0 Läs mer >>
Idag så var jag ju ner till ridskolan för att vara med på träningstävlingen, tänkte att jag bara skulle checka formen lite så vi startade en 1,10.
Det vart en väldigt knasig framridning eftersom jag var lite sen, och stackars Nenne fattade väl ingenting när jag for in och ut ur ridhuset några gånger. Vi var ju nämligen tvungen att rida fram i grupper eftersom ridbanan fortfarande är stelfrusen.. och sen vänta och skritta utomhus innan vi fick komma in i collecting igen.

Väl inne på banan vart Nenne jättetaggad, man märkte verkligen att han tyckte det var kul att få komma ut i "tävlingsatmosfär" igen och när vi travade in på banan så skulle han showa lite extra och travade så fint han bara kunde, hihi..
Trots att han blev taggad så var han jättefin och även fast han slog lite med huvudet när jag gjorde förhållningar så lyssnade han bra på mig och hoppade verkligen kanon språng! Fin häst!
Jag börjar faktiskt känna mig lite orolig att han alltid är så fin nu för tiden, jag väntar bara på det där bakslaget.. =/ hehe, vi får hoppas att det inte kommer på länge!

Tyvärr så kan ni inte få se någon film även fast jag var duktig och tog med mej kameran, Åsa & Jill missade nämligen min ritt och det var dom som hade kameran. Johans pappa Leo gjorde ett försök att filma med sin vanliga kamera, men det blev sådär med zoomningen..Men han gjorde ett tappert försök! Jag ska försöka be honom att skicka bilderna till mig iallafall.

Veckan som kommer blir ganska intensiv för min lilla häst, jag tror dock att han får börja veckan ganska lungt och på Onsdag är det Arnoldträning igen (tiden går så fort!), sen lite trimma och i helgen blir det Hakingkurs, spännande!

Som vanligt får ni hålla tillgodo med en bild från annat tillfälle, men även denna tävling var en "igångsättningstävling" så lite rätt blev det iaf.. =D

Träningstävling i kan...

3 Läs mer >>
Nää det gick inte så jättebra detdär med bilderna idag, jag får ta nya tag med fotograferandet imorgon..!

Det var iallafall trevligt att rida ut en tur med ligan, även fast jag kände mig lite som en hönsmamma och var lite smått nervös ifall det verkligen skulle gå bra när alla satt på hästar de inte känner så bra, hehe. Men det gick så fint så och alla hästar och människor skötte sig bra! =D

Efter ridturen så åkte jag och Ina tog en tur till Infra City och gick på Hööks och Horze. Ina var på jakt efter en hjälm och jag skulle kolla på ett par skor till mina nyinköpta chaps. Tyvärr så blev det varken hjälm eller skor för våran del men jag köpte iallafall ett par nya handskar, nya sporremmar och sporrskydd. Lite braha saker med andra ord!

Och så skulle jag ju rapportera om gårdagens ridning...
Åkte ner med målet att försöka fortsätta där jag slutade förra passet. Tyvärr var det ju ganska många i ridhuset igår igen, så planen fick ändras lite men det var inte fullt så mycket folk så man slapp iaf sicksacka sig fram.
Nenne var väldigt fin (känns som det börjar bli en vana att skriva så, hoppas att det håller i sig ett bra tag!) och efter lite om och men så fattade han förvänd galopp i båda varven, och det var tom. bra fattningar! Duktiga hästen!!

Jag fick även ta en provtur på Jills stora Pelle, vet inte exakt hur stor han är men runt 1,80 och jag kan härmed meddela att han är precis lika stor att rida som han ser ut (särskilt när man inte vet vart alla knapparna sitter på slagskeppet, hihi)! 
Idag har jag träningsvärk kan jag säga..men han var roligt att rida och stundtals kändes det faktiskt ganska bra! 
Redan idag när jag red så märkte jag att jag hittat lite knappar och jag slapp ta i lika mycket som igår, kanske för att han hade lite mer framåtbjudning i skogen också..

Här är en av de få bilderna jag lyckades ta idag, en trevlig tur i skogen


Och rallydrottningen Ina i sin Peugot..jag vet inte riktigt vad det ansiktsuttrycket betyder, men jag hoppas att hon var glad!
Jag tar en lite bild så hon inte blir så arg på mig.. =D


Kram

Det där med bilder..

0 Läs mer >>
Nu ska jag strax ta mig i kragen och klä på mig för att åka upp och luncha hästarna!

Sen står uteritt på schemat, blir en lite annorlunda kombination av ekipage idag; Cornelia på Russin, Ina på Nenne och jag på Pelle. Vi får se hur detta slutar, hehe!

