0 Läs mer >>
Igår var det ju äntligen dax för träning igen, som jag har längtat efter att få träna igen. Det är ju så kul!

Det blev ju dock inte en så hård träning för mig och Nenne. Vi tog det ganska lungt på uppvärmningen och skrittade väldigt mycket mellan hoppningen.
Träningsupplägget passade oss ganska bra, en bana där man mest skulle fokusera på att hålla rytmen hela tiden och få in rätt antal galoppsprång mellan hindrena. Vi avslutade med att hoppa banan på hela 90 cm.. =) Mer om träningupplägget och våra bravader kan ni läsa på Åsa och Russins blogg. Jag kan summera det hela med att vi hade sjukt kul och att jag är en riktig virrpanna (som om det skulle vara något nytt..). Tur att jag har Åsa som kan hålla koll på mig när jag virrar iväg för mycket! Länk nere till höger as always!

Nenne var förvånansvärt lugn och skenade inte alls omkring som den galna svarta hästen han kan vara ibland..! Och även fast jag inte alltid fick igenom förhållningarna och blev lite dragande ibland så lyssnade han väldigt bra och koncentrarade sig på mig nästan hela tiden fast man kände att han gärna skulle vilja ta ett eller två varv i full galopp.. Men han höll sig i skinnet, kul! Arnold tror att det är lugnet före stormen, jag tror att han har fel. Detta ska bli början på en ny och bra vana! Vem som har fel får vi se på nästa träning... =D

Idag har jag varit upp till stallet på morgonen och fixade allt till Nenneman. Vi ska nämligen ha vin och smörgåstårta kväll på jobbet eftersom det är en som slutar, så det blir vila för herrn i svart.

Imorgon får han ta en lite lugnare tur + att jag ska hoppa James lite innan tävlingen på Lördag.

Ha det bra allesammans!

/ Virrhönan herself

Träning!!

0 Läs mer >>
Har jag nämnt hur skönt det är när ridbanan är ridbar igen..?!?! Allt går så mycket enklare när man bara kan göra iordning hästen och knata ner till ridbanan!
Visserligen är den lite knöglig och halvhård på sina ställen, men man kan iaf rida ett lättare pass utan att få dåligt samvete =)

Igår så skulle jag fösöka trimma lite på ridbanan eftersom det nalkas hoppning idag. Nenne var ganska pigg och laddad men ändå rätt fin. Han gjorde det han skulle men koncentrerade sig också på tusen andra saker runtomkring, himla irriterande...men som jag skrivit förut är det bara att ignorera och rida vidare. Man vill inte göra honom upprörd när han redan är så pigg och laddad..På slutet fick jag honom riktigt avspänd och fin i traven så jag nöjde mig så och sparade lite krafter tills idag, han är ju ändå inte 100% igång än.


Får se om jag orkar uppdatera ikväll..annara blir det en annan dag.. =p

Ha en bra dag!

Kram

Ridbar ridbana

0 Läs mer >>

Gårdagen bjöd på väldigt mycket träningsvärk för min del, från att knappt ha ridit ett vettig pass på flera veckor till att rida en "långtur" och ett hopp pass kändes kan jag säga, det stramade ganska fint i musklerna..!

Nenne kändes också ganska mör i kroppen så vi red ett väldigt lungt pass. Vi var ute och lunkade i skogen i ca 1 timme, mest skritt men även lite trav. Tror båda var ganska nöjda med det upplägget =p

Idag hade jag och Åsa tänkt åka ner till ridhuset för att känna på att hoppa lite inför träningen på Onsdag. Men våran ridbana var så pass mjuk att vi tyckte att vi lika gärna kunde skutta våra 50 centimeters hinder där istället, det gjorde lixom inget om det var lite hårt på sina stället. Vi fick undvika att rida där helt enkelt!
Nenne var faktiskt mycket lugnare än väntat och även fast han var laddad så lyssnade han ganska bra och skenade inte iväg efter hindrena som han kan göra ibland. Han var även jättefin när jag travade av honom, loss och mjuk i sidorna! Det känns lovande (och framförallt betryggande) inför onsdagen. Jag har ju föreställt mig det värsta av det värsta på träningen, för av erfarenhet vet jag att det kan gå ganska vilt till att hoppa igång honom...hehe!
Så nu är årets första ute språng (eller vi kanske ska kalla det skutt...) taget!

