0 Läs mer >>

Planerna blev inte riktigt som tänkt när jag tittade i almenackan och upptäckte att kursen inte skulle vara förrän veckan efter, lite förvirrad jag... Då kanske det blir hoppträning trots allt. Tåls att tänkas på!

Nu tänkte jag försöka vara lite nyttig här hemma o fixa lite, som vanligt så drar man på det in i det längsta - därav ett extra blogginlägg...att man aldrig lär sig att bara ta tag i tråksakerna på en gång..Men nu är det dax! =p


Bjuder på denna vackra bild, ibland ser man lika dum ut som man känner sig..!

Kram

Hmm typiskt

0 Läs mer >>
Sådär ja! Nu är andra ridturen avklarad efter semestern, eller jag har ju fortfarande semester en vecka till.. För Nennes del är det därimot slut på slappandet.
De första två dagarna har vi varit ute i skogen och luffsat. Han känns väldigt fin även om han var lite tittig idag och höll på att dö när fåren hade bytt hage. Det är inte lätt att vara häst alla gånger..
Planen nu är först en dressyr/markarbeteskurs nu på fre-lör och sen hoppas jag som sagt på att det blir någon hoppträning innan tävlingen i Köping den 21:a aug. Det är ju ett tag kvar så det går säkert att få till. Men just nu känns det som att tiden flyger iväg så vips är man redan där..
Jag känner mig väldigt sugen på att vara med på hoppträningen på tisdag men mitt sunda förnuft säger nej - han har ju trots allt inte gått så jättemycket den senaste tiden så en kurs senare i veckan får räcka. Vi får se om förnuftet eller viljan segrar, hihi..! Han skulle ju inte direkt dö av det, tvärtom tror jag att han skulle uppskatta det väldigt mycket, kanske lite för mycket.. =p I vilket fall som helst så tänkte jag åka och titta lite så man får tillbaka inspirationen efter lata semesterdagar!


Nu är det alltså full fart som gäller igen!!

Kram

Ridning

0 Läs mer >>
Hej hopp!

Nu är jag hemma från latande på diverse landställen!
Det har varit himla skönt att komma bort ett tag även fast jag blir väääldigt rastlös och stressad av att bara ta det lungt. Låter kanske inte helt vettigt, men sån är jag.. Det gäller att hitta på saker hela tiden!

Om jag ska ta det från början så var vi först till min mormors landställe utanför Enköping i några dagar. Vi hjälpte henne att klippa gräset och trimma litegrann och hon serverade massa mat!! Vi hann även med lite loppisar och gårdscafén.
Proppmätta åkte vi hem igen i några dagar och jag började sätta igång Nenneman. Han var lika fin som vanligt!
Igångsättningen lämnades sedan över till Åsa som har tagit har tagit hand om Nenne den senste veckan när jag och Johan begav oss till Norrland och Ö-vik skogarna. Mer om Nenneman kan ni alltså läsa på Åsas blogg, hihi!

Väl i Norrland har jag och Johan gjort det jag är som sämst på, att lata oss!
Jag tvingade ut Johan på lite raggarrundor med bilen för att kolla på omgivningen och en sväng in till Örnsköldsvik för att kolla i butiker. Sen har vi roat oss med minigolf, övat svingen i vanlig golf, skjutit med luftgevär (jag börjar bli bra!), fiska och åka fyrhjuling. Har man ett hus till förfogande mitt i djupaste norrlandsskogarna så måste man ju leva lite frilufsliv!


Mormors hus

Liten del av Johans föräldrars hus

Dax för fyrhjulingstur

Fiske i tjärn, vi fick dock ingen på kroken..

Det enda djuret vi stötte på var denhär extremt fula älgen..!

Hos mormor fanns det lite gulligare djur att titta på =)

Ha de det bra!

