0 Läs mer >>
Misstänkt hovböld

Statusuppdatering

1 Läs mer >>
Hej hopp!
 
Man kan tycka att man ska vara pigg när man har semester men jag kan säga att det har varit helt tvärt om, har varit trött och haft ont i huvudet ungefär till idag - nu känner jag mig nästan som en vanlig människa igen.. Semestern är väldigt välbehövlig med andra ord, hoppas att det blir några pigga dagar också!
 
Iochmed att jag har varit så himla trött så måste jag säga att motivationen till att göra något alls har varit så gott som noll, sen att Nenne fortfarande inte är helt igång gör ju också att motivationen blir ännu mindre också..
Vi har ridit ungefär som vanligt men kortare pass blandat med dagar då vi bara tar det piano. Han har varit helt ohalt men svullnaden i knäet har inte försvunnit helt än, det är inte mycket kvar men jag vill vänta till den är helt borta med att rida och hoppa ordentligt. Annars känns han pigg och fin!
Idag när vi var ut och red så började han dock halta i traven, fast på andra frambenet. Travade lite till för att se om det släppte men icke. Skrittade då hem istället (han markerade ingenting i skritten..) och travade några varv på banan, helt ohalt då också. Himla märkligt! Hovböld tänkte jag men markerade ingenting när jag klämde med visitertången, ingen svullnad eller värme... Hoppas att han inte tänker gå och bli halt nu igen bara!
Bara att vara lite extra observant de närmaste dagarna, vi har fortfarande siktet inställt på Köping om två helger och därefter två veckor bete, tror att Nenne kommer bli överlycklig (både för tävling och bete..hihi) och två veckor vila kommer att göra honom gott! Hoppas bara att ha kan gå ute för alla kryp.. =/
 
Annars har det inte hänt så mycket, vi håller på att fixa med lite lister och så i lägenheten så den snart äntligen kan bli klar, vi renoverade den ju bara för två år sen..hehe..! Imorgon hämtar vi sista lasset med lister som typiskt nog skulle vara slut när vi var och handlade och sen är vi helt klara! Eller nja - måste måla några plankor på uteplatsen också =p
I Tisdags (visst var det tisdag..) var jag till Åsa och Naomi en sväng och försökte klämma in ett och annat tips när hon hoppade. Åsa har verkligen börjat hitta knapparna på damen nu och det såg riktigt bra ut, snart får man akta sig ute på tävlingsbanorna nu när Åsa fått smak på att hoppa 120.. lätt som en plätt gick det också, lite rutin på detdär så blir det toppen =)
Igår var jag ner och kollade när Sara tränade Robert, det var ett tag sen jag såg honom gå ordentligt nu och han har utvecklats så himla mycket mer. Han fick många fina kommentarer, kul!! 
  Alltid kul att titta på när andra rider (när man väl hinner), lite lättare att hitta motivationen själv då och man får massa nya ideér och saker att öva på =)
 
 
 

Motivation = noll

0 Läs mer >>

Halloj!

Med tanke på Nennes och mitt platta fall i Söndags och hans fortfarande svullna knä har jag ändrat om lite i tävlingsplaneringen... Har tagit bort anmälan i Vallentuna nästa helg och anmält mig till Köping helgen efter istället. Tusen gånger längre att åka men det känns bättre att låta honom få lite längre återhämtning och förhoppningsvis hinner vi kanske åka till John och träna en gång innan. Skulle så himla gärna vilja vara med på Arnolds träning nu på tisdag men det känns också kanske lite för nära inpå... jag får väl vara åskådare från marken istället. Tråkigt!! Men vi får vara glada att vi kom så lindrigt undan ändå, så man ska väl inte klaga.. =)

En av anledningarna till att jag valde att ställa in är att jag hittade ett till sår i fram på Nennes knä (det andra såret har läkt ihop fint nu). Jättekonstigt att jag inte sett det innan, ett ganska djupt hack rätt in i knäet, vet inte om det varit väl tilltäppt av ngn skinnflik som lossnat så jag såg det nu eller om han faktiskt har lyckats göra sig illa igen, dom hade tydligen rivit staketet lite lätt häromdagen... i vilket fall som helst så longerade jag honom lite i grimman på ridbanan igår och han är helt ohalt, pigg och glad - skönt!
Sen så känns det att även om han säkert är fit for fight igen till nästa Söndag så kan det vara skönt att känna att man hinner träna ordentligt efter vurpan så man går in med bra självförtroende igen.. =)

Så hästskötare sökes till den 7 Juli!! =)

Sista arbetsdagen innan en veckas semester nu, sätt fart på prinskorvarna Angelica!