Det blir lite dåligt med bilder på bloggen nu, men det känns som jag förbrukat alla jag har upplagda här i bloggen flera ggr nu... så jag måste verkligen ta tag i att lägga upp lite fräscha bilder, vet ju själv hur tråkigt det är utan bilder!! Håll till godo det kommer!

Nu blir det snart sängen, god natt!!



Träningsvärk och skut...

0 Läs mer >>

Hej hej!

Idag har det varit en lång dag och jag känner mig väldigt nöjd över att jag varit så effektiv...har hunnit fixa hemma, hämta torvmix, åka till tippen och rida två hästar. Ibland är det faktiskt ganska skönt när saker går i ett, särskilt när man är klar för då känner man att man verkligen förtjänar att lägga sig i soffan och slappa, hihi!

Nenneman red jag ut en sväng idag igen. Målet var att han skulle få springa av sig lite så jag styrde kosan över granplanteringen (efter att säkra uppgifter sagt att det är ridbart där nu..) och ut på småvägarna runt prästgården som tinat upp riktigt bra! Nenne var riktigt pigg idag men ändå superfin och även fast han var lite tittig skötte han sig utmärkt och man märkte verkligen att han var glad över att få komma ut en längre tur! Det blev mycket trav och några galoppera hann vi också med. En riktigt skön tur med andra ord! =D

Sen åkte jag ner till ridskolan och skulle rida Anettes häst James. Jag ska ju tydligen hoppa honom nu på lördag i division 2, så vi tyckte att det var bäst att jag fick rida in mig lite på honom. Jag har ju ridit honom litegrann för några år sedan och han har verkligen förändrats till en helt annan häst. Nu har han blivit mycket trevligare att rida och känns mycket positivare till arbete, kul! Eventuellt kommer jag att hoppträna med honom på Onsdag, mest för att han ska få träna på att åka iväg och för att han ska få se lite andra typer av hinder. Dressyrhästen måste ju få träna på att komma ut och hoppa lite.. =p Sen kan det ju alltid vara bra för mig att få känna på hur han är att hoppa bana på..

Vet inte riktigt hur planen ser ut för Nenneman imorgon, men om banan är okej så rider jag nog lite där. Men risken finns väl att den fortfarande är frusen eftersom jag ska släppa ut hästarna och kommer att rida på morgonen. Men den som lever får se vad som händer då!

Kram 

Galet glad häst

1 Läs mer >>
Vad tycker ni om detta träns då? Jag tycker att pannbandet var så gulligt och sen om man inte gillar hakarna i sidstyckerna kanske man bara kan byta sidstycken..?
Treadstone - Mexikanskt träns
http://www.hastshopen.se/product.html/treadstone---mexikanskt-trans-2?category_id=156
Finns såklart i brunt också och går att köpa på hästshopen i Norrtälje. Det är dessutom mer min budget är föregående träns också.. =)

Tränsjakt pågår...

