0 Läs mer >>
Titta vad jag budat hem på tradera..finner bara ett ord - välbehövligt!!
JULKLAPP? Premiere Transportskydd, 4pack, Full/Mocca NYA
Till ett lagom pris på 131 kr +frakt. Inte illa säger jag.
Angelica är helnöjd, nu kan jag skrota de gamla vinröda (som dessutom är strl cob) som jag haft de senaste 4 åren..

Kram

Välbehövligt

0 Läs mer >>

Nu ska bara kroppen (framförallt magen) kurera sig innan vi kan sätta igång ordentligt...

Idag har jag faktiskt mått nästan helt bra, så jag bestämde mig för att passa på att skritta ut en sväng när det var ljust. Det gick faktiskt ganska bra, dock så började det röras om lite väl mycket i magen efter vi hade plumsat runt i snön i ca 30 min. Då blev det till att stå upp resten av vägen hem så löste det sig också..hehe!

Förresten så påminnde Sara mig så snällt om att Nenne faktiskt började bli lite till åren nu och att det kanske vore dax att köpa en påläggskalv (varför heter det så fult för??) har tänkt lite på det tidigare själv också och det skulle vara sjukt kul att kunna köpa en fin 1-åring och ha till senare när Nenneman inte kan gå lika hårt längre!! Faktum är ju faktiskt att det finns ganska många fina och hyffsat billiga åringar till salu nu..jag ska bara klura ut något sätt att kunna ha två hästar, kanske någon i familjen som finansiera lite?? Jaja det kommer nog dröja innan det slår in, men drömma kan man ju! =D 

Hade tänkt ta med nya kameran och fota lite när jag var i stallet i dagsljus idag men såklart så glömde jag den, typiskt!! Det får bli en annan dag..


Mer tävlingsstämmning! Igångsättning efter skada våren 2008 eller 2009 tror jag..

Kram

Motivationen på topp!...

0 Läs mer >>
Ja jag tror att min så kallade bakisdag även kanske var början på en magsjuka..?
Var iaf illamående i stort sett hela dagen igår, tog mej dock igenom jobbdagen i hopp om att det skulle bli bättre, vilket det blev stundtals. Men mot em/kväll blev så fick jag ge upp så det blev vila för Nenne och hem och bädda ner mig i soffan för min del.
Idag känner jag mig fortfarande likadan (och stackars Johan också..) och för att skona våra jobbkamrater så det är två sjuklingar hemma på återhämtning idag. Vi har dock klarat oss från spya och andra otrevligheter och jag hoppas att det håller sig så!!

Jag har insläppet i stallet idag så jag får väl masa mig ner och mocka och fixa lagom till insläppet så det bara är att åka hem och vila upp sig till imorgon igen!
Det är så himla tråkigt att vara hemma och vara sjuk när man bara är halvsjuk, så man är för pigg för att bara lata sig men ändå inte orkar göra något..ja ni fattar kanske.. =p Blir väl till att snoka runt på lite bloggar och diverse trevliga hemsidor halva dagen. Ska nog kolla hur vårens tävlingar ser ut också, börjar väl bli dax att tänka på det också =D Jag hoppas verkligen att vi kan hålla oss pigga och krya även denna tävlingssäsong så vi kanske kan få till våran 1,30 start inom en inte allt för långt tid. Men vi börjar nog med ngn 1,15 som första start och sen några 1,20 för att se vilken form vi är i, det var ju längesen vi tränade nu också. Det ska bli kul att komma igång på riktigt snart igen!!


Dem flesta har nog sett denna förut, men det får en verkligen att komma i tävlingsstämmning!

Jaja ha en bra dag allihopa!!
kram




Illamående

0 Läs mer >>
Hej alla och god fortsättning får man väl säga nu!

Hoppas att ni har varit snälla i år och att tomten kom med många fina julklappar =)
Jag måste ha varit jättesnäll i år för jag fick en hel drös jättefina julklappar, bla så har Johan gett mig en BE-kort kurs!! Så nu är det bara att plugga, de visste inte riktigt när de skulle börja med kurserna men de första uppkörningarna skulle börja i maj tror jag att det var, spännande!! Jag blir nervös bara av att tänka på det..