Köping förra året, 4:a i 125 =)

Ändrade planer

1 Läs mer >>

Jag tror att jag blir galen, hur länge ska man behöva dras med en förkylning?? Ena dagen känner jag mig frisk och den andra dagen är man helt däckad... Igår var det en såndär däckad dag, men snart är det semester i en vecka så då kanske man hinner vila upp sig, men bara kanske.. =)

Annars händer det inte jättemycket. Nenne har fått vila i två dagar, han fick ju ett litet sår på ena framknäet som svullnade lite. Han verkar inte det minsta bekymmrad över det och det ser ut att läka fint så idag tänkte jag skritta lite på honom alt. longering. Skritta ut på sommaren är ju som ni vet inte direkt hans favoritsyssla och skritta på ridbanan är ju såå himla tråkigt...

Istället har jag roat mig med att rida Anettes nya häst eftersom hon är på semester. I måndags trimmade vi lite på ridbanan och lärde känna varandra och igår hoppade vi några språng. En trevlig häst som bara behöver puschas lite för att ta i med baktassarna och ta ordentligt stöd på bettet, en riktig motsats till Nenne med andra ord.
Fick även hoppa Christins Cosmo några språng, han är riktigt trevlig och hoppar riktigt trevligt också! Det svåra med dessa dressyr kusar är ju att få upp huvudet på dom och hitta den där "hoppgaloppen" men när vi hittade den så blev det några bra språng, kul!

Nu ska jag återgå till arbete! =)

Ha det bra i solen!!

Hej segaste förkylnin...

1 Läs mer >>
Hej hopp!
Började skriva på ett inlägg igår men hann aldrig klart, blev en lång men lyckad dag!
Nenne var sådär superfin på framridningen, kanske lite väl taggad på framhoppningen men super inne på banan! Känslan var att han var lite stark emellanåt men bjöd verkligen på alla hinder och hoppade super, dubbelnolla och en 9:e placering. Finaste hästen!!

Idag kan man inte direkt säga att det var en bra dag... Med facit i hand borde vi stannat hemma, men det är ju lätt att säga nu. Det hade ju inte regnat under natten (här hemma iallafall) och var uppehåll när vi åkte så jag tänkte att om det kommer samma regnskurar som igår är det lugnt...ju närmare tävlingen vi kom desto mer började det regna, typiskt! Hade en tanke på att stryka mig men nu var vi ju än där och han kändes lika fin som gårdagen på framridningen så vi kör! Ute på framhoppning blev han lite spänd men bara jag var tydlig och höll galoppen ordentligt så gjorde han det han skulle. Inne på banan var det samma känsla, spänd o lite okoncentrerad men bjöd fint på hindrena, inte alls som i Högbo när han bara tittade på annat... Ettan tvåan och trean var ok ( med tanke på omständigheterna o de andra ritterna jag sett innan mig) men på fyran som var en oxer ur högersväng hann jag inte riktigt få koll på honom och vi hamnade i mellanläge, försökte och trodde att han skulle trampa om men han bjöd lite för bra och hoppade. Superdåligt språng även om banan skulle varit torr och en blöt bana med noll fäste i landningen resulterde i en omkullridning... Jag får nog tyvärr ta på mig den...ingen av oss har dock inga allvarliga synliga skador, vi blev mest väldigt leriga och superblöta! Hoppas att det inte blir mer än så och ev. lite stelhet imorgon. Ska åka upp och titta till honom ikväll igen, matte har bara lite dåligt samvete...tar nog med stora påsen med morötter upp! :)
Behöver jag säga att de sandade banan efter mig och nu ser det ut som att tävlingarna är inflyttade.

Så himla tråkigt att vi har haft sånt oflyt i våra 130...jag vet att dem inte borde vara något problem alls, och jag är ju inte direkt någon som hastar mig upp i klasserna...! Nästa blir i Vallentuna och där brukar det inte finnas några konstigheter att titta på och så får vi hoppas på att Nennes värsta fiende,paraplyn, inte behöver visa sig på den tävlingen!

