0 Läs mer >>
Motivationen är inte direkt på topp varken på ridfronten eller bloggfronten för tillfället. Allt känns väldigt mycket vardag! Skönt ibland och långtråkigt ibland..just nu hör det till kategorin långtråkigt =)

På Ridfronten har det inte hänt så mycket. Han hostar fortfarande litegrann och jag rider kortare och inte fullt så ansträngande pass. Han känns dock väldigt fin och igår hostade han ingenting vid ridning!

Jag har dock kommit på vad hostan förmodligen kommer ifrån...Jag haft oturen (för första gången!!) att få in ett parti dåligt hö. Jag har ett tag tyckt att vissa balar luktar lite "misstänkt" , men det är ju årets skörd så jag har tyckt att jag är lite fjantig..Men med den höga luftfuktigheten som har varit så är det kanske inte så konstigt? Jag tvingade även Sara att lukta och även hon tyckte att vissa balar inte luktade okej. 
Så nu får jag vara extra noga med att ta bort dem balar som luktar minsta lilla konstigt och vattna resten innan jag ger så länge innan jag får in nytt hö.
Himla tråkigt och man känner sig lite taskig mot sin stackars pålle.. Men det upptäcktes ju ändå ganska fort så det ska förhoppnigsvis inte vara någon fara. Eftersom jag aldrig haft oturen att få dåligt hö förut (tack för det!) så vet jag ju heller inte hur pass känslig han är mot det..Vi har ju en häst till i stallet som äter samma hö som inte har hostat, men det är kanske inte jämförbart för han får även av ett annat hö hälften av givan..
Jaja huvudsaken är att han blir bra!

Sist men inte minst så vill jag bara säga R I P lilla fina Russinfia som tyvärr inte vart någe bättre..Nu galopperar hon på de evigt gröna ängarna!! Så himla tråkigt.. =(Kram

Onsdag

0 Läs mer >>
Halloj!

Nu har jag varit dålig med uppdateringen igen...men det är vårat internet hemma som fortfarande spökar.. Nu tror jag dock att Johan fått fart på det igen!

Helgen har varit fruktansvärt lugn. Jag har mest legat hemma i soffan och grisat , både skönt och långtråkigt!

I Lördags red jag ut en sväng med Cornelia och Hallon. Båda hästarna var väldigt sega till en början i värmen men sen vart det fart på dem när dom fått springa lite!

Igår så vart det vila för Nenneman. Han har varit lite småhostig de senaste dagarna, inte mycket men ändå tillräckligt för att man ska börja undra... Men han har ingen temp eller direkt snorig eller så. Förmodligen inget allvarligt men jag tänkte att han lika bra kunde få en extra vilodag.
Tänkte köpa lite "hostmedicin" som heter Honey + C och se om det släpper. Åsa använde det till Russin förut när hon hade liknande hosta och det fungerade! Smörja rören lite kan ju aldrig vara fel..hihi!
Så de närmaste dagarna får han gå lite lugnare pass och så får vi se om det släpper eller inte. Tror som sagt att det inte är någon fara, alla kan vi bli lite småkrassliga ibland =)Kram

Helgen

0 Läs mer >>
Jag tycker att det enda jag skriver om för tillfället är att tiden går så fort - men det gör den verkligen! Jag hinner inte med..

Nenne har iaf skött sig fint de senaste dagarna, även om han känts lite matt i kroppen.
I Onsdags blev det ett lättare pass longering och igår trimmade vi lite lätt på banan. Som vanligt fokus på att ha en avslappnad, lösgjord och lydig häst!

Idag blir det vila eftersom min kära mamma är på besök och vi ska äta gomiddag och bara ha trevligt! Hon är ju inte i krokarna så ofta så det gäller att passa på =)

På tal om passa på så blir det en sväng till Granngården först, man måste ju passa på att handla strö och hästmat när det är klubbdagar och rabatt. Me like!! Håller bara tummarna för att vi får låna Inas föräldrars skåpbil eftersom Johan fortfarande är i Norrland med våran bil..

Inte riktigt rätt bil, men det är en Ina som är ute och kör iaf..Hihi jag älskar hur hon ser ut på den här bilden..The muppet Ina =p

Nu ska jag pallra mig från jobbet!

Ha det bra allesammans!

Fredag igen...