På stallfronten har det varit fortsatt väldigt lungt, Nenne har vilat fram till julafton och igår var vi ut på en tur i skogen, mycket snö är det så det är svårt att försöka ta det lite lungt när han får pulsa så mycket.

Idag har varit en riktig bakisdag för Angelica, jag tror att jag börjar bli gammal för jag har aldrig varit typen som blir bakis men det kommer oftare och oftare nu för tiden...oroande! =p 
Så det blev bara en lätt (väldigt lätt) barbackatur på ridbanan. Jag mockade och fixade dock till både Åsa och Jill och hade insläppet så lite nytta gjorde jag ändå..

Nu ska jag inta soffläge att tag till innan det ska inhandlas middag!


Min söta brorsdotter var här på besök igår, hon ska bli en hästtjej har faster bestämt och det verkar gå ganska bra såhär långt..!

Kram

Segt

3 Läs mer >>
Jag tycker att jag skriver var och varannan dag om att det är kallt..men idag var det verkligen kallt!!
Skulle ha tagit in hästarna idag, men fick ett sms vid 4 - halv 5 tiden om att hästarna redan kommit in för att få värma sig själva och stallet..så det blev ett väldigt lätt stallpass som bestod av att ge hästarna krafft vid 6 tiden, skönt!

Nenneman fick ett väldigt lätt motionpass idag som bestod av en barbacka tur på ridbanan i hela kanske 15 minuter. Jag kände inte riktigt för att bege mig ut på en tur i skogen alldeles själv i kylan. Det var faktiskt ganska varmt och skönt om rumpan när jag skumpade runt där på ridbanan och Nenne verkade också ganska nöjd med att få springa några varv =)

Imorgon blir det vila igen för Nennes del då jag ska på julmiddag med jobbet, mums! Jag har inte ens ätit en enda juleköttbulle eller prinskorv, så det är väl så dax nu så man får lite mer julstämmning såhär dagarna innan jul!!

Kram =) 

Kallt kallare kallast...

1 Läs mer >>
Hej på er!

Idag har jag som jag nämnde tidigare ridit en sväng på Russin med Cornelia ut i skogen. Himla trevlig häst som Åsa har måste jag säga! Hon var lite småtittig på saker som ev. kunde äta henne men gjorde absolut inga dumma grejer. Hon travade och galopperade så snällt, jag undvek dock att ligga bakom Hallon då jag hört Åsas tjut och tillrop när Russin blivit lite väl pigg där bak, hehe..  
Vi red ungefär halvvägs på "fram och tillbaka rundan", det var ju tokmycket snö efter gårdagen och nattens snöande så det kändes lagom att vända efter halva rundan så de stackars djuren inte blev allt för trötta..
Det är himla kul och nyttigt att kunna rida andras hästar ibland också, då man gärna fastnar i gamla vanor med sin egen häst, man lär sig ju allt utan och innan efter ett tag.. Egentligen borde man ha lite fler bytesdagar med sina stallkamrater så man får lite nya ideer, utmaningar och aha-upplevelser. Och så kan man ju ge varandra tips och råd som man kanske själv inte tänkt på tidigare!  

Nenne fick nöja sig med vila, en mys stund och borstning. Han kändes lite varm i hö. fram och vä. bak, men jag hoppas att det bara är hypokondriska Angelica som är i farten och att det inte är något. Ibland måste man påminna sig själv om att det inte alltid är livsfarligt om hästen råkar vara lite varm i något ben, vi är ju inte heller på topp varje dag (långt ifrån om jag får säga det själv..)! Imorgon är vi på G igen!


Mycket snö är det!!