Kram


Livstecken

1 Läs mer >>
Halloj!

Just nu är det helvila som gäller för Nenneman, från och med igår till och med nästa fredag. Sen börjar allvaret igen..
Under tiden tänkte jag ta lite semester och åka iväg några dagar nästa vecka och hela veckan därpå, snälla Åsa ställer självklart upp med att ta hand om Nenne, tusen tack!! Vad skulle man göra utan Åsa?!?

Väl hemma igen så har jag anmält mig till en dressyr/markarbetes kurs första helgen i augusti och så hoppas jag på att det blir någon/några A hoppträningar innan första tävlingen som nog blir i Köping den 20-21 augusti, ett tvådagars meeting på gräs.
Sen får vi se vad det blir för tävlingar, har inte riktigt hunnit planera så långt än.

Idag har jag och Åsa tvättat Nenne och Russins boxar med högtryck och skrubbat med gulsåpa. Fina och rena blev dom och jobbigt var det! Imorgon tänkte jag stänka på lite färg också så Nenne får bo i boxen brevid inatt så att den hinner torka och så att han inte hinner skita ner den igen, hehe...

Nu ska jag sätta mig och njuta av första dagen på semestern..inget jobb på 3 hela veckor, det ni!!

Ha det bra =)

Kram!

Vila + lite planer

1 Läs mer >>
Hej hopp!!

Är lite mycket nu, försöker hinna jobba ikapp lite nu på jobbet innan semestern så det inte blir stora högar när jag kommer tillbaka..så det sista jag vill göra på kvällarna när jag kommer hem är att sitta vid datorn igen.. =/

På Nennefronten är det fortfarande ganska lugnt, uteritter varvat med kortare dressyrpass för att hålla igång den gamla kroppen.
Han känns förövrigt jättefin! Känns lite tråkigt att han ska få vila nu när han är så fin men samtidigt så tror jag att det är välbehövligt att han får ta det lite lugnare ett tag - han är ju ingen ungdom längre och det sista jag vill är att han går sönder... =) Det fina finns nog kvar när vi sätter igång på allvar om ca 2 veckor igen!



Ha en bra dag!!

Kram

Update!

1 Läs mer >>
Eftersom jag inte orkar skriva ngt idag så får ni dagen i bilder istället... =)


Först anlände jag i stallet...

Sen tog jag in hästarna...

Fixade i stallet och gjorde iordning Nenne (härlig bild med "gloria" runt..)

Sen blev det longering...

Fix igen... =)

Sen hem igen!

Kram på er =)

Dagen i bilder

0 Läs mer >>
Hej hopp!!

Händer inte så mycket spännande nu inte... Nenne har haft några lata dagar med en dags vila och sen ut i skogen o mysa. Jag vet dock inte hur mysigt det har varit med tanke på dessa kräk till flygfän (känns som att jag har klagat på dem ganska mycket den senaste tiden men dem är ju för jobbiga, hihi)...
Idag blir det nog lite longering på banan så han slipper ha mig på ryggen + att det fläktar ganska skönt på våran bana dessa varma dagar!

Det har ju blivit lite ändring i planeringen...Tanken var ju att Nenne o Russin skulle få åka på bete i ca 2 veckor men eftersom Russin numera måste gå i liten sjukhage så var vi tvungna att slopa den planen och båda hästarna får vara hemma istället.
Så istället tänker jag fortsätta hålla igång honom lite lätt första veckan och sen får han vila helt v 29 när jag är borta innan det är dags att sätta igång inför tävlingar igen =)
Han fick ju dessutom en månads extra vila i vintras/våras så det räcker nog med bara en liten sommarpaus innan det är dags för vintervilan när det ändå inte är någe kul att rida...



Kram

Lata dagar

0 Läs mer >>

Gullrumporna två...!

Ett stycke medhjälpare (den andra hamnade tydligen inte på bild..hihi)




Fullt ös!

Kram

Några bilder från hel...