Bara att bryta ihop och komma igen!
Tusen tack till snälla Meja och Maria som hjälpte mig i helgen :)


Bästa hästen!

Tävling i ösregn

0 Läs mer >>

Sjukt dålig uppdatering här! Det har varit full rulle hela veckan och jag har verkligen inte orkat plita ner en enda rad..

Det har egentligen inte hänt så himla mycket spännande. I Måndags trimmade jag på ridbanan, fortsatte på temat rakriktning och hade lagt ut två bommar innanför ena långsidan med 21 meter. Han var lite bångstyrig men jag fokuserade bara på att fortsätta rida, inte bli arg utan bara rätta och göra om. Tålamod var det..! Till slut så blev han ganska fin och vi kunde reglera antalet galopsprång mellan bommarna utan problem.

I Tisdags började jag med att jobba honom från marken i 20 minuter och sen när jag satt upp var han genast mycket finare och mer lyhörd! Jag satte även på honom en gummisnodd innan jag satt upp för att slippa att han slår upp huvudet så högt. Trimmade på i 20 minuter till med många skritt-galopp övergångar. Galopperade även lite över en bom som låg på medellinjen - han var verkligen superfin!

Igår fick han vila och hovslagaren var ut så nu är fötterna fina igen till tävlingen i helgen!

Idag tänkte jag hoppa igenom honom innan helgen =)

Jag är förövrigt en hästskötare kort så om man känner sig sugen på en dag eller två med mig och Nenne så vet ni vart ni ska höra av er!=) 


Kanske kan vi plocka två till rosetter..helst lite bättre färg! =)

Ojoj

0 Läs mer >>

Om jag inte kan rida och göra det ordentligt en gång om dagen så ska jag nog lägga ner det här med träning och tävling - och det vill jag ju inte så igår och idag red jag som en gud!! Eller ja nästan iallafall... =)

Igår ställde jag upp samma övning som jag fick göra på fuxstoet i Onsdags, 3 hinder som ett U, fast inte som ett så sväng U... =p
När jag värmde upp så travade jag i stort sett bara rakt fram innanför spåret och såg till att rida rakt hela tiden - inga små serpentinbågar längs vägen... Driva lite till varje gång jag satt ner i lättridningen, verkligen aktivera galoppen och ja allt annat jag skulle tänka på..
När jag väl började med övningen (i vänster varv) så krånglade han lite med att landa i fel galopp, som vanligt.. jag gjorde bara halt, fattade rätt galopp, in på superliten volt och på hindret igen. Jag kände att jag verkligen fick tag på honom och vad gör han då...stannar (det var alltså max 50 cm jag hoppade..)!! Nähä blir det för jobbigt så vill man alltså inte hoppa..bli lite arg på honom, dvs säga till ordentligt med skänkeln och sen liten volt och hoppa igen. Efter två stopp så hoppade han hela serien superfint några ggr innan han fick skrittpaus och samma arbete i höver varv.
I höger är det lite svårare att hålla ihop honom men han brukar inte krångla på samma sätt som i vänster, så även igår. Han blev verkligen superfin!
Efter ridpasset, som inte vart så långt så såg han rejält trött ut...han och Hallon var ju ut och galopperade i skogen i Torsdags också, så idag får han en välförtjänt vilodag!

Istället så ville Sara ha lite hjälp med att jogga finaste Robert, så det var bara att entra dressyrsadeln igen.
Kan inte annat än att säga vilken fin häst han är den där Robert! Det var ändå inte så länge sen jag satt på honom sist men han har verkligen utvecklats ännu mer nu. Han är verkligen välriden och som smör att rida, bara att njuta! Bästa Robert, att han är så himla snäll och söt gör ju inte saken sämre heller.. =)Nu har jag städat lite här hemma och tänkta ta det lite piano innan det är dags att åka och släppa in hästarna. Hade faktiskt kanske tänkt klämma in att åka till Strömsholm över dagen idag, men vädret gjorde att jag valde att stanna hemma..Men nästa år måste jag verkligen åka - annars blir det på tok för lång tid sen jag var där, förra året missade jag ju också - bra planering Angelica.. =)

Ha det bra allesammans, nu ser det ut att spricka upp lite och solen tittar fram också - härligt!
Kram

Jag har bestämt mig

1 Läs mer >>

Hej hopp!