Det blir en update om gårdagen (och dagen) lite senare idag, ska försöka få med mig kameran idag så om ni har tur blir det rykande färska bilder här inom kort!


Lunchtime!

Kram

Lunch

0 Läs mer >>

Kort och gott kan man säga att min fina häst var grym igår i ridhuset!

Trots att det var hur mycket hästar som helst på privat delen så var han jättelugn och fin, och gymnastikövningarna från i Onsdags måste ha hjälpt ganska mycket för så lösgjord han var igår är inte varje dag man får uppleva. Inte så långa stunder på raken iaf, man brukar ju alltid behöva sakta av och börja om efter ett tag..
Planen var att öva mycket övergångar, särskilt på diagonalen för att avdramatisera det där med byten. Men eftersom det var tokmycket folk i ridhuset så fick man rida där det fanns plats... Mycket övergångar blev det iallafall och jag kan inte säga att dem är så jättebra dressyrmässigt men det blir bättre och bättre!
Det som inte satt så bra igår var att fatta förvänd galopp, min plan var att fatta rätt galopp, bryta av efter några steg och sen fatta "fel" galopp för att träna inför bytena. Det brukar inte vara några större problem att fatta fel galopp, men igår tyckte han att han var jätteduktig och fatta rätt galopp jättefint varje gång..Jaja det fanns inte direkt plats i ridhuset för att ta igenom just det så det får bli dagens övning istället.. =)Ha en bra dag!

kram


 

Kortfattat

0 Läs mer >>
Idag kan man säga att det sket sig lite i det blå skåpet igen.. det blev inte direkt som planerat men det gick ju ganska bra ändå!

Idag hade jag ju tänkt åka till ridhuset igen, men kände redan tidigare på dagen att det skulle vara skönt att komma hem lite tidigare. Så när Sara skickade ett sms att hon inte skulle åka så bestämde jag mig för att rida lite på ridbanan så gott det gick.
Det var lite halt och ojämnt bitvis men det gick bra att skritta och även trava litegrann. Så jag passade på att göra det som Nenne inte var så bra på igår, nämligen övergångar och att han inte skulle gå emot bettet när jag bromsade. Så jag passade på att göra tusentals skritt-trav övergångar och lite gymnastik/lösgörande övningar. Till en början ville han såklart gå emot bettet så fort jag tog i honom, men jag var envis och efter ett tag blev det mycket bättre!
Efter ca 30 min tyckte jag att det började bli lite väl kallt så då gav vi upp för idag och gick in igen. Nenne hade då blivit alldeles isig i pannluggen och "morrhåren" så han tyckte nog att det var skönt att komma in också..hehe.

Ska försöka ta med mig kameran någon dag igen, det börjar bli lite dåligt med bilder att lägga ut här..men jag är ju nästan alltid i stallet när det är mörkt som i mörkaste natten och det är inte så kul att ta bilder då.

Ni får hålla till godo med en gammal (men ändå inte så gammal) rackare så länge!

 

Kram!

Onsdag

0 Läs mer >>

Jag tycker att det börjar bli en obra vana att det alltid ska ta en sådan tid i stallet, men så går det när vi bara har kul folk i stallet som man kan prata med och dra ut lite på tiden..! =D
Och idag var det faktiskt befogat att vara lite sen då jag Åsa och Sara åkte ner till ridhuset med sikte på hoppning då hela ridhuset var ledigt.

Vi släpade faktiskt fram en hel serie med fyra hinder. Trav in i en 5½:a, ett galoppsprång oxer och ett galoppsprång räcke.
Målet var att Russin skulle hitta sin teknik, Boris skulle ta sig över och Nenne skulle få hoppa av sig och helst vara lydig och jag skulle tänka på min blick. Alla uppnådde sina mål väl tycker jag (även om jag och Nenne lyckades landa i fel galopp hela tiden, men denna gång kan det inte ha varit bara mitt fel...)! Om jag ska vara petig med Nenne (som jag alltid är) så kunde han ha varit lydigare efter hindrena men mot slutet när jag tröttat ut honom lite så blev det bättre, hehe. Han har fortfarande inte hoppat så många gånger efter uppehållet så det är fortfarande väldigt kul säger Nenne! och dessutom så vilade han ju igår också..
Nästa gång vi gör något liknande ska vi sätta ett hinder på volten efter eller ha ett orelaterat avstånd till ett sista hinder så man själv rider noggranare efter hindret och inte bara tycker att man är klar efter kombinationen..

Tror att jag kanske ska anmäla mig till clear rounden på söndag bara för att få hoppa en bana, blir nog 1,10 isåfall. Måste ju ändå åka ner för att vara funkis till Åsa så då kan jag väl passa på att rida lite själv också!