/ Angelica =)

Måndag

0 Läs mer >>
Idag så har jag och Åsa vågat oss ut i snöyran och åkte de ca 5 min ner till ridskolan för att hoppa lite i ridhuset, Det är ju perfekt när det är fler i stallet som vill hoppa, så då är det bara att passa på! Dessutom orkar man ju bära fram lite fler bommar när man är två..
Vi började iaf med att trava en lång rad med bommar och byggde sen upp det till en 5½:a. Hästarna skötte sig fint, även fast Nenne kanske tyckte att 5½:an var onödigt låg och hoppade knappt över första hindret och sen gick det såklart lite fort efter hindrena.. Russin därimot som inte har hoppat på ett år hoppade så fint och skötte sig exemplariskt! Sen fick jag för mig att jag ville testa skritthoppa lite, har bara gjort det en gång tidigare i mitt liv och det är svårt vill jag lova även fast hindret är kanske ca 40-50cm - det gäller att få hästarna skritta på fram ordentligt med mycket tryck utan att dem börjar trava..rejäl styrketräning är det iaf och kul att få busa lite och göra lite udda grejer..=p hoppade lite på volt i galopp också, gick väl sådär, han har ju en tendens till att bli lite pigg och stark när han inte hoppat på ett tag och en annan blir ju också ringrostig..Men jag tycker att han skötte sig bra ändå!



Det gick inte riktigt såhär fort, men ibland känns det nästan som det..Jag undrar förresten vart dessa stövlar tagit vägen, dem är spårlöst borta..?!?

Imorgon nalkas det vila för Nenne och en tur på Russin för mig, premiärturen tillochmed. Uppdatering om hur det gick kommer imorgon! =) 


Kram


Hoppning på schemat

2 Läs mer >>
Hej hej!

Ja det bara snöar och snöar och yr ute känns det som, ska det aldrig sluta?
Det värsta med att det snöar är att det ligger runt nollan och det blir himla halt och moddigt på vägarna, vilket gör att man inte vågar sig ut med transporten så mycket man skulle vilja..

Men i torsdags var jag iallafall iväg ner till ridhuset en sväng (efter att ha kämpat med att ens komma ut från stallplanen med transporten..), Nenne var lite stel till en början, men när vi värmt upp ordentligt och ridit mycket lösgörande blev han riktigt fin! Dock så tycker jag att galoppen inte känns lika bra taktmässigt alla gånger nu när jag har börjat få så pass bra kontroll på den, det känns lixom lite 4-taktigt emellanåt. Men jag hoppas att det släpper när han fått styrkan att bära sig ordentligt och jobbar tillsvidare på mkt med tempoväxlingar för att få igång bakkärran ordentligt och att han ska vara fortsatt lydig. Tänkte att jag skulle börja rida lite mer dressyr/markarbete lektioner nu också så man får lite nya ideer och råd så man inte bara harvar runt i samma gamla vanliga spår, pengarna ska bara räcka också.

Både igår och idag red vi ut och busade i snön! Red svängen till vändplanen och tillbaka och hästarna får jobba på ordentligt i snön, blir ett riktigt kondition och styrkepass för de små djuren!

Nu har jag ätit en "second breakfast" och ska snart ta mig i kragen och åka till Täby och inhandla de sista julklapparna. Jag ska nog tvinga Johan köpa en ny sladd till kameran också så att jag kan ladda upp lite bilder, jag hittar verkligen inte den vi har.. Sen blir det hem och städa och slappa!



Bus i Johannesberg =)


Ha det bra allesammans!
Kram

Snöigt värre..

1 Läs mer >>

Hej hopp!

Det händer inte så fruktansvärt mycket för tillfället på ridfronten så då blir det lite sporadiskt här med..

I måndags blev det iaf lite mer vila för Nenneman då jag inte ville ge mig ut själv i mörkret andra dagen på nytt ställe (och dessutom är det tydligen sjukt mkt vildsvin ute i skogen nu) och igår tog jag, Åsa och Cornelia modet till oss att bege oss ut en sväng i skogen, en himla trevlig sväng fakstiskt trots att man fick vända och rida samma väg hem igen, men man kunde trava och galoppera nästan hela vägen.
På vägen mötte vi en jägare som precis hade skjutit ett vildsvin som han kom släpande med, och även fast det bara var en liten rackare på kanske 50 kilo så är dom läskigt stora! Han berättade att det var ca 20 vildsvin i samma flock och att det var en av de största flockarna han sett, vi uppmuntrade honom såklart att skjuta flera!!