0 Läs mer >>
Igår så hade jag tänkt frångå min grundplan och tänkte rida på ridbanan eftersom den såg så inbjudande ut. Sara har ju fixat och kämpat med den så nu är den faktiskt ridbar, wiee!
Men sen kom Jill och skulle rida ut, så jag tänkte att det kan ju vara trevligt att rida med henne för en gångs skull..det händer ju inte varje dag nu för tiden! =)
Turen började bra men sen kom vi på att vi skulle rida en ny väg..inte bra.. Den var hyffsat fin till en början men sen skulle vi bara rida över en äng som var sådär att rida på, och sen efter ängen kom vi till den djupaste skaren..Då var det redan för sent att vända tillbaka eftersom det skulle vara lika långt hem (gissade vi eftersom vi inte riktigt visste vart vi va...). Så hästarna fick kämpa sig igenom snön. Nenne tyckte inte det var kul och stannade tänkte inte gå en meter till. Stackars djur, elaka människor tar dem på en tur i mörkret i den djupaste skaren vi kan hitta.. =/ Som tur va så var det bara ett litet parti som var så dåligt, även fast resten av vägen inte heller var något att hurra för..Vi överlevde i allafall turen och nu vet vi att det finns en till väg att rida bara snön försvinner! 

Idag blir det i alla fall vila för Nenneman. Det kanske behövs efter gårdagens vildmarksäventyr, vi såg till och med älgar på turen!
Jag ska ta en premiär tur till Thuns med Ina, spännande! Åsa är snäll och ska mocka och fixa till Nenneman =)

Ha en bra dag!

Kram 

Mera uteritt..

2 Läs mer >>
Herregud vilket vårväder det verkar vara idag, ena sekunden är det strålande sol och den andra sekunden är det tokgrått och snöar.. Hoppas det blir bättre tills ikväll när jag ska rida!

Igår blev det en ganska lugn tur ut i skogen. Eftersom det blåste så mycket och jag skulle rida tillsammans med Cornelia och Russin så tog jag gramanen som en extra livlina. Man vet ju aldrig ibland blir ju hästarna så taggade när det blåser och så triggar de upp varandra så jag tyckte att det var bäst så..men det visade sig att det inte skulle behövts. Han var lika snäll som alla andra dagar och Russin också! Blev ingen galopp idag men vi travade på ganska mycket i alla fall =)


Nu ska jag jobba!

Ha det bra allesammans!

Kram

Uteritt

0 Läs mer >>
Idag var vi som sagt ner till ridhuset en sväng. Vi hade sån tur att när sista ridlektionen var slut så hade vi hela ridhuset för oss själva och dessutom hade den gruppen travat bommar så vi slapp bära fram massa grejer, trevligt trevligt!

Nenne var ganska pigg idag, men för det mesta ganska sansad. Dock kände jag att jag inte hade full kontroll hela tiden, han gjorde lite som han kände för..Men jag vill inte bråka för mycket när han är pigg, det gör inte saken bättre utan han blir bara upprörd så det är bara att gilla läget och vara glad för att han sköter sig hyffsat bra!
Vi började med att göra lite skritt arbete, mest skänkelvikningar för att han skulle komma loss ordentligt. Sen blev det ganska mycket trav mest på rakt spår och stora volter och även några gånger över bommarna.
Dagen till ära fick han även galoppera några varv, det tyckte han var väldigt roligt och jag får nog fortsätta ta tillbaka att han inte bockar... än så länge är det inga riktiga bockar utan han mest bara skuter iväg lite och drar ner och ruskar på huvudet - men en vacker dag så flyger man väl all världens väg som Åsa sa... Men han är så söt när han gör sina konstiga halvbockar så man kan inte göra annat än att skratta och klappa honom, det är kul att även han gillar att vara igång igen! =D

Upplägget för denna vecka blir någon liknande;
Imorgon - en liten tur ut eller på ridbanan
Torsdag - en tur ut
Fredag - vila
Lördag/Söndag - En dag ut och lite "hårdare" arbete och en dag till ridhuset och skutta över några små hinder. Har bara inte bestämt vilken dag som passar bäst till vilken aktivitet =)

Kram

Bommar + pigg häst

1 Läs mer >>
Hej hej allesammans!

Åsa har klagat lite på att jag inte har uppdaterat (jag tror att hon mest var mallig över att hon skrivit ett så långt inlägg i sin blogg och ville hacka lite på mig, hehe) så nu ska jag ta mig i kragen och göra det tänkte jag.. =D

