1 Läs mer >>


Halloj!

Känner mig lite småtråkig som bara använder samma bilder hela tiden, så här bjuds på två nya - kors i taket!
(eller dom är ju nya för bloggen iallafall..)


Nenneman 1,25 i Vallentuna i somras, red bull ger en kanske vingar.. =)
Bild från elindaphoto.nu


På ridbanan igår, lite till vänster var det en jättefin röd himmel men Nenne ville stå med en stolpe i ryggen istället!

Sen undrar jag vad det är med min häst och småsår?!? De senaste dagarna har han haft en ny repa varje dag, är det inte i skallen så är det på benen. I Onsdags var det på skenbenet och igår hade han ett sår och var svullen vid hasen (därför är vi ute i grimma och longerlina för att se att han inte var halt, men han var så fin så!)
Jaja bara det inte blir några större sår som sätter stopp för ridningen så är matte nöjd!

Annars vart det vila igår och till helgen blir det fullt ös igen! Imorgon åka med på dressyrtävling och sen vidare och shoppa kläder med Ina, inte för att det kommer blir så mycket shoppa men det är skönt att komma iväg lite.

På söndag blir det förhoppningsvis "fix av Nennes vägrande att landa i vänstergalopp" hos John. Det får jag reda på idag om det blir av, jag hoppas verkligen det! Jag vet att det är en ganska "easy fix" (Arnold hjälpte ju mig med det förut) när någon duktig sätter sig upp och rider, men för en annan tar det en vecka eller två. Det hela handlar ju egentligen om att jag inte kommer åt honom ordentligt på marken och Nenne är inte dummare än att han utnyttjar det...särskilt i hoppning när det är lite lättare för honom att "rinna iväg"! Jag vill bara veta att jag är på rätt spår när jag försöker trimma bort det och få hjälp så att det blir lite lättare för mig att fortsätta arbetet. Onödigt att trimma en massa och så gör man fel!

  Ha en bra helg! =) 

Bilder

0 Läs mer >>

Även fast jag har haft min häst i 7 år så tröttnar man aldrig på att få höra att ens häst är fin...ännu roligare är att höra att vi passar väldigt bra ihop! Bara det kan man leva på en vecka till eller två.. =)

Träningen började, som vanligt, med att se till att ha hästen framför skänkeln. Denna gång skulle vi bara skritta över en plastmatta, jag tror att alla blev avslöjade när hästarna tvärvägrade och sen inte tog skänkeln framåt. Men efter bara en övertalning så gick Nenne över mattan så fint (ni som känner honom sen innan fattar att det är något slags mirakel..vattenmatta under hinder är en sak, men att gå över..!). Efter mattan skulle vi travhoppa en vattenmatta (vanligt hinder) och sen sakta av till skritt och skritta över den andra mattan som hela tiden bytte plats och form. 
Vi gick sen över till alla kolla att hästarna tog sidförande skänkel, roligt nog var detta precis samma övning som jag tragglat på här hemma några dagar!

Efter det gick vi över till att hoppa ett hinder på volt, Nenne och jag blev återigen avslöjade - han vägrade att landa i vänster galopp...Efter lite övertalning så gjorde han det motsträvigt. Efter det fick vi göra några korta/trånga svängar för att sen gå över till att hoppa en bana.  

Till en början imponnerade vi inte särskilt mycket, Nenne var på sitt "kasta med huvudet och inte acceptera bettet humör". Jag nästan hörde Johns suck genom ridhuset när vi började med värsta kråkhoppet och bråkade oss fram till nästa hinder... Då är det fina när man har två tyglar - bara att lätta på "stångtygeln" och rida med vanliga bettet. Ridningen blev bättre och bättre för varje hinder och till andra rundan var han super!

Förresten så har jag anmält mig och Nenne till våran första 130 nu, så länge som jag mesat med den höjdens så kände jag att det var dags. Vi har ju tom placering i 125, 5cm extra borde ju inte göra ngn skillnad... Första helgen i Maj smäller det! Kul att ha ett  kortsiktigt mål framför sig =)

Min fantastiska häst

0 Läs mer >>

Halloj!

Idag är det hoppträningsdag och jag är, som vanligt, taggad!

