ofta lite stark istället. Men det är bara att nöta på =)
Charlotte fick även ta en provtur om vi måste ta till plan B till lagtävlingen på lördag, hon fixade det bra! Men jag läste på hennes blogg tidigare idag att Bama var "tillfixad" nu så vi får hoppas på att han är frisk o kry till tävlingen!

Idag red jag ut med Åsa och Cornelia. Vi hade bestämt oss för att ta oss till banvallen som går mot Finsta. Det är inte jättelångt från vårat stall, men det betyder att vi måste rida en bit på stora vägen (där det är skymd sikt o de kör som dårar) eller tjuvrida över åkern. Vi valde vägen, dels vill man ju inte ha en utskällning och dels hade det ju tokregnat så att åkrarna inte är så roliga nu.. Hur som helst så var den banvallen väldigt bra och alla 3 hästar var väldigt pigga och glada! Nenne var jättepigg men fullt kontrollerbar, han börjar verkligen få upp konditionen nu, hur bra som helst!! Vi mötte även några väldiga glada och busiga kor eller ungtjurar eller vad det var - hur söta som helst =) Åsa kommer nog lägga upp en liten film på sin blogg..!


Imorgon blir det förhoppningsvis lite Ina ridning för jag ska iväg o hoppa med Joelle =)

Ha det bra!

Kram!

Lagträning + uteritt

0 Läs mer >>
Snodda av Ina från facebook... =)

Bilder från gårdagen