Igår red jag ut en sväng själv i skogen på eftermiddagen. Nenne var pigg men skötte sig fint! Vi var ute i ca 50 min och travade hyffsat mycket. Har sagt det förut och säger det igen, fan vad skönt med sol och en liten gnutt värme!! På söndag ställer vi dessutom om klockorna till sommartid så då får vi en till ljus timme, jag längtar! =D

Idag red jag också ut en sväng fast med Sara som sällskap. Nenne var lite piggare och mer laddad men skötte sig ändå bra (det var hyffsat kontrollerat alltså, hihi) ända tills vi mötte Saras sambo som var ute och gick med hundarna. Nenne tyckte dem var lite läskiga men gick ändå förbi och samtidigt gjorde han ett krumsprång och sparkade mot Pelle och hundarna..Inte okej...Jag som skrev häromdan att Nenne inte kan bocka och dessutom brukar han inte sparka mot folk. Men man ska aldrig säga aldrig... Så nu fick den svarta springaren några minus poäng kan man lungt säga.. =/
Vi får hoppas att det var någon slags engångs företeelse för att han var pigg, annars blir det stor stryk!!

Såret ser förövrigt jättefint ut så nu har jag ringt och pratat med hovis och han tycker att jag kan strunta i att linda med kompress och gaslinda, så nu behöver jag bara linda några varv med klisterlinda och lite silvertejp för att skydda såret från den värsta smutsen. Skönt att slippa ett moment i operation linda Nennes hov!

Imorgon tänkte vi åka ner till ridhuset och släpa fram några bommar. Åsa ska hoppa lite och jag får väl nöja mig med att trava över bommarna. Tänkte galoppera lite imorgon också, så om Nenne sköter sig får han galoppera över någon bom =)

Uppdaterar er imorgon om hur det gick!

Kram

Man ska aldrig säga a...

0 Läs mer >>
Man blir ju alldeles lycklig när solen skiner och fåglarna kvittrar, så himla mysigt!!

Igår vart det som sagt vila för Nennemans del och idag så var jag och Åsa i stallet i tidig arla och åkte till ridhuset en sväng.
Nenne kändes fin idag med, fortsatte i samma stil som i torsdags och sen kunde jag inte hålla mig från att göra två galoppfattningar, hehe.. Han fick iofs bara galoppera ca 6-7 steg i varje varv, men både han och jag var lika glada för det...Han vart till och med så glad att han ruska på huvudet, haha (Nenne bockar nämligen inte, utan när han är glad så ruskar han lite på huvudet istället, sötnosen!).

Så nu är denna dag gjort, tänkt vad lite sol och några galoppsprång kan göra.. =D

Imorgon tänkte jag rida ut en sväng, får se om jag orkar upp för att rida ut en sväng med Åsa eller om jag tar den lite latare utvägen och rider lite senare på dagen istället..orka vara morgonpigg både lördag och söndag.. =p


Kram

Fina vårvädret!

0 Läs mer >>
Som ni kanske förstått när ni läste rubriken så har vi travat idag, tredje traven sen skadan.. =p

Jag och Åsa packade in våra snälla hästar i transporten och åkte de 3 minuterna till ridhuset.
Efter vi skrittat fram började jag jobba honom lite i skritt, öppner, sluter, böja lite hit och flytta lite dit..Det gamla vanliga för att få honom lösgjord och sen tog vi några varv i trav. Han kändes faktiskt riktigt fin för att inte ha gjort något på en månad nu! Trodde att han skulle vara mycket stelare och motvillig till arbete än han var..Självklart känner man att han är lite stel och att det finns lite att jobba på, men det är ju inte så konstigt kanske.. =) Så nu är det bara att fortsätta i samma takt så vi kommer igång snart!



