0 Läs mer >>
Hej hopp!

Vart lite trimma i ridhuset idag. Imorgon är det ju träning och jag kände att det kunde vara trevligt att rida på lite fast mark istället för att halka runt ute på ridbanan.
Nenne känns väldigt fräsch och fin för tillfället! Fortfarande finns den där oliksidigheten kvar men tror att den beror mycket på mig också, känner att jag har svårare (än vanligt) att sitta över till höger...ska till kiropraktorn om någon vecka eller två, hoppas det hjälper!



Ridhus ridning

0 Läs mer >>
Tror att jag helt glömt förmedla att jag även anmält mig till årets första tävling. Det blir Märsta den 9:e mars. Liksom de senaste åren börjar vi med 1,10 och 1,20, har en känsla av att djuret kan vara ganska spänd efter att inte ha tävlat på några månader... =)
 
 
Måste förövrigt jobba på en plan för detta året. Om sanningen ska fram så har jag velat fram och tillbaka massor med olika planer. En sak som är säker är att denna vår blir nog inte alls lika hektisk som förra, har helt enkelt inte råd med det...får sprida ut lite jämna skurar istället. Om det blir någon div, 1 vet vi väl inte säkert än heller vad jag hört?
 
Om han känns lika fin som förra året vill jag gärna rida lite fler 130 och bli stadigare i dem. Målet med två felfria 1,30 blev ju faktiskt aldrig av. Startade ju iof bara 4 stycken varav en uteslutning och en krasch. Allt pga en väldigt ofokuserad Nenne och en pilot som kanske inte skulle valt att starta en av starterna iallafall... De andra två är jag supernöjd med, särskilt med tanke på förutsättningarna. Han var inte direkt mjuk som smör och den mest sammarbetsvilliga då heller =)
 
Summan av det hela är att jag nog mer bara tänker åka på tävlingar jag verkligen vill åka på och känner mig taggad att tävla. Jag är ju nog faktiskt Sveriges sämsta tävlingsmänniska och har svårt som det är få fram jävlar annamat i mig...varför kasta bort massa pengar och tid för att inte ge allt? Då kan jag lika bra lägga pengarna på träning som faktiskt ger lite mer i såfall...Nä årets motto får nog bli lite mer tävlingmänniska åt Angelica!
Vi avslutar där och hoppas att jag kommer ihåg det till Märsta.. =)
 
 

Förresten

0 Läs mer >>
Hej hopp!

Ridningen gick fint, det var dock lite halare på banan än jag trodde så det blev en hel del skritt arbete efter jag värmt upp honom på lina. Det är ett vinnande koncept, han blir riktigt fin av det :-)

Åkte sen förbi ica och inhandlade den där godis påsen jag pratade om tidigare, bara den där bra filmen som fattas. Tror jag byter ut den mot kudden istället, godiset är ändå slut nu..!


Jättefin röd himmel när vi tog in hästarna, lyckades tyvärr inte fånga den på bild. Allt blev bara ett stort mörker.

Varför inte göra båda...

0 Läs mer >>
Försöker peppa lite nu innan det är dags att åka upp till stallet. Nedrans kyla gör att man inte alls känner för att gå ut när man väl kommit in. Soffan, ett täcke, lite godis och en bra film känns mer lockande för tillfället. Men det är väl som vanligt, har man väl kommit ut och igång så går det lätt.
Idag blir det trimma så gott det går på ridbanan :-)


Man får se det från den ljusa sidan, jag behöver inte så här mycket kläder iallafall....!

Pepp!

0 Läs mer >>
Igår var, trots att solen sken och det var underbart härligt ute, en riktigt seg dag.

Jag lyckades på något sätt ändå kravla mig upp på både Florie och Nenne. Flories pass kan jag inte påstå var så ansträngande men Nenne fick sig en genomkörare i ridhuset. Han kändes riktigt på hugget och fin. Fortfarande ganska ojämn i kontakten fram till handen, vilket märks väldigt tydligt när jag ger mig på bytena, men annars fin i fram och hyffsat reglerbar! Mycket galopp blev det!

Idag var tanken att jag skulle longera honom...men jag pratade på tok för mycket, blev kall och åkte hem istället....så kan det gå ibland...men om han ska ha en vilo dag är idag ändå den bästa dagen. Väldigt bra bortförklaring! :-)



Trimma och vila

0 Läs mer >>
Så nu börjar lördagen ta slut också, himla trevlig dag om jag får säga det själv.

Började dagen med att hänga i stallet lite för länge. Skritta Florie en stund och sen fick Nenne skritta ut en tur i skogen. Idag fick jag sällskap av självaste fröken Sara, himla trevligt!
Fortsatte sedan en sväng ner på granngården för att inhandla månadens strö lager. Nu är det bara maten kvar... Sara shoppade loss på betydligt roligare saker som lindor och paddar. Nenne fick faktiskt en behagnad läder grimma, hade dock inga kontanter på mig, så får hämta den på måndag ist. Hittade ett par super snygga läder senskydd som vill ha begäret skriker efter...vi får se...bra pris var det!