I Måndags firade jag som sagt den extra timmen ljus med en uteritt efter jobbet. Efter att inte ha ridit ut så mycket under vinterhalvåret så påminns man än en gång om hur nyttigt det är och hur kul hästen tycker det är att få slippa ridbanan!
Nästan allt som man tränar på ridbanan går faktiskt att träna på ute också, det gäller att ha lite fantasi bara. Fantasin lärde jag mig använda när jag i ett år stog i ett stall utan varken ridbana eller ridhus, det året ser jag fortfarande som ett av de mest utvecklande för mig och Nenne, att kunna rida ut i ur och skur, ljus eller mörket.. Vi lärde lixom känna varandra lite mer och han lärde sig lita på sin galna matte som promt skulle rida ute i kolsvart mörker på vintrarna..
Det är dock himla skönt att ha en ridbana nuförtiden och en transport att kunna åka ner till ridhuset med.. =)
Vårat utepass fokuserade på att få honom gå framåt och förbi det läskiga och sen kunna bromsa när det väl släppt, hihi! Det blev väldigt mycket flytta sidvärts så att han är uppmärksam för skänkeln, tvärar ordentligt, lossar och blir liksidig, lite uppföljning av fredagens pass.

Igår blev det ett pass på ridbanan. Uppvärmingen bestog av några minuters longering i trav (efter framskrittningen då förstås) innan jag satt upp.
Fortsatte med samma tema och upplägg som tidigare, uppmärksam för hjälperna! Han har alltid varit så att han fördröjer lite i hjälpgivningen. Något man aldrig korrigerat förut eftersom då har han blivit stressad och sen har det inte gått att rida ordentligt mer det passet..Man har helt enkelt nöjt sig med en lugn Nenne. Nu de senaste åren går det faktiskt att korrigera honom, men oftast nöjer man sig med lagom, något jag tänkte ändra på!
När det släppte så gick jag över till att galoppera över två bommar, 17 meter emellan. Han gjorde det bra med olika många galoppsprång emellan, men envisas med att inte landa i höger. Till slut gick det dock fint att göra det också. Alltid detta tjafs om vilken galopp vi ska landa i, rakriktningen som avslöjar oss där också, attans! =)
Hoppträningsdag

0 Läs mer >>

Vi hade ju hagfix igå...

0 Läs mer >>

Halloj!

Hade tänkt skriva en rad eller två i helgen, men vädret har ju varit alldeles för bra för att spenderas inomhus!

För att uppdatera er om livet så kommer här några rader om helgen..

I fredags hade jag tänkt rida ut, men efter lite omplanering i schemat så fick det bli ett pass på banan.
Jag passade på att ta igenom det som jag så länge känt men lite ignorerat i tron (hoppet) om att det skulle lösa sig själv. Han har ju ett tag känts ganska oliksidig till och från, vissa dagar jättemycket och andra ingenting alls. Troligen för att han har lärt sig ett nytt sätt att fuska på så man slipper jobba ordentligt... Det vart ett ganska långt pass med en svettig ryttare som resultat... Nenne blev dock fin!

I Lördags fick Cornelia rida, jag hade lovat mig själv (och Johan) att äntligen ta tag och röja i vårat förråd hemma. Lika bra att passa på när det är fint väder! Men först var jag i stallet hela förmiddagen och släppte ut hästar, mockade, handlade hästmat och...bara maskade mig för att slippa åka hem!

Igår hade vi bestämt att vi skulle hoppa hela gänget, Sara kände sig dock lite krasslig så det blev löshoppning istället!
Alla hästar var väldigt pigga men skötte sig kanon, kul att se hur alla hoppar =)
Nenne fick också vara med, jag har aldrig löshoppat honom förut eftersom jag inte sett någon anledning med det när han bara har rusat järnet, men vill ju inte direkt uppmuntra till ännu mer spring..
Han hoppade ganska bra, som vanligt så "kniper" han ju lite bak istället för att öppna upp, något han alltid har gjort och kompenserat med höjd istället.. Dock så tycker jag överlag att kvaliten på sprången blir bättre och bättre. Sista språnget på runt 1,40 -1,45 tog han lekande lätt med ett superfint språng!