Igår blev det en månskenritt med Åsa och Cornelia ute i skogen, himla trevlig! Det blev en massa pladder och jag tror faktiskt att jag stog för mestadels av pratet, de andra fick inte en syl i vädret, hehe så kan det gå ibland..Det gäller att vara snabb när jag väl börjat dra igång käkmuskeln!

Imorgon blir det vila för Nennes del. Hörde att det skulle bli skitväder, snöslask och äckel..! Så då kändes det bäst att planera in vilan då + att det är ganska skönt att ta lite fredag!
För min del blir det naprapaten, ska bli så himla skönt, längtar!

Ha det bra allesammans!

Trava trava trava

1 Läs mer >>

Nu har jag anmält mig till årets första tävling. En 1,10 på Björklinge den 10/4, det blir nog bra! Det var faktiskt ganska mycket vinstpengar för att bara vara en 1,10 så jag får väl se till att vinna den så vi får lite startkapital till andra tävlingar, hehe...

Har precis kommit in från att luncha mig själv och hästarna (fördelen med att jobba nära stallet), så nu jag sätta igång och jobba igen!

Hörs ikväll!

Kram

Sådär ja..

0 Läs mer >>
Låter kanske mer roligt än det jag tänker skriva om...Men jag tänkte försöka presentera någon form av tränings och tävlingsplanering, dels för att jag måste lägga upp en ny planering eftersom den gamla sprack ganska rejält och dels för att ni kanske tycker det är kul att se vad jag har för planer.. =)

Jag har ju, som ni vet, börjat skritta Nenne och nu har han skrittat i snart 1.5 vecka, två veckor om man ska räkna med när jag började gå med honom. Såret ser fortfarande fint ut och det verkar inte alls vara någon fara med att han rör på sig mer nu. Benet är lite svullet emellanåt nu när han inte har bandage upp på hela benet längre. Jag brukar linda det med back on track emellanåt så att svullnaden ska gå ner, det fungerar rätt bra! Och så tempar jag honom varje dag innan ridning för att vara säker på att det inte blivit någon infektion eller liknande..
Så nu tänkte jag att jag ska börja trava honom i veckan. Tyvärr är ju det ganska halt och dåligt underlag ute för tillfället så det blir nog lite mer ridhusridning igen..känns lite jobbigt att behöva sitta och åka till ridhuset för att kunna trava litegrann, men vad gör man inte?
Jag hade tänkt att han skulle vara tillräckligt igång för att kunna vara med på hoppträningen den 30:e mars. Det är bara två veckor dit och självklart tänker jag inte rida något hårt träningspass, mer bara att vi ska komma igång och som vanligt med Nenne så behöver man ju avdramatisera det där med bommar när han inte hoppat på ett tag..Så det blir nog bra att han får komma ut och lufta sig lite!

Första tävlingen blir nog inte förrän i mitten av April, såg att Björklinge har tävlingar den 10/4, så vi kanske får börja med den och sen blir det nog Rådmansö den 22/4.
Nu är jag ju en ganska tråkig människa när det gäller tävlingsplanering. Jag är inte någon sån som sitter och planerar i minsta detalj utan tittar lite månad för månad och ser vad som finns att välja mellan och sen bestämmer jag mig efter hur han känns osv...
Men planen är att han iaf ska gå en eller två 1,10 för att mest komma ut och känna på tävlingsatmosfären igen och sen kör vi på med några 1,20 och efter det någon 1,25 och sen är planen att efter sommaruppehållet (juli) så ska vi kunna starta några 1,30!
Temat detta år är iallafall att utmana mer, oavsett vilken klass vi kommer starta. Jag har ju alltid försökt att rida lite mer "skolrundor" med honom, men nu när han blivit så fint så ska vi väl kunna rida för lite bra resultat också!!