Nu blir det snart nattinatti för Angelica, såg att ridhuset inte är ledigt förrän 20.00 imorgon så det lär ju bli sent då med..

God natt!
Kram

The nightriders är i ...

0 Läs mer >>
Jaa idag var det ingen bra dag för min del, det började med att jag motvilligt fick ta våran fina nya bil när jag skulle åka till ridhuset..Ett raseriutbrott senare hade jag fått min vilja igenom och åkte snabbt som satan till stallet för att jag var lite sen (som vanligt), när jag fixat klart allt som skulle fixas så skulle jag då sätta på dragkroken på bilen eftersom det är en avtagbar. Alla gånger jag använt den innan har det gått jättelätt att både sätta på och ta av men såklart inte denna gång..! Försökte säkert i en kvart först, läste instruktionsboken ifall jag missat något och försökte på alla sätt och vis, men icke.
Jag som var arg redan innan blev ju inte direkt gladare av att krokjäveln inte ville fungera!!
Till slut gav jag upp och Nenne fick en vilodag. Lika bra var väl det, det brukar ju inte direkt gå sådär lysande att rida när man är arg ändå...
Så jag åkte med Jill och Sara till ridhuset istället och agerade filmassistent. Det var ganska trevligt det med. Filmade lilla Boris som är till salu. Boris är faktiskt inte så liten, inte på höjden iallafall men ynka 3,5 år och en jättefin och trevlig häst! Trots att han inte är så gammal ser han himla stadig ut och går fint på tygeln så gott som hela tiden. Dessutom sägs det att han hoppar bra också, och det är inte fy skam! På söndag kommer det en spekulant, hoppas hon gillar honom =)  

Imorgon blir det nya tag igen. Då ska vi ha Åsas bil så då vet vi att vi kommer iväg iallafall! Målet är att vi ska skutta över lite hinder också, men vi får se hur många det är i ridhuset...

Tack och hej för idag. Hoppas jag vaknar på lite bättre humör imorgon =D

Kram

Så kan det gå när det...

0 Läs mer >>
Jag och Ina satt på youtube igår och då passade jag på att leta upp Nennes pappa och morfar (för dom klippen har jag ju inte sett förrut, haha..)
Tänkte att jag skulle visa, det finns verkligen likheter med de båda måste jag säga!
Eftersom jag inte är så teknisk så har jag inte listat ut hur man lägger in klippen direkt i bloggen så ni får vackert klicka på länkarna istället =)

Nennes pappa Voltaire
Voltaire stallion


http://www.youtube.com/watch?v=gdVpQG8gSsk
mer info och bildkälla; http://www.stallions-online.net/warmblood_stallions_voltaire_concorde_freiherr.shtml

Morfar Amor


mer info http://www.horsemagazine.com/thm/2010/08/animo/
och film http://www.gelderlanderhorse.nl/english/video_amor.html
Helt fantastiskt att Amor är 29 år på denna film, han ser hur pigg och fräsch ut som helst..!!

Klicka bara på download video of Amor så kommer den upp! (ja jag vet att att jag är kass på dethär med filmer, men jag har helt enkelt inte tålamod att sitta och filura hur det fungerar om det inte fungerar på en gång!)

Men som sagt likheter finns det; utseendet från pappa och uppsynen och traven från morfar! Undrar hur hans mamma ser ut??

Kram

NeeNee

0 Läs mer >>
Hej Hej!

Idag har det varit en riktigt trött söndag! Det började med att jag gick och la mig oerhört sent (eller ska man säga tidigt), sen när klockan ringer 07,00 så råkar jag stänga av larmet istället för att snooza..och klockan 07,58 vaknar jag. Klockan 08,00 skulle jag vara i stallet för att hjälpa Åsa att släppa ut hästarna. Kasta på mig kläder, kasta i sig macka, skrapa bilen och bege sig iväg..!
Till saken hör att båda två hade lite småbråttom eftersom båda var tvungna att vara hemma tidigt. Som tur va så hade Åsa kommit till stallet lite tidigare, så alla hästar var redan ute när jag gled in på stallplanen vid 08,25..Tack och förlåt att jag var sen!!

Vi hann iallafall med att rida en lite sväng, tog framochtillbaka rundan. Lungt och skönt även idag och så var ju vädret på topp =D

Nu är jag precis hemkommen från födelsedagsfirande hos mormor, hon blir hela 78 år (tror jag..hehe) imorgon, Grattis till henne!!!
Mormor är världens snällaste och varje gång man kommer därifrån känns det som om det varit min födelsedag istället... Får alltid med mig något hem, idag var det en fin skål, en klocka från gammelmormor och ett par mjukisbyxor. Det är dessutom tack vare henne som hela Nenne köpet gick igenom!
Känns lite tråkigt att man inte ser henne och resten av familjen lite oftare, även fast stockholm inte ligger allt för långt bort så tar det ju iaf en halv dag för att bara ta en fika eller något liknande. Och på vardagarna hinner man inte och helgerna försvinner ganska fort dem också..Men men, ibland hinner vi ses och det får man ju vara glad för!