Idag ska jag fira den extra timmen med ljus genom att rida ut efter jobbet!!

KramUnderbara helg!

0 Läs mer >>

Godmorgon!

Tänk att det redan är fredag, det var ju Söndags kväll nyss och vi stog och stampade i Södertälje i väntan på att lagklassen skulle börja.. Konstigt att tiden kan gå så fort!
Hoppas att den börjar gå liite saktare nu när vädret är på topp, så himla underbart att vakna på morgonen och det är ljust och sol ute =)

I veckan har Nenne som sagt fått en ganska lugn vecka. En liten snabbuppdatering kommer här:
 I måndags blev det vila och tisdagen nalkades barbackaridning, mest för att jag kände mig lite busig.. =p
I Onsdags red jag ett mer ordentligt pass och passade på att lägga uten bom på ridbanan för att göra det hela lite roligare. Igår longerade jag ca 30 minuter på ridbanan.
För att sammanfatta det hela så har jag en ganska pigg 17-åring, formen är så gott som på topp!

Idag och helgen ser inte ut att bli så mycket mer ansträngande. Det kommer nog bli mest skogen och bus, kanske ett hopp pass om det hinns med. Annars får det bli i början av nästa vecka =)

Men först, som vanligt, blir det jobb så att jag kan springa härifrån och till stallet lite tidigare. Kanske..! =)


Kram

Lyser med min frånvar...

0 Läs mer >>

Godermorgon!

Igår blev det en lång dag med mycket väntan och en sen kväll hemma!

Vi kom till Södertälje precis när min klass började med unghästarna, och sen var det bara att vänta på att ca 130 ekipage skulle göra sin ritt... För Nenne som inte väntar så glatt på transporten blev det en lång framskrittning.

Jag tittade på en del ekipage och nästan alla hästar såg superspända ut inne på banan, konstigt tyckte vi eftersom det inte direkt var något konstigt med banan. Lite blommor och grejer men inte SÅ himla tittigt ändå.
Väl inne på framridningen/framhoppningen fick jag min förklaring, det var KAOS, herregud så arg jag var (jag brukar kunna hålla mig ganska lugn med man hade ju hunnit bli lite hungrig igen och stressad av all väntan).

Inne på tävlingbanan var han, som de flesta andra hästar, superspänd. Vi kom dock runt nolla ändå. Jag kände mig som en ivrig liten B-ponny ryttare som drev som en tok, hihi. Ingen stilrunda med andra ord, men jag fokuserade bara på att få fram honom så att spänningen skulle lätta.
Det verkade löna sig för till andra klassen var han mycket lugnare och de tre sista hindrena kändes han precis som på träningen i Onsdags, superfin! Tyvärr fick vi med oss en bom ner.
De andra i laget hade också samma otur som jag, Charlotte fick ett skitpet på en annars fin runda (vad jag hörde, hann inte se själv) och Saras Zoho var ganska spänd kan man sammanfatta det...Nenne var den mest avslappnade hästen i första klassen om man jämför med Zoho.. Men Sara red som en iller och kom runt med endast två nerslag. Superbra jobbat måste jag säga!

Catta filmade hela spektaklet så jag ska se om jag kan få dem och visa här. Andra filmen kanske jag vågar bjuda på iallafall, hehe =)

Denna vecka kommer Nenne att få ta det lite lugnt med uteritter och lättare lösgörande pass.

Have a nice day!

Kram

Tävling Södertälje

0 Läs mer >>

Halloj!

Igår vart det full fart hem från jobbet och sen direkt till stallet för att hinna rida ut innan det blev mörkt. Även fast solen hade bestämt sig för att lysa med sin frånvaro på eftermiddagen så var det skönt att slippa ridbanan ett tag. Det var ganska isigt ute så det blev bara en skritt tur runt lilla rundan.
Ganska skönt att vara hemma tidigt för en gångs skull, jag tvärsomnade redan vid 22 och vaknade upp vid 6, så himla skönt!