Idag så tänkte jag åka ner till ridskolan och rida, men såg att det inte skulle bli ledigt förrän åtta och eftersom jag hade insläppet så orkade jag inte vänta ut tiden (och jag var för lat för att åka till ett annat ridhus), så det blev ett kort skrittpass i snön på ridbanan. Han var faktiskt förvånandsvärt fin och mjuk i sidorna =D
Så jag tänkte åka ner till ridhuset imorgon istället, om vädret inte sätter stopp för mina planer, hörde ett det skulle bli riktigt snöyra..

Förresten så ska Arnold ha Clinic, hingstvisning och ev saluvisning på sin gård den 2:a Januari. Det skulle även lottas ut träningar och en betäckning av en av askös hingstar. Någon som har lust att åka? Det är gratis och man måste nog anmäla ganska snart för det är begränsat med platser.. Men jag tänkte att det skulle vara kul att åka och kolla och dessutom kanske vinna någon träning! Betäckningen har jag väl inte så stor nytta av, om ingen vill låna ut sitt sto till mig..





En betäckning med Contant Q skulle man inte tacka nej till, grymt fin häst!

(bilder från sprangrulla.se och tidningenridsport.se)



So long!

Kram =)

Vildsvinsjävlar..

1 Läs mer >>
Jag måste ju som de flesta andra göra ett litet inlägg om vad jag önskar mig i julklapp, blir bara hästrelaterade, annars blir listan på tok för lång.. =p

Nr 1 är en klippmaskin till Nenneman, man blir ju så less på att leta upp och låna en hela tiden och Nennes päls växer som ogräs..


En sånhär från Hööks har jag önskat mig av pappa, ynka 1799 kr..Kanske inte den bästa men den håller nog för några ynka klippningar per år.

Nr 2 är ett par nya ridstövlar att tävla i, alla ridstövlar tenderar att bli för korta eftersom jag har så långa ben och det är ganska dyrt att måttbeställa. 


Allround-Stiefel Winner Plus

Dessa måttbeställda skulle inte vara helt fel ,Cavallos winner plus. Och dom är faktiskt inte fruktansvärt dyra, även fast det är över min budget... Bara stöveln utan måttagning kostar 4200 på "stigbygeln" i Södertälje.

Nr 3 är ett par hela chaps som dom här också från hööks



Nr 4 en ny tävlingskavaj varför inte cavallo elr Pikeur, men det finns ju faktist snygga lite billigare kavajer också som jag inte skulle tacka nej till..Jag tkr fortfarande de klassiska figursydda är snyggast. Här är pikeur epsom, 1795 kr.


Och sist men inte minst ett BE-körkort, så jag kan köpa mig en lite stadigare 4-hjulsdriven bil att glida runt i (bilen är också på önskelistan till nästa år då..)

Nää det är inga billiga saker jag önskar mig, men är inte julen till för att önska sig saker man inte har råd med själv för stunden..? =p

Kram

Önskelista

2 Läs mer >>
Har idag fått veta att jag har fått en till läsare, så nu är jag uppe i kanske 3 (?)st..Jag säger iaf Hej Åsa!!

Jaha och nu var flytten gjord och nästan alla saker på plats också! Det var mycket bärande och fixande igår, hade först utsläpp i gamla stallet och fixade klart det sista där. Sen hem för frukost och iväg till Ekeby för att hämta hö.
När jag väl kom till Kundby för att lassa ut höt så var det såklart smockat med bilar och transporter (gott om plats är det ont om på den stallplanen kan man lungt konstatera) så jag fick väl vänta i ca 1.5 timme innan jag kunde göra det jag skulle. På den tiden hann jag också köra fast med hela ekipaget så Sara med 4-hjulsdriften fick rädda oss, hehe! Jag vill också ha en 4-hjulsdriven bil, blir till att spara till nästa vinter!! 
Sen var det alla grejernas tur att flyttas och sist med inte minst så rullade Nenne in på stallplanen vid 5 tiden. Han verkade trivas fint i det nya stallet. Det är så himla skönt att han tar det piano med att flytta till nya stall!
Om ni vill kika vart Nenne bor nu så kan ni titta in på Saras hemsida www.saragronvall.se .