Jag var helt slut igår när jag kom hem, det blev en lång dag - Var där vid strax innan 14 och åkte igen vid strax efter 21... Men det var det värt för oj så mycket jag har lärt mig! Det är verkligen guld värt att åka iväg sådär, 1000 ggr bättre än en vanlig träning (som för den delen är grymt bra också...).
En liten notis till mig själv - ta med extra mat till din stackars häst nästa gång, som tur var fick han lite hö där!
Annars hade han nog sett ut såhär när jag skulle lasta och åka hem igen..För att sammanfatta det hela har jag suttit på två världscupshästar, varav en tillochmed har vunnit en omgång (Moskva 2006)!! Sen har jag fått rida en trevlig 6 åring, hon var en liten utmaning för mig men väldigt lärorikt! Kan väl tillägga att jag var väldigt trött också eftersom hon var sista hästen och allt bara snurrade i skallen på allt jag skulle tänka på och försöka hålla fokus...inte helt lätt när man bara är van att bara behöva hålla fokus på en - max två hästar om dagen. Till slut efter lite "skäll" så samlade jag iallafall ihop mig och red som jag skulle =)

Det började iallafall med att jag fick börja jobba lite med Nenne, visa hur jag jobbade honom från marken - tror att jag gjorde det ganska bra, fick inge speciellt att tänka på där - bara jobba vidare. Sen tog John över och gjorde det ordentligt så Nenne blev sådär som en tämjd vildhäst som sist.. Dit jag ska försöka få honom också! Sen hoppade han upp och red lite och sen var Nenneman sådär trevligt fin igen tills det var dax för mig att sitta upp och glida vidare, galet var fort det kan gå när någon som kan bara gör.. =)

För att det inte ska bli ett mils långt inlägg kan jag säga att på alla hästar fick jag trava bommar. Ibland galopp mot bryta av till trav och trava över - fatta galopp osv för att få hästarna tänka till och se upp med vad dem gör alt. rida på framåt mot bommarna i trav och sen bara sitta upp, understödja och låta hästen jobba över bommarna. Tänka på att rida spikrakt fram till bommarna och spikrakt efter, även det kan vara svårt nog tydligen.. (host och harkel..)! 
Stundtals kändes det lite som tillbaka på ridskoletiden eftersom vi gick tillbaka till sån basic att man ska tänka på hur man rider lätt och hitta takten. Tänka på att driva lite till och aktivera varje gång man sätter sig - hela tiden varje varv! Träningsvärk idag.. =)
På Conet (heter han va..) tränade vi galopp piruetter, mycket stärkande för en så stor häst (och jobbigt för mig) men när jag fick in snitsen så måste jag säga att det gick himla bra, kul!
På det sista stoet fick jag även traggla en liten linje med tre hinder, bra att träna avståndsbedömningen för mig och styrkan för henne. Det blev som sagt en hel del tragglande för att få det bra - fokus var det Angelica! Avslutade med en liten bana på tre (andra) hinder, var även där tvungen att göra två försök innan det blev perfekt..Att det ska vara så himla svårt ibland!!
 Något som jag alltid försöker tänka på när det går sådär dåligt (och jag blir sådär fruktansvärt arg på mig själv) är att det är i motgångar som man verkligen lär sig och även fast man helst skulle vilja sitta själv instängd i ett ridhus och traggla så är det perfekt att tränaren står där och skäller på en så man lär sig komma ur det snabbare!

Jag är iallafall grymt nöjd med dagen och otroligt tacksam för att jag fick rida lite fler, superfina, hästar! Fick ett rejält skavsår på fingret men det var det värt =)

Idag tror jag att jag kommer jobba Nenne lite från marken och longera honom lite. Hinner inte rida något längre pass och mitt lilla finger behöver nog vila lite.. =)

Om ni orkat läsa ända hit så ha det bra allesammans! =)

En lärorik nationalda...

0 Läs mer >>

Nationaldag var det idag också, så himla trevligt - framförallt att man är ledig!