Idag blir det att trimma på ridbanan, hoppas att den går att rida på bara.
Men först blir det ett besök till naprapaten för min del och det ska bli så himla skönt att äntligen få räta ut sin snea kropp igen och få lite massage, längtar!!
Ett kontorsjobb är inte att rekommendera för långa ryggar, man får lätt ont i axlar och rygg. Sitta ordentligt och träna ordentligt - vad är det...? =/ Jag får jobba lite på den biten!

Nu ska jag sätta fart på prinskorvarna och jobba, men först - morgonkaffet! =)

Kram

Uteritt

0 Läs mer >>

Jag hittade den! Den där saken som försvann någon gång i vintras och varit så svår att hitta igen - känslan alltså!

Jag har ju känt att det gått åt rätt håll men igår satt den verkligen, Nenne var hur fin som helst, 10 guldstjärnor av 10 till honom, han hoppade verkligen fantastiskt bra hela träningen igenom. Om jag tyckte att rundan som jag la upp igår var okej så var den inte alls i närheten av gårdagens. Så himla roligt, jag är fortfarande som på rosa små moln =)
Det nya bettet gjorde också susen, så nu ska jag beställa ett likadant och bara använda vid hoppning och markarbete så han inte listar ut hur han kommer undan..hihi!

Om ni är intresserade av vad vi gjorde så började vi med travbommar, när vi travat över dem ett par gånger så fick vi trava dem på sniskan, som snett igenom för att checka av man har hästen mellan hjälperna och framme hela tiden, Nenne gjorde båda övningarna galant.
Sen blev det galopp, vi fick galoppera över tre galoppbommar några gånger, från ena hållet blev det lång anridning och från andra hållet kort. Till föga förvåning så var den långa anridningen lättare igår..!
Sen blev det hoppning av några enkelhinder med fokus på att kunna rida rakt och ha hästen under kontroll. Mycket roliga och nyttiga övningar och sen en liten bana med tre hinder där man fick svänga" fram och tillbaka" litegrann, hålla kolla på att man fick rätt galopp i landningen och fortsätta med bra rytm, takt och tempo.
Efter det blev det som vanligt en ganska lång bana att hålla reda på, Nenne var helt fantastisk och jag red som vanligt fel..hihi. Men han var så himla fin att jag lixom kom bort mig och red en extra loop genom hela ridhuset. Man får ju passa på att hoppa lite extra när det går så bra... =)
Synd att ingen var med och kunde filma...Hade vart kul att se!

Idag blir det lättare lösgörande pass för Nenne på ridbanan (förhoppningsvis, om den inte är frusen).
Som det ser ut nu är jag inte med i förklassen på söndag, så himla tråkigt. Men jag är typ 3:e reserv eller nått så jag kanske kommer med ändå, hoppas!!

Världens bästa Nenne

0 Läs mer >>

Godmorgon!

Så himla skönt att solen lyser om mornarna nu, även fast jag råkade sova lite länge just i morse så blir man så himla mycket piggare när det är ljust när man vaknar!

Dagarna som har gått har det inte hänt något speciellt. I söndags fick Nenneman välförtjänt vila, bara bus i hagen med Boris och dom busar rätt bra dom där två har jag sett... =)
I måndags blev det lättare longering utan inspänning eller någonting bara för att värma ur dem gamla stela musklerna, efteråt så stretchade jag honom.
Igår var det också ett lättare pass med fokus på att få honom avspänd och lösgjord. Passade på att prova Saras babypelham för att se om det kunde vara något att hoppa på. Han verkade trivas med det bettet så idag tar jag med det till hoppträningen och provar. Hoppas att det fungerar lika bra då.
Han blir ju som jag skrev i tidigare inlägg lite stark för mig på hinder ibland, inte så att han springer iväg men jag får
inte igenom alla förhållningar och då blir han kvar i handen tills hindret kommer.