Nu ska jag nog bara ta det lungt och gå och lägga mig tidigt så jag får ta igen lite sovtimmar som missades inatt..

Hade bra!

Kram


  

Söndag

0 Läs mer >>
Ja hoppsan är precis vad man kan säga om dagens vistelse när jag var på hästshopen i Norrtälje..Jag och Johan var en visit till Norrtälje och jag tvingade honom såklart med in i hästaffären och lovade dyrt och heligt att jag inte skulle köpa något.. Nejdå, ut kom jag bara med ett par nya Dyonchaps, hoppsan sa jag till Johan, så kan det gå ibland..! 
Nej men faktiskt har jag ju funderat ett tag på att köpa nya stövlar eller chaps, eftersom mina stövlar är för korta.
Så när jag tittade ner i fyndlådan där i butiken så ligger som där, i alldeles lagom storlek, rätt färg och till halva priset. Då är det bara att slå till säger jag!
Kanske kommer det en lite bild på fyndet inom en snar framtid..

Dagens ridning blev en tur med Åsa och Russin i snön. Det gick faktiskt ganska bra, trodde att snön skulle vara lite mjukare så att hästarna skulle trampa igenom den, men icke! 
Det blev en ganska lugn och skönt tur på lite över en timme. Hästarna tyckte nog också att det var skönt att komma ut lite efter alla dagar i ridhuset. 

Ha det bra!

Kram

Hoppsan..

1 Läs mer >>
Idag är det Fredag igen och Nenne har en välförtjänt vilodag, även jag är ganska nöjd med att ha kommit hem tidigt så att man kan sitta i soffan och klämma i sig godis!

Igår var vi ju ner till ridhuset för ett lite lättare pass, Nenne skötte sig finfint även igår. Tänkte att jag skulle passa på att försöka mig på något byte när han ändå var så lugn, något vi verkligen måste träna på.. Han blir supertaggad av att ens försöka göra ett byte, så när han väl är lugn orkar jag lixom inte ta tag i bytena..Det går ganska bra om jag låter honom galoppera lite kravlöst och står i lite lätt sits och lixom bara glider över i andra varvet och om jag har en bom går det också ganska bra. Men så fort vi ska göra ett lite "dressyrigare" byte så vill han inte vara med. Och då sätter det sig ju i huvudet på en annan också, att det inte kommer att gå. Och eftersom han nästan alltid har landat och gått i rätt galopp på tävling har jag inte sett någon anledning att börja trimma byten innan galoppen blivit bättre. Men nu är den så mycket bättre att jag inte har något att skylla på längre..! Jag börjar inse att det kommer bli dyra träningskostnader med allt jag har att öva på, men här nöjer vi oss inte med lagom är bäst..!! =p

Helgen kommer att bli lugn för min svarta springare, har planerat uteritt både lördag och söndag. Det gäller att passa på när det är ljust ute så man ser alla isfläckar och helst undviker dem..! 


Pigg häst!
Kom på att jag måste lämna in mina ponnytyglar på lagning när jag ser hur långa tyglar jag har på denhär bilden..
Ett bra tips faktiskt om man lätt får för långa tyglar när man hoppar är att köpa ett par kortare! =D Det är sjukt iritterande att tyglarna är så korta när man skrittar, men i traven och galoppen när hästarna kortar halsen lite så känns det inte så stor skillnad förutom att man slipper korta dem hela tiden.. 


Kram

Vilodag

1 Läs mer >>
Gå in på youtube och sök på Mrneenee så ska det finnas 13 klipp på oss från träningen i Onsdags. Några mindre vackra och andra lite bättre. Överlag så syns det ju ganska tydligt att han måste bli lite lydigare (och jag får sluta med mina tix..hehe) men det är ju faktiskt första hoppträningen sen i November eller när vi tränade senast, så att han var lite stark får jag väl stå ut med..Och sen är det ju sjukt störande att han ska upp och flaxa med huvudet så fort jag tar lite i honom, det syns faktiskt mer än vad det känns, men jag tror det beror lite på att när jag tar i honom innan hindret så låser jag armarna och handlederna på ett annat sätt än när jag trimmar och det gillas inte..! Mer att träna på med andra ord..

Nu måste jag jobba!

Ha en bra dag!

Kram

Filmer