0 Läs mer >>
Fotograf var ju som sagt på plats i helgen och jag har nu gjort en stilstudie...Min sits var mycket bättre på söndagen! Hemligheten heter sadelklister...eller nja stubbens sadelfett på chapsen, man sitter som en smäck då!
Lite cred till mig själv som faktiskt inte rycker honom i munnen i jättehoppet i kombinationen och faktiskt har lösa tyglar i landningen...
Fina Nenne har spetsade öron på alla kort förutom när han var tvungen att rädda oss, hihi!
Världens finaste Nenne!!

Stilstudie

0 Läs mer >>
Halloj!

I helgen var det då tävling i Vallentuna. Med mej följde snälla Åsa och Catta - lyxigt med två häst/Angelicaskötare!!

I Lördags var det då 1,25.
Vi tyckte att vi kom alldeles perfekt i tid men jäklar i min lilla låda vad det gick undan när dem väl startat klassen... Jag fick rida fram ganska kort men Nenne kändes helt super inne på framhoppningen - ridningen blev riktigt bra och han hoppade grymt bra!
Väl ute på tävlingsbanan (framhoppningen var inomhus) så kändes han lite spänd, antagligen eftersom det blev så stressigt och han inte riktigt hann kolla in läget innan det var dags att hoppa.. Men han kändes ändå väldigt fin fast han var spänd men tyvärr blir ju galoppen lite mer "uppåt" än framåt och han hoppar ännu lite högre. Vilket resulterade i att vi inte nådde fram i första kombinationen som var oxer in och räcke ut. Lite mer ben på första försöket hade vi nog lyckats men han valde, klokt nog, att stanna. På andra försöket kom vi ännu sämre in men han gjorde sitt bästa och hoppade ändå, duktig häst!! Finns en väldigt rolig bildserie som fotografen tog på språnget ur kombinationen, det ser himla kul ut, hihi! En liten rivning fick vi också, 13 fel blev det totalt eftersom tiden tickar iväg vid ett stopp..

I Söndags var det 1,20 och vi var ute i mycket bättre tid, men tro det eller ej så vart framridningen ändå väldigt kort och lite stressig...tur att Catta gått med honom ganska länge så att han var framskrittad ordentligt!
Han var minst lika fin inne på framhoppningen som dagen innan och jag valde att gå ut lite tidigare för att vänja honom med utebanan och rida runt i collecting lite längre.
Det verkade fungera och han var helt super att rida och hoppade hur bra som helst, fina hästen!! Vi blev nolla och fick en 8:e placering av ca 78 starter, mycket bra tycker jag!

Har inga bilder på den här datorn från helgen, så ni får hålla tillgodo till ikväll =)

Kram

Tävling Vallentuna

0 Läs mer >>
men jag gör det ändå!

Igår blev det en timmes skritt och travtur för Nenneman förbi prästgården. Till en början verkade han inte allt för pigg på ide´n men när vi tagit oss en bit bort från stallet var han med på noterna igen!
Väl ute i det gröna var det massa äckliga flygfän, jag vet inte vem som var mest irriterad - jag eller Nenne... Men annars var det skönt med en kravlös liten tur =)

Idag blir det trim på banan inför helgens bravader - det kommer bli en sen start på lördag när vi ska starta 1,25 så jag och mina snälla medhjälpare Åsa och Catta (lyxigt med två medhjälpare!!!) behöver inte gå upp allt för tidigt. Sist jag räknade på starterna, utan paus och banbygge mm, så skulle klassen starta 18,30...

Btw så satt jag och tänkte på hur otroligt snäll min häst är... de senaste två ggr när jag åkt själv på träning så har jag bara ställt honom utanför transporten efter ridpasset och tagit av grejerna, svampat av, broddat av och tagit på transporttäcke (svetttäcke) mm och han rör inte en fena..! Det är så det ska vara, annars skulle det aldrig gå att åka själv!! Eller det skulle inte vara lika kul iaf...

Vintertid och fastspänd, men han ser inte så vild ut här heller...hihi!

Kram

Inte så mycket att ra...