Nu har jag inte betslat upp Nenne på ganska länge men förut så red jag honom alltid på skarpare bett, det var lixom det enda sättet att få stopp på honom.. Det dumma är att han är ju en riktig humörshäst så vissa dagar passar det inte alls att man har skarpare bett, då blir han bara sur och slår mot handen istället. Jag brukar lösa det så att jag rider med två tyglar, en i "vanliga" ringarna och en i de skarpare ringarna. Det brukar fungera ganska bra, babypelhamet är ju inte så skarp i sig själv heller + att det är gummibett så jag hoppas att han ska gilla det.. =)

Tänkte att jag skulle försöka bjuda på 1,20 filmen. Det vart lite stressigt även för Åsa så hon hann inte upp på läktaren för att filma, men man ser hyffsat bra ändå =)Jag lyckades, duktiga Angelica! =)

Härliga Sol

1 Läs mer >>
Så var första Tävlingsdagen för i år avklarad!
Efter att ha gjort en liten extra lopp (en liten liten felåkning) så kom vi fram till tävlingsplatsen i perfekt tid.
Ut med Nenneman gå banan och sen värma. Han kändes bra till första starten, lagom pigg och på. Väl inne på banan var han lite spänd, som han nästan alltid blir, och jag blev lite för bekväm... Första och andra hindret gick bra och på trean kom vi i mellanläge och det blev ett stopp. Jag tar på mig det helt och hållet eftersom jag red som en kratta men tycker att han kunde ha bjudit på det språnget...hindret var ju inte ens högt.
Efter stoppet började jag rida ordentligt och övriga rundan var helt okej för att vara årets första start :)
Sen blev det en lång väntan tills 120 skulle börja. Nenne som hatar att vänta hade hunnit bli ganska less på det hela och var lite hetare när jag började rida fram ( i spöregn och mörker, okej jag var lite less på all väntan också, hehe..). Jag bestämde mig för att nu jäklar ska Jag rida ordentlig och inte bromsa trots att han är lite för på, hindrena och vägarna får hjälpa mig att bromsa, jag ska bara tänka på att ha en bra galopp.
Inne på framhoppningen kändes allt bra och jag väntade på att bli inropad till collecting så jag kunde ta ett sista språng, när Åsa tyckte att det började ta lite väl lång tid så gick hon och frågade, dom hade missat ropa in mig...!
Så det blev snabbt in till collecting, memorera banan och sen köra!
Väl inne på banan så gick det super, rundan var inte perfekt men det var ändå en bra runda! De två sista hindrena i omhoppningen var två oxrar med lång anridning och han blev lite för stark för mig så vi kom i botten på båda men klarade dem fint ändå. Duktiga idioter!! :)
Jag är riktigt nöjd med att jag kunde ladda om och rida ordentligt trots lång väntan, spöregn och miss från funktionären!
Vi landade på 7:e plats av 13 placerade tror jag att det var. Ganska bra start på säsongen :)
Måste ju passa på att tacka bästaste Åsa som vanligt ställer upp och och hjälper till när hon kan!!!
Hon har även filmat båda rundorna så jag kanske bjuder på dem senare :)
Jag är ju sämst på bilder så tyvärr blir det inga nya..

Tävling Eskilstuna

0 Läs mer >>
Godmorgon!
Har precis ätit frukost och ska snart bege mig till stallet och fixa det sista finputset och packa in allt i transporten.
Vädret säger att det ska bli sol och varmt, härligt!
Igår blev det som sagt ett pass i ridhuset igen, samma fokus som dagen innan för min del. Denna gång ställde jag upp ett räcke eftersom senast vi hoppade ordentligt var förra lördagen. Jag hade en bra känsla till hindret hela tiden, men som vanligt när jag bara rider på enkelhinder hemma så koncentrerar sig inte Nenne efteråt....landar i fel galopp efteråt, drar järnet och bara hittar på massa bus. Säger jag till honom blir han sur..försökte korrigera att han landar i fel galopp genom att rida med lite tagen bakdel fram till hindret, vi fick bra distans, bra galopp och precis när han skulle ta av, tvärnit! På ett hinder på 60 cm...suck! Jag blev lite arg på honom o sen landade han fint i rätt galopp..
Till slut höjde jag hindret till ca 120 för att vi skulle känna lite på höjden, samma fenom som innan, fin till men bråk efter. Jag gjorde tre språng och bestämde mig sen för att göra en tillbaka sväng, och se så fint han landade efter, det gäller "bara" att få herrens uppmärksamhet så går det hela så bra! Knäppa häst, kan själv är inte alltid så bra.. :)
Vi håller tummarna för att vi båda kan sköta oss och göra två bra rundor!

Sitter o laddar