Började med att fira ledigheten med att gå upp och släppa ut hästarna, hämta ut nya kavajen (!!) och sen hem för att städa lite i lägenheten, nu ska jag strax inta lite föda innan det är dax att åka till stallet igen för att lasta på Nenneman och åka till Uppsalatrakterna för träning =)

Igår var jag ju då till allas våran kiropraktor Svante med Nenneman. Vi kom fram till att det var ett år sen som Nenne besökte honom sist (har ju inte blivit något besök pga sjukdom + att han varit så fin..) men igår var det alltså dax för en koll igen.
Det var egentligen inga större grejer men en massa småsaker som skulle rättas till, inte så konstigt kanske eftersom det var så länge sen Nenne fick sig en genomgång sist... Det största var nog att han behövde knäcka till båda bak, som han i stort sett alltid behöver göra, Nenne har ju svårt för att riktigt släppa loss i ryggen när jag arbetar honom och då är det ju inte så konstigt att det kommer låsningar i bakpartiet.. och sen kände han att Nenne var stel i sin högra bog och jobbade med att få loss den också. Resten var som sagt mest lite småpill, alltid hittar man ju något!
 Överlag tyckte han att Nenne så riktigt fin ut, det enda är att han måste muskla på sig mer i bakkärran (har ju att göra med att han måste jobba igenom kroppen ordentligt..), men det vet jag ju och jobbar på i stort sett 7 dagar i veckan =)

Nej nu är det dags att sluta lata sig och sätta fart igen!

Du gamla du fria..!

0 Läs mer >>

Man kan mer eller mindre säga att den regnade bort..!

I Lördags var det en riktig slappardag som började med sovmorgon och sen var det bara att samla krafterna för att åka och rida och sen ner till ridskolan för att bygga dressyrstaket och diverse förberedelser inför Söndagens bravader.
Ridningen i sig var en inte så trevlig historia, det enda positiva var att Nenne var väldigt lydig i regn och blåst och bockade in huvudet så fint och gick som tåget så att säga, han var faktistk ganska fin förutom halterna när han vände rumpan mot vinden.. =)

Söndagens dressyrmuppande gick sådär, som jag redan listat ut sen länge... Nennes svaga sida har alltid varit övergångarna (till en saktare gångart...) och han slår sig inte bara fri i dem utan biter och hänger sig fast. Inte jättepoppis direkt varken från mig eller domaren..! Men förutom dom små detaljerna (...) så gjorde han faktiskt några bra saker också som vi fick 7 på, även om det var en minoritet med just sjuor... Inte direkt nöjd med ritten för jag vet att han, trots hans svaga övergångar, kan vara mycket lydigare än så men jag är ändå inte missnöjd =)
Sen strök jag mig faktiskt från andra klassen av två anledningar...övergångarna lär inte huxflux bli bättre och vi hade lite hökris så jag hjälpte istället till att åka och fixa mat. Kändes på nått sätt viktigare... =)
Sen var det bara tillbaka ner för att utföra sin funktionärsplikt, en heldag i stallet med andra ord!

Ååh just det klasserna var LB2 och LB3 som vi tragglat. Nu återgår vi till hoppandet istället, det är mer våran grej!

Förövrigt så har det blivit lite ändrade planer i veckan. Idag får vi se vad som hinns med, förhoppningsvis lite hopptrimmande på banan med bommar och vattenmatta och imorgon kommer kiropraktorn till Nenne. Det blev framflyttat en vecka, inte mig emot! Och på Onsdag åker vi till John och får ordning på svarta faran igen =)
Sen känns tiden så lång bort så vi får se hur planerna blir! Hehe =)

Ha en bra dag allesammans!

Så försvann helgen ig...

1 Läs mer >>

Godmorgon!

Rapport från gårdagen blev en tur i regnet i skogen tillsammans med Ina. Jag red Constanzia och Ina fick äran att rida Nenne. Båda hästarna var pigga och glada men skötte sig fint, blev iofs mest skritt - att det kan vara så himla skönt att bara skritta ibland! Dock var jag ju snäll och lät Ina rida i min sadel och jag red i Saras uråldriga Stubbensadel som hon använder till sina unghästar. Vi alla vet ju hur sköna gammal Stubben är, min rumpa sa Aj efter ett tag..Ångrade lite lätt att jag inte tagit dressyrsadeln trots allt.. =p

Idag och imorgon blir det fullt trimmning mot Söndag. Nu kan jag nästan (men bara nästan) båda programmen. Svårt att från inte kunna något till att lära sig två snarlika, men det ska nog gå bra i slutänden! =)


Kram

Lite regn