0 Läs mer >>

Javisst vi ska bara trycka i oss lite lunch snart och sen ska vi sätta oss och åka de ca 60 milen upp till Skorped. Det ska bli så skönt med lite semester!!! Men det är mindre roligt att sitta i bilen i ca 7 timmar.. =/

NeeNee har fått vila även resten av dagarna och igår kom farbror hovslagare upp och skodde honom. Jag skulle vara lite ambitiös och gå ut och gå lite med Nenne efter skoningen eftersom hästarna kom in lite tidigare även idag. Så jag tänkte att jag kunde slå två flugor i en smäll och motionera mig och hästen samtidigt i djupsnön på ridbanan och djupt var det! Jag tyckte att det var himla kul att hoppa runt i snön medans Nenne inte var lika förtjust i att pulsa runt med en galen matte...han såg mest lidande ut (han är inte ett så stort fan av att bli ledd i vanliga utan stannar var 3:e meter, och snö pulsar han ju i hela dagarna i hagen..). Så jag fick ge upp efter ca 15 min när Nenne i protest gick saktare och saktare tills vi nästan var stillastående på heltid..

Så nu sitter jag och väntar på att Johan ska bli klar med bilen, han skulle fixa ngt med halvljusen och sen blir det som sagt lunch och en 7 timmar lång bilresa till skorped. Det kanske blir lite dåligt med bloggandet under tiden men på lördag är jag back in buisness igen!! Under tiden ska vi ägna oss åt skoteråkning och andra diverse snöaktiviteter, dock inte skidåkning det är inte min grej. Skidor har ngt emot mej..
Jag har faktiskt bokad en tid hos optikern i Ö-vik på måndag också eftersom jag tror att min syn håller på att bli ännu sämre (om den nu kan bli sämre än -6,5 på båda ögonen..), jag har haft ont i huvudet till och från i över en vecka nu och jag ser inte texten på tv:n på bra längre, hehe =p





Några till bilder från Skorped, jag hörde att det var -26 grader där igår så jag har packat mina varmaste kläder!

Tack till Veronica och Jessica som ska ta hand om Nenneman när jag är borta!!! Hoppas han sköter sig..

Kram

Nu drar jag mot kalla...

0 Läs mer >>
Nej gårdagens planer gick i stöpet ganska fort...för det första så tog det ca 1 timme att ta in hästarna vilket i vanliga fall tar max 20 min. Men Kryssan hade fått för sig att vägra komma när jag skulle ta in henne (hon måste ha ngt emot mig för hon och teddy kmr aldrig när jag ropar..) och våra hagar är gigantiska, lilla jag är ju så himla mörkrädd så jag blåvägrar att gå in i skogen själv och leta efter henne..Så efter mkt om och men så såg jag henne komma gående i fjärran, hon var väldigt billig då!!!
När alla hästar var inne såg jag att Nenne tappat en framsko, hovslagaran skulle ha kommit i måndags med var tvungen att åka till kiropraktorn då hans rygg krånglade. Så han kommer på fredag istället.
Ingen klippning blev det heller eftersom både Jessica och hennes lilla bebis var sjuk så hon glömde helt bort mig och klippmaskinen.
Så med en rejäl försening och tappsko så struntade jag i att rida, jag passade istället på att myspysa lite med Nenneman och göra lite annat nödvändigt som att smörja grejerna och byta ut allt spån i transporten. Så nu är det rent och fint tills vi ska åka nästa gång! Inget ont som inte har ngt gott med sej.. =p

Idag var det meningen att vi skulle åka och hoppträna, (med elr utan sko tänkte jag det är ju mjukt i ridhuset) men som kanske alla i Rimbo med omnejd märkt så har det varit full snöstorm hela dagen så det blev inställt.

Så nu är planen att Nenne får ta det lite lugnare veckan ut och sen får han vila hela nästa vecka eftersom jag ska åka upp till norrland och bara lata mig, skönt!! Blir dock lite taskigt i planeringen för Nenne då sista hoppträningen är veckan efter jag varit borta. Men jag kanske struntar i den också och tar mig en tripp till Arnold för "koncentrationsläger" istället när han är igånsatt efter vintervila och allt. Men det är ett tag kvar så den som lever får se, jag hinner väl ändra mig tusen ggr..!

Nu ska jag upp till stallet och se om hästen tinat upp och lever, dom fick komma in lite tidigare idag från rusket!


Såhär fint väder vill jag ha när vi kommer upp till Skorped (eller hela vintern förresten..)!!
 

När det inte blir som...

0 Läs mer >>

Idag blåser det verkligen isvindar och jag har ingen lust överhuvudtaget att gå utanför dörren, det är dagar som denhär som man saknar ridhuset.. och insläppet har man idag också, måttligt road är man ju, hehe =p
Men det är ingen idé att gnälla, bara bita ihop och göra det man ska!

Igår var jag iallafall ner till ridhuset i Rimbo med NeeNee, tanken var att jag skulle kunna rida igenom honom lite bättre än vad som blir ute i mörkret (även fast det faktiskt går bättre än vad man tror) och det behövdes verkligen! Det är iof inte så konstigt att gammelmannen är lite stel och ur form när vi tagit det lungt i ungefär 1½ vecka.. Vi gjorde mkt övergångar och lösgörande arbete för att få igång maskineriet, han kändes fin och gjorde det jag bad om men det kändes som att jag inte fick igenom detdär sista..Det är sånna gånger som man vill ha någon som står på marken och skriker på en vad man ska göra! Jag avslutade iaf med att trava och galoppera på framåt ordentligt på långsidorna och ta tillbaka på kortsidorna och lägga volter. Även en bra övning för mig som måste tänka på att inte driva när jag tar tillbaka, jag tror att jag vill ha effekten att jag ska driva in bakbenet för mer tryck men det resulterar bara i en stark häst som går emot handen..ngt tix jag fått för mig när jag exprimenterat på egen hand. Sluta med det Angelica! Det blir genast mkt bättre när jag släpper skänkeln och bromsar som man ska, fantastiskt.. =D Han blev iaf lite bättre efter den övningen så jag fick nöja mig =)