Idag blev det en morgontur till stallet för att rida ut en tur med nästan hela gänget, blev en halvgalen med ack så kul tur!
Sen släppte vi ihop Nenne med hans nya vänner. Det gick väldigt bra och Nenne har nu två nya anhängare; 2,5- års hingstarna Tom och Robban (tror jag dem heter..), som tyckte att Nenne var väldigt intressant och snäll som han är så finner han sig i det mesta även fast dem är lite jobbiga.. 

Det kommer nog bli väldigt bra i Kundby och jag kommer att backa med transport som en kung om några månader!!

Nu blir det till att städa och baka lite bröd tror jag och sen ska jag ju hämta mitt täckesskåp som inte fick plats i transporten igår..Jag kanske ska leta efter sladden till kameran så jag kan lägga upp lite nya bilder också =)

over and out! Kram


  

Hej Åsa!

1 Läs mer >>
Hej på er!

De senaste två dagarna har varit ganska lugna och sköna, i onsdags longerade jag Nenneman lite i djupsnön och han jobbade på riktigt fint trots att matte var hyffsat oengagerad..Sen åkte jag en sväng till Denan och tittade lite på Arnoldträningen och då fick man minsann tillbaka engagemanget igen, man blir alltid så ridsugen och inspirerad när man tittar på träningar!! 
Igår tog vi en mysig tur ute på vägarna i mörkret. Nenne verkade väldigt nöjd med att få gå en annan runda än våran skrittrunda vi tagit de senaste dagarna och han känns faktiskt väldigt mjuk och fin trots mkt vila och fastrullning..! Idag blev det vila som hägrade. Fixade lite i stallet och började packa ihop lite smått för imorgon smäller det! Då ska det packas, hämtas hö, köpa spån och fixas och trixas innan flytten lite senare på em. Tur man har morgonfodringen så man kommer upp i tidig arla så man hinner fixa allt, hehe =)

Nu ska jag titta på Idol och kurera mig lite till imorgon med glögg och pepparkakor, är lite febrig lilla jag.. =(



Kram

Lugnet före stormen

0 Läs mer >>
Ja uscha vad kallt det är, kom precis ut från en varm och härlig duch efter några iskalla timmar i stallet, jag höll ju på att frysa ihjäl trots några stadiga lager med kläder!!

Igår morse så ringde dom från stallet igen och Nenne hade såklart fått ett till kolikanfall  + att han rullat fast i boxen, stackars liten! Vem vet hur länge han legat där?!? Jag åkte upp som ett skott till stallet och tog över att gå med honom, men som tur va så hade nog det värsta klingat av och han såg ändå relativt pigg ut (om man jämför med kolikanfallen han hade för två år sen..). Så vi vandrade i yttligare ca 45 min innan jag släppte ut honom och gav honom lite lite hö i hagen. Var uppe sen till lunch och då var han väldigt pigg och hungrig!! Så det värsta ska förhoppningsvis vara över nu..Var upp yttligare två ggr under em och kvällen och skrittade en vända till med honom.

Idag skrittade jag också bara en vända med honom för att hålla igång magen och för att mjuka upp hans kropp lite om han blivit stel av att ligga fast..tusseliten.. =/ blir nog ett besök till Svante nästa gång han kmr blev ju inte av sist.