Han kommer inte att få jättemycket sommarvila i år, då den kom ofrivilligt nu istället. Men någon vecka kommer det bli iaf när jag åker bort. Dessutom föredrar jag vintervila, är lixom inte lika motiverande att rida i mörker och elände.. =p

Glöm inte att att låta hästen "vila" mellan tävlingarna. På sommarhalvåret blir det oftast mer tävlingar och då får man kanske dra ner lite på träningarna och allt trimmande och bara underhålls rida lite mer, dvs inte trimma timme efter timme och dag efter dag..På vinterhalvåret är det tvärt om, då finns tid att trimma och bygga upp hästen för tävlings säsongen. 
Glöm inte att variera underlag så mycket ni kan för senor och leders skull och att låta hästen vila emellanåt, träningen faktiskt bryter ner musklerna och vilan bygger upp dem igen!
Och sen får ni såklart inte glömma att ha kul och klappa om era hästar då och då (varför inte varje dag?!?)..!! =D


Ja då blev det några kloka ord på slutet också.. Nu ska jag gå och duscha och kolla på gårdagens avsnitt av Chuck!

En liten bild bara för att..han är så söt..!

Kram


 

Framtida planer..

0 Läs mer >>

Hade ju tänkt att skriva ett inlägg om hur jag tänkt sätta igång Nenne och hur tävlingsplaneringen ser ut inom den närmaste tiden, men jag var tydligen tröttare än jag trodde igår kväll och dunade in på soffan istället.. =D

Inlägget kommer ikväll istället!

Kram

Trött

1 Läs mer >>

Idag har jag och Nenne varit på långtur i regnet, eller långtur och långtur, vi skritta i hela 50 minuter och tog även ca 100 meter i trav. Herregud nästan så man blir lite trött.. =p
Tror även att Nenne börjar förstå att han faktiskt kommer att bli riden varje dag nu, när man tar in honom så är han så på tårna att man håller på att bli galen, han kan inte stå till en sekund..!! Men sen efter ridturen är han så nöjd så. Har jag nämnt att han är 16 är gammal..?!? Det gamla och kloka har han aldrig riktigt fattat tror jag..

Sen har ju Åsa varit och tävlat med Russin idag också och det hade tydligen gått jättebra! Åsa var hur nöjd som helst, kul! Jag ser fram emot att få se film på dressyrdebuten (eller jag tror iaf att det var debut utanför hemmaplan..). Om vi är snälla kanske hon till och med lägger ut den på sin blogg =D

Nehej nu kommer jag inte på att skriva mer än såhär..Ni får gärna ha lite önskemål i skrivandet, står lite still för tillfället, det händer ju inte så mycket på hästfronten som ni kanske märker..

Ha det bra allesammans!

Kram







och efter solsken kom...

0 Läs mer >>

Eller kanske efter snöstorm kommer solsken..!

Vädret har ju varit alldeles underbart idag, nu känns inte våren så långt bort längre..!! 
Kom till stallet och började med att ta av min häst halstäcket så att han fick sola halsen lite, skönt tyckte han nog!
Efter att alla hästar var lunchade och allt fix var klart så tog vi en solskens (sk)ritt i ca 40 minuter. Nenneman var ganska pigg och tittig men skötte sig fint utan större protester. Skönt att komma ut och rida lite tyckte vi båda!
Fick även byta bandaget idag igen eftersom det var väldigt blött och hade åkt upp lite, och jag blir lika glad varje gång när jag ser att det läkt liite till =D

Sen åkte jag ner och tittade när Sara och Colle tränade för Svalling. Tanken var att även Jill skulle träna, men stackarn kände sig dålig och fick åka hem till sängen..
Colle såg väldigt fin ut och jag måste säga att de andra hästarna (som också såg fina ut måste tilläggas..) såg lite grå ut i jämförelse med honom.. =p

Måste förresten bättra på mig med att ta lite fler bilder igen..men kamera sladden ligger på okänt ställe och jag har inte orkat leta upp den, ska bättra på mig så det kommer lite nya bilder här på bloggen (som inte kommer från mobilen då..)!

Nu är det godisdax för hela slanten! 

Blå himmel o sol!!

Kram


 

Efter regn kommer sol...