Idag är det som sagt iskallt och motivationen är inte på topp, kanske blir en tur till ridhuset idag med, är så himla skönt nu när jag skaffat mig en egen transport så jag kan åka när och hur jag vill!!
Jag ska iaf klippa klart Nenne så han ser lite snyggare ut, maskinen som jag lånade och klippte med för ca en vecka sen havererade när jag hade 1/3 kvar så han ser inte riktigt riktig ut det lilla livet..hehe!


Gullig häst och en Angelica med en aning dålig hållning, hehe!

Kram


Isvindar..

1 Läs mer >>

Idag har det varit en seeg dag, känns som om det aldrig blev ljust innan det mörknade igen..

Jag bestämde mig ganska fort för att det skulle bli longering idag då endast halva banan var bra och underlaget ute var dåligt.
Longering brukar inte vara Nennes starka sida då han gärna springer och tittar på annat istället för att koncentrera sig på att arbeta (röst kommandona är han dock grymt duktig på). Men jag tycker att det är ganska bra att kunna longera emellanåt för att hästarna ska kunna hitta sin egen balans och form och därför har jag övat ganska mycket på det den senaste tiden,med en ganska lös gummisnodd som inspänning, och idag tror jag att poletten trillade ner!!
Han jobbade på jättebra med bakbenen och var lång och låg nästan hela passet tom i galoppen, duktig häst!!
Det är så himla kul att se förändringen på honom när han är på sitt bra humör och man ser så tydligt att den högra sidan (som ofta upplevs som svår) verkligen är den starka och BRA sidan! Något som är svårt att komma ihåg när man sitter och kämpar med att det är svårt att svänga, ställa och böja till höger. Då ser man ju också givetvis hur mycket det fuskas i det "lätta" varvet vänster...Så något jag kämpar med mycket när jag rider är att jag ska rida fram till vänster tygel och inte böja igenom höger för jag vill ju att han ska bli lika stark i vänstern. Egentligen ganska logiskt men det blir ju lite av en reflex att man vill lossa högertygeln när han är starkare där..och vips när han är rakriktad och igenom blir det superlätt att ställa, böja och svänga åt alla håll!
Att ridning är så enkelt men ändå så svårt!!

Det verkar inte gå att ladda upp ngn bild för tillfället så ni får bli utan.. =p

Kram

Longering på schemat

0 Läs mer >>
Ja när jag åkte upp till stallet i Fredags så var jag på så himla dåligt humör av ngn oförklarlig anledning men tänkte att en liten kravlös uteritt skulle jag väl kunna klara av..Det visade sig att min kära häst också var på sitt sämre humör och såg spöken och andra läskiga varelser vart vi än gick... 
I skritten jobbade han på väldigt fint bara han lyssnade på mig men så fort vi skulle trava så var hans huvud uppe bland stjärnorna. Angelica var mindre lycklig.. 
Så jag försäkte bara fokusera på att in bli allt för arg (inte det lättaste kan jag säga) och försökte få honom fokusera på mig och trava framåt lite ärlig och inte bara springa och hänga i bettet. Det blev miljoner tempoväxlingar och övergångar! När jag hade lyckats få lite kontakt med djuret och kände mig halvnöjd så gav jag mig fort som satan och skrittade hem på långa tyglar så det inte skulle bli mer bråk och trassel..!
Slutsatsen; alla kan vi ha en dålig dag, även hästarna..!
Om man ska se ngt positivt i det hela så har han blivit mycket mer rakriktad även fast han är stressad så tar han allt oftare ett jämnt stöd på bettet istället för att bara hänga i högertygeln som han alltid gjorde förut. Och så har han blivit mycket modigare och får inte panik även fast det lurar farligheter runt varje hörn. Man riktigt känner hur han tänker "jag vågar jag vågar" när han går förbi ngt läskigt. Söthäst!!

Idag var jag iallfall på bättre humör när jag åkte upp och skulle ta våran morgontur!
Nenne var fortfarande lite spooky men kändes ändå finare (jobbet igår var inte helt utan nytta alltså..)
Vi tog en liten trav och galopprunda på banvallen i snön, även fast jag inte är ett stort fan av vintern så måste jag erkänna att det är himla kul att rida i snön!! Synd bara att det var lite halt och att det var hur mycket hurtiga joggare som helst ute åtta på morgonen (!) så vi var tvungna att det det lite lugnare än vi ville.. =P

Nu ska jag åka och inhandla frukost, kylskåpet ekar och min mage också..! Sen bär det av till Rågsved och mamma som fyllde år i vekcan. Grattis till henne!

bjuder på två gamla bilder tills jag laddat upp lite nyare, kan ta ett tag..men håll tillgodo!





Kram =)

Ibland ska man bara s...

0 Läs mer >>
Då var man här igen och har fastnat i träsket för bloggare..men nu tänkte jag kalla det för en träningsdagbok istället för mig och min underbara svarta springare NeeNee då jag är så dålig på att skriva i den riktiga boken som ligger så fint i stallet..!

Så om någon redan har hittat hit så behöver jag seriös hjälp med att göra en fin design då teknik knappt finns i min ordbok. Så all hjälp mottages tacksamt, hör av er!! =D

/ Angelica

Jaha...

0 Läs mer >>

Välkommen till min ny...