Så hösilage teorin är utesluten och vi tror istället att han dricker för lite vatten (alla hästar är jättetörstiga när de kmr in och det är väldigt svårt att de till att dem har vatten i hagen när det bara fryser..), men vem vet det kan ju finnas massa orsaker? Har även tagit bort nästan allt krafftfoder nu ett tag, inte för att han fick så mkt innan heller..men men
Nu åker jag iaf upp på lunchen och ger honom lunchhö också + att jag ger honom lite när han kommer in vid 7snåret och sen blir det ju kvällsmat vid 9, så han får mat på mer fasta tider (den största bristen i det stallet tkr jag är att det blir lite si och så med rutinerna, därför har jag velat ha honom på fri tillgång så har han alltid mat + att han lätt tappar vikt). Det är ju tur att man jobbar i Rimbo så att man lätt kan åka till stallet när det behövs! =D 

Mycket spekulerande nu, men jag antar att det bara är att vänta och se om det kommer tillbaka och då får jag väl ringa veterinären och höra om det är något att kolla upp? Man blir ju lite lätt hypokondriskt och sjukt orolig för sin lille prins, hehe!!

Nu har jag iallafall bestämt mig för att det får bli lite si och så ridning (halvvila) fram till jul/nyår någonstans för oss och sen sätter vi igång med nya krafter för 2011, det kommer blir det bästa året någonsin det känner jag på mig!!! =D 



Vi kanske tom ska våga oss på en till dressyrtävling?? vem vet..hoppas jag bara rättat till den sneda sitsen lite sen sist.. =p

Kram

Kallt och mer kolik.....

2 Läs mer >>
Hej hopp!

Nu är jag hemma igen efter en vecka i de norrlänska skogarna. Det har varit en ganska händelselös men ack så lugn och skön vecka!
Det var dock inte så mycket snö där uppe (och dessutom varmare än vad ni här hemma haft det) så det blev inte så mkt snöaktiviteter som man kanske tänkt sig..Men därimot så blev det en sväng till Ö-vik och in till optikern och min syn var, som jag märkt den senaste tiden, mycket sämre och dessutom har jag som så blåsor (skavsår) under ögonlocken.. =/ Så nu blev det bättre linser som ska vara bättre för skavet och skarpare så jag ser igen, det är alltid trevligt!! Annars har jag mest tillbringat tiden med att lata mig på soffan/sängen och ibland har jag tagit mig ut för att busa med Greg (johans föräldrars 2-åriga schäffer) och små promenader.. De sista dagarna blev dock lite för lata så det var skönt att åka hem igen, hehe..!

Nenne har ju vilat hela veckan jag varit borta och såklart så skulle han få kolikkänningar på tisdagen, han som aldrig brukar ha kolik (har hänt 2 gånger innan på alla år jag haft honom när han ätit fruset hösilage). Men snälla Nattis gick ut och gick en sväng med honom och alla snälla stallkompisar hjälptes åt att hålla koll på honom hela dagen, tack så mycket!! Så nu får det bli höhagen för honom eftersom jag tror att det var hösilaget som spökade igen, dom har ju fri tillgång och det är inte så lätt att se till att han inte får ngt fruset då...Nackdelen är att dem bara får hö 2ggr/dag då och Nenne har så lätt för att tappa vikt + att jag tkr att hästar ska få äta så mycket grovfoder som möjligt under dagarna. Men på lördag ska han flytta upp till Kundby och där får de hö 4 ggr/per dag så då löser det sig nog =)

Idag blev det en lugn tur på ca 1 timme med bara skritt och lite trav, lagom igånsättning både för hästen och matte.. =p
Han är himla roligt Nenne för han brukar bli lite grinig när jag varit borta, kanske bara är jag som inbillar mig men han brukar inte vara lika gosig när jag varit borta ett tag, och idag när jag skulle hämta honom i hagen så stog han i grinden men när jag kom in i hagen så vände han och gick (vilket aldrig brukar hända)..haha gullegris..

Jag hittade förresten lite gamla bilder på Nenne från Strömsholmstiden i min bärbara dator som jag inte använder så ofta. Måste försöka ladda upp dom här så ska ni få se på gullegris!!

 
Nee Nee nere på gamla ridskolan!

Kram

Back in reality..