0 Läs mer >>
Här kommer som utlovat några bilder från helgen. Blev ju då inga bilder på själva ritterna eftersom Åsa hade fullt upp med att filma då..!
Lite framhoppning, ser ut som att vi var själva på framhoppningen men kan tala om att det var smockat med hästar..vad är väl en tävling utan en hektisk och halvt livsfarlig framhoppning? hihi!
Prisutdelning, ärevarv och tummen upp! Någonting att sträva efter på varje tävling =)

Nu är det viloläge i soffan som gäller innan sovdax!

Kram

Några bilder från hel...

0 Läs mer >>
Halloj!

Nenne har haft två lugna dagar nu efter tävlingen. I måndags fick han vila och igår red vi ut runt lilla rundan, lullade mest på i skritt och tog lite trav när han tyckte att knotten blev för jobbiga...

Har inte direkt någon plan för veckan, jag får se lite hur han känns. Men idag blir det nog en till tur i skogen och sen tror jag att det blir lite longering Torsdag. Till helgen, söndag kanske, tänkte jag nog bygga fram lite hinder och hoppa igen!

Nu har vi fått en annan dator hemma att fungera så till kvällen tänkte jag försöka lägga upp lite nya bilder!

På återseende =D

En liten bild bara för att...

Kram!  

Onsdag

0 Läs mer >>
Hej hej!

Nu var det ett tag sen jag skrev igen, men denna gång är det faktiskt inte mitt fel... Nätverkskortet på datorn hemma verkar ha sagt upp sig.

Nenne har iaf varit superfin hela veckan och jobbat på bra!

Här kommer en snabb genomgång
I Torsdags (tror jag det blir..) så började jag med att longera honom som uppvärmning för att få honom att slappna av, eftersom han var lite spänd o tittig dagen innan, och värma upp i sin egen takt utan att jag sitter där uppe o stör.. Sen satt jag upp och började arbeta galoppen på en gång. Taktiken verkade fungera bra och han var avslappnad o fin hela passet! Blev ett ganska kort pass på ca 30-40 min.

Fredagen hade jag ju tänkt att hoppa på men eftersom vi skulle få gäster så fick jag ändra planerna lite. Det blev istället ett dressyrpass på banan och han jobbade på jättefint och lyssnade bra!

Lättare lydnadshoppning blev det istället på Lördagen och jag hade byggt upp 3 småhinder längs medel linjen så att man kunde rida serpentin bågar över. Denna typ av arbete är verkligen inte Nennes favoritsyssla...Han gillar att bestämma lite mera själv! När han tycker att jag bestämmer för mycket blir han mindre glad och börjar motarbeta istället. Men efter ett tag blev vi överens om hur saker o ting skulle gå till!

Söndag = Tävlingsdag, kl 06,45 åkte jag, Nenne och världens bästa chaufför/hästskötare Åsa mot Köping!!
Banan var ganska blöt efter allt regnande och lite "sumpig" speciellt på ena kortsidan, men inte hal så det var ju skönt! Det var ju därimot ganska jobbigt för hästarna i det mjuka gräset och Nenne blev rejält trött efter andra klassen.
Men för att ta det från början så kändes han väldigt fin även igår men kanske lite för överladdad till första klassen som var en 1,20. Jag hade känslan att han låg på lite för mycket på bettet hela rundan, men han lyssnade ändå bra och var fullt kontrollerbar! Vi fick ett oturlig nerslag i slutet på banan.
Till andra klassen hade han ju fåttt springa av sig lite och var lugnare redan på framhoppningen, skönt! Då fick jag istället börja rida på honom fram till hindrena istället för att bromsa mig fram..Han var superfin inne på banan och nollade!! Det räckte till en 6:e placering och ärevarv, både häst o ryttare var väldigt nöjda!

Jag måste säga att det är så himla kul att Nenne alltid är så hoppglad och bara jag rider ordentligt och är med så ställer han upp och hoppar i alla lägen, en sån häst är guld värd!!

Tyvärr blir det inga bilder från helgen eftersom jag sitter vid jobbdatorn..får ta dem senare när jag fått igång internet hemma =)

 

Internetproblem

0 Läs mer >>
Godmorgon!
Ny dag nya möjligheter...!

Känner mig oförskämt pigg denna tidiga arla (okej så tidigt är det inte...) så jag börjar med morgoninlägg på bloggen..

I Onsdags blev det som planerat en liten skogstur. Inte mycket att säga om den..en vanlig liten skogstur.

Igår trimmade vi på banan. Jag skrittade fram ganska länge och jobbade igenom honom ordentligt i sidorna. När jag sedan skulle börja avancera till trav så märker jag att Nenne är på sitt allra bästa "titt humör". Allt var läskigt och även fast han kändes väldigt fin så hade han inte helt 100 % fokus på mig... Detta fenomen måste vara mer irriterande än när känslan bara är kass genom hela passet!
Han fick jobba på ganska länge och väl innan jag tyckte att han fokuserade lite mer och lyssnade på mig istället för att kolla allt annat...På slutet var båda iaf nöjda och glada =)Ha en bra dag!

Kram

Hjärnspöken

0 Läs mer >>
Såhär mitt i veckan så tänkte jag dela med mig av min veckoplanering..!

Onsdag - Lugn tur i skogen, blir nog "lilla rundan"
Torsdag - Lösgörande på ridbanan
Fredag - Lydnadshoppning
Lördag - Lite beroende på hur han känts tidigare dagar. Men det blir nog ett lättare pass på ridbanan.
Söndag - Tävling 1,20 - 1,25 KöpingMen först blir det jobba!!

Veckoplanering

0 Läs mer >>

Hej hopp!!

Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen..nu har yttligare två dagar gått sen jag uppdaterade sist...

Igår red jag iaf ut en sväng med Nenne. Jag lät honom galoppera av sig ganska mycket och passade på att få honom ordentligt mellan hand och skänkel, varje gång han ville springa fortare så gjorde jag en förhållning eller saktade av om han inte lyssnade. Det fungerade väldigt bra även fast han vart lite het på hemvägen..men bara han lyssnar så är jag nöjd!

Det är faktiskt otroligt bra att rida i skogen och jag förstår inte riktigt dem som alltid sitter och harvar på banan/ridhuset dag in och dag ut..
Man kan göra nästan allt i skogen som man kan göra på banan fast med vissa kompromisser beroende på vad man har för ridvägar..Till att börja med så tycker ju de flesta hästar att det är kul i skogen och får bättre framåtbjudning. Tex. så kan man ju passa på att öva in byten när vägen svänger lite skarpare, eller styrketräna lite genom att rygga några steg upp för backar eller göra skänkelvikningar fram o tillbaka på vägen mm, det är bara fantasin som sätter gränser! Dessutom så är det bra miljöträning för hästen - Nenne har blivit mycket bättre sen jag började rida ut mycket mer på honom och jag märker direkt när jag inte ridit ut på länge, då blir han direkt tittigare även på tävlingsbanan! Och vad är lydnad om man inte ens kan få hästen gå förbi något som den tycker är läskigt?? Sen finns det ju såklart alltid hästar som är mer eller mindre livsfarliga att rida ut på som gör att man kanske inte vill ge sig ut i skog o mark..

Jaja nog om skogen, jag tror ni fattar min poäng...Idag så var det hoppning på schemat eftersom jag gärna ville hoppa igenom honom innan tävlingen på söndag.
Snälla Åsa hjälpte mig att bygga upp en trekombination med räcke - oxer - räcke med 1 och två galoppsprång emellan som jag hoppade åt båda hållen.
Tanken med övningen var att vi behöver öva på kombinationer eftersom han gärna överhoppar sig och inte når fram, dessutom är den bra om han skulle varit lite pigg (vilket han brukar kunna bli när han inte hoppat så mkt) och då istället hjälper mig att bromsa upp. Men det finns inte så mycket mer att säga än att Nenne var som en dröm att rida idag. Det var bara att åka med och njuta!!!

Åsa hade såklart kameran i högsta hugg så här kommer lite rykande färska bilder!


Kram!
 

Skogsridning + Hoppni...

0 Läs mer >>
Halloj!

Herregud vad helgen gick fort - nu är det redan måndag igen..!

Fredag - Lördag var ju jag och Nenne som sagt på dressyrkurs. Mikaela som tränaren heter var väldigt bra och jag fick många bra tips och övningar att fortsätta jobba med. Men hua vad man märker att sitsen bara blir sämre och sämre när man inte rider regelbundet för ngn dressyrtränare, himla jobbigt var det även för min del! 
Första dagen var Nenne lite spänd men vi fick igenom honom ganska bra ändå, vi jobbade mycket med att (som vanligt) få igenom honom ordentligt i sidorna och få en ärlig bjudning.
Dag 2 var han mycket finare, speciellt i traven! Galoppen fick vi jobba ganska mycket med innan det slutligen lossnade. Finns mycket mer att jobba på i galoppen men både han och jag blev väldigt trötta... Och även fast jag vet att han kan galoppera mycket bättre så är det faktiskt bra ibland när dem inte visar sin bästa sida när man tränar - för det är ju då man kan få chansen att få hjälp med att lösa problemet!

Igår fick Nenne välförtjänt vila...en annan fick åka och hämta mera hö, det måste verkligen vara det tråkigaste med hela hästeriet..! Men nu har iaf det lilla djuret mat ett tag till =D

I veckan står det hoppning på schemat, om jag ska kunna åka och tävla på söndag så känns det som att det kan vara bra med några språng i kroppen! 


Ha en bra dag!

Kram

Helgen

0 Läs mer >>
Hej hopp!

Igår blev det en sväng ut i skogen med samma fokus som tidigare dagar, dvs att få honom ta basic hjälperna ordentligt - start, stopp och svänga.. Han var mycket finare än de senaste två dagarna och tog hjälperna mycket bättre trots att han var lite spänd i skogen bland tomtar och troll som skulle äta upp honom... =)

Idag blev det ett lättare pass på ridbanan och han kändes mycket finare även idag. Vi har lite kvar att jobba på men han lyssnade bra och tog hjälperna utan att jag behövde påminna honom hela tiden. Duktig häst!
Det tar sig sa mordbrännaren!!Nu ska jag återgå till mitt TV tittande..

Kram

Snabb uppdatering

0 Läs mer >>
Särskilt när man heter Nenne och matte har fått värsta trimmnojan..!

Eftersom han har känts lite smått oriden den senare tiden så har jag ju fått börja ta tag i saken ordentligt. Mer trimma och mindre skogsbus kommer det bli inom den närmaste framtiden!

Igår så fokuserade vi på lösgjordhet och att galoppera över två bommar med 21 meter emellan på medellinjen. Det hela gick ganska bra så länge jag inte ställde för höga krav på honom (med hans mått räknat så kunde jag alltså knappt ställa några krav alls..). När jag började vilja vara med och bestämma så fick vi ta några fajter. Vi slutade som någorlunda vänner efter ca 1 timme =)

Idag tänkte jag också galoppera över bommarna men skippade det och försökte fokusera på att få honom ta hjälperna ordentligt. De senaste gångerna så har han varit lite seg i reaktionerna - dvs han går inte fram för skänkeln ordentligt och stretar emot när jag tar i honom. Och han tycker inte alls att det är kul när jag ska flytta honom undan för vänster skänkeln eller ställa igenom till vänster. Det bästa försvaret enligt honom är att knäppa av i nacken eller köra upp huvudet i luften..
När man sitter och trimmar på det där viset själv på en olydig häst är det inte alltid så lätt att veta vad man ska göra eller när man ska göra det... Det blir en hel del experimenterande, ibland får man försöka rida på hur illa det än känns och ibland får man sakta av och börja om från början...
Även idag så slutade vi som någorluna vänner när jag fått honom att flytta för vänstern och trava av avslappnat utan att knäppa av i nacken. Det går sakta men säkert framåt!
Det svåra med Nenne är att han gärna slutar lyssna och går i sin egna värld och när jag går på honom blir han istället stressad och börjar springa..är ibland lite svårt att veta hur mycket jag får gå på honom utan att han blir allt för upprörd! 

Är det förresten inte konstigt att man alltid får lite dåligt samvete när man varit lite hård på sin häst när man ridit själv?? När man rider för en tränare som säger åt en att vara hård på hästen får man inte alls lika dåligt samvete... Har nog att göra med "tänk om jag gör fel" tanken när man rider själv..Eller vad tror ni?

Imorgon blir det nog en lugnare skogstur för att vila musklerna lite och sen fortsätter vi arbetet på torsdag och fredag - lördag så är det ju kurs. Den kan inte komma lägligare än såhär när vi behöver lite extra hjälp =)

Det är roligare att busa tycker Nenne!

Ha det bra allesammans!

Kram

Livet är hårt ibland....