Har sen fortsatt dagen med att varit duktig och fixat med klädskåpen som helt raserat här i hemmet. Skönt att äntligen fått arslet ur och fått det gjort... ;-)

Nu är statusen ungefär så här...


Trevlig kväll på er!

Lördag och skritt tem...

0 Läs mer >>
Hej hopp!

Precis hemkommen från ridhuset med Nenne och gjort klart här i stallet. Försöker fördriva tiden lite innan jag kan natta djuren, dom börjar bli hungriga nu hör jag...

Idag fick Nenne sig en riktig genomkörare. Värmde upp ala Arnold metoden och han börjar bli riktigt fin, travar på med mycket rygg nu och fin i frammen!

Sen hade jag plockat fram två bommar på ena långsidan, 21 meter. På andra långsidan hade jag plockat fram bom - räcke - bom med 14, 5 meter mellan alla.
På långsidan med bommarna var planen att rida 6 galoppsprång (normalt med bom på marken) och sen knöggla ihop honom och få in 5 språng innan och 4 efter på andra långsidan ( 3 alt 4 är normalt). Jobbigt tyckte Nenne och superbra styrketräning. Några ggr fick vi till det riktigt bra och några ggr kändes det som han var av på tio ställen, men vi kämpade på. Detta ska vi träna mer på!



Ena långsidan, målet är att kunna höja räcket lite mer när han bär sig själv ordentligt.



Andra långsidan...

Styrketräning

0 Läs mer >>
Idag fick Nenne vila. Bilen var tydligen paxad på annat håll... Han har ju ändå gått i veckan så en vilodag hit eller dit dör han nog inte av. Blev bara lite mockning och insläpp innan jag var tvungen att åka hem. Imorgon blir det trimma i ridhuset, då har jag paxat bilen!

Istället har jag fördrivit tiden med att städa, hängt tvätt och tränat en stund på rodmaskinen. Borde göras oftare, min rygg blir glad av det. Träningen alltså, inte städningen... ;-)
Har också nästan dödat mobilen när jag råkade städa ner den i katternas vattenskål...tur att jag hade den i fodralet, som förövrigt ligger på tork nu. Mobilen verkar ha klarat sig fint!

Nu tänkte jag hoppa in i duschen och sen leta upp en dålig serie att titta på en stund innan jag tänkte ta en date med John Blund!

När hästen vilar

0 Läs mer >>
Godermorgon! Frukost intages och snart är det bara att bege sig mot jobbet. Ena katten har fått galna gnäll sjukan så det är bäst att ta sig härifrån snarast...

Igår vart det ett till pass på ridbanan. Det går väldigt bra att rida där nu, men man får inte ha för bråttom genom svängarna. .. :-)
Nenne kändes mycket bättre redan från start igår och vi jobbade på precis samma som dagen innan. Det går åt rätt håll!

Det gäller att hinna svälja så mycket luft som möjligt på så kort tid som möjligt. ..



Även Florie ska igång nu igen är tanken, så även hon fick komma ut o lufta sig några varv i skritt :-)

Frukost

0 Läs mer >>
Både igår och idag har djuret skött sig exemplariskt och varit grymt fin!

Hovslagaren var upp o skodde om igår. Han tyckte att jag gjort ett bra jobb med tappskorna, alltid skönt att höra att man inte gjort helt galet. .. :-)

Efter skoningen fick Nenne springa på linan. Han såg väldigt lösgjord och fin ut! Tänk att för bara några år sen var det inte ens någon idé att longera, jag fick honom inte att slappna av...och nu är det en jätte bra grej att använda sig av eftersom han går så bra i linan. Tiderna förändras!

Idag fick han värma på linan utan inspänning innan jag satt upp. Övade mycket på Arnolds tips, vända med hela hästen. Hellre för rak än för böjd (något som inte heller skulle ha fungerat bara en tid tillbaka..) och han blev super fin i både traven och galoppen! Nu ska det bara stabiliseras också och helst få honom lite reglerbar där utan allt för mycket tjafs... :-)

Läste i någon blogg att man ska tänka att hästarna ska vara bakhjulsdrivna när man rider...mycket bra tips att tänka precis så för att få in känslan och få dom ta i i bak och lätta i handen (iallafall för mig)! Helt plötsligt blev den gamla trötta volvon en ferrari!



Längtar tills man kan trimma på bommar hemma igen!!

2013-02-19

0 Läs mer >>
Nu sitter jag vid en dator, så slänger upp ett litet klipp från träningen i fredags. Här kan man se att Nenne landar i fel galopp till andra hindret och har en lättare kris mellan andra och tredje men att vi ändå reder ut det ganska bra och prickar övriga hinder utan större katastrofer. Ska bli kul att jämföra detta klippet mot senare in på säsongen och när hindrena blir lite högre!
 
Tycker också att man kan se det jag kände genom hela passet också, piloten hade lite taskig avståndsbedömning, absolut inget katastrofalt men...det är ju så lätt att haka upp sig på det dåliga.. =) Man får också tänka på att det är nytt underlag och det blir väldigt tungt för hästarna efter en stund, trots att det harvas och krattas flitigt. Blir lite svårare att hitta känslan då också... känns lite av och på beroende på hur djupt det är =)
 
Att träna på till nästa gång; trots att han känns lite stark och stum, håll händerna nere och stilla. Korta tyglarna så att jag inte driver med sätet samtidigt som jag bromsar. Lätt som en plätt!!
Det är tusen ggr svårare än man tror att ändra ridstill på samma häst, jag får lite panik när han är så där lugn, måste rida honom framåt och understödja men inte stressa på!
 
 
Helgen blev en lugn historia för djuret. Vila på lördagen och pulsa snö i söndags.
Idag blir det longering eller tömmkörning. Hovslagaren kommer också!
 
 
 

Liten film + helgen

0 Läs mer >>
Godmorgon!

Igår var det då dags för hoppträning igen. Tyckte att jag kom upp till stallet i hyfsat god tid, men icke för då hade djuret tappat en baksko. Nog för att jag kan slå på dem igen men det tar ju sin lilla tid. Särskilt i bak med sido kappor och läskigt lite att sömma i.. Nog om det. Stressade upp till lite förseningar ändå.

Fick hjälp när jag värmde honom. Få honom jämn på bägge tyglarna. Tänka rak häst hela tiden, även när jag svänger. Det är framförallt vänster som yttersida som jag vill åt. Fungerde ganska bra!

Hoppningen i sig var mycket relaterat, eller bara relaterat faktiskt. Både på rakt och böjt spår, hitta rytmen och kunna variera antalet språng.

A tyckte att Nenne var super, han var väldigt nöjd med honom. Jag tyckte att han var okej...bra men inte fullt så mjuk och lydig som jag vill ha honom. Arnold påpekade dock att det är lite Nennes stil att köra omkring så där och vi ska inte plocka bort allt, bara tills det fungerar. Så Nenne inte lessnar helt på oss, sant. En glad häst är en bra häst!
Mest nöjd var han med att även när det inte är fullt så bra så reder vi oftast ut situationerna ändå, utan katastrof som följd.... kämpa med djuret och inte bara emot är ju faktiskt något jag försökt jobba på en del förra året. Skit i hur det ser ut och rid!

Jag är mest nöjd med att bytena faktiskt fungerade hyffsat. Nu är han, oftast, med på noterna och byter i sväng, även om det ibland bara blir i fram...Nu vill jag att han ska lära sig byta på rakt spår också, eller lättare böjda spår som i övningen vi gjorde igår. Men än så länge får jag vara glad för det lilla. Sent ska syndaren vakna!

Vet inte hur jag lägger upp filmer från telefonen så håll tillgodo! Det kommer :-)

Fredagens hoppträning

0 Läs mer >>
Onsdagen bjöd inte på så avancerad ridkonst. En hel del snö på ridbanan nu och runt nollan ger resultatet styltor och ganska halt. Får kanske sätta på snösulor på Nenne nu till nästa skoning om det ska fortsätta så här..
 
Longerade iallafall lite till en början och satt sen upp och red lite, mycket skritt med fokus på att få honom ordentligt mellan hjälperna. Han kändes faktiskt riktigt fin, rundare i formen än vanligt. Hoppas det kan hålla i sig!
 
Fick för övrigt filmerna från senaste Arnoldträningen igår, blev tyvärr något tok med upplösningen. Att filmas med en Iphone, skickas till en Samsung och sen upp på youtube verkade inte vara någon hit. Orkar inte riktigt lägga tid på att försöka fixa heller... Lägger upp en liten film på en suddig mörk fläck! Om inte annat kan ni beskåda det fina ridhuset! Ska dit på fredag igen =) 
 
Övningen vi la mest fokus på. Tänkt att han bara hoppat en gång sen tävlingen i november här. Ett under att han var så lugn. För något år sen hade jag inte ens kommit på tanken att dra på träning när han hoppat så lite...
 
Idag blir det till att trimma i ridhuset!
 
 
 

Onsdag

0 Läs mer >>
Tog tag i saken och klippte mitt djur ikväll.
Klippmaskinen höll sig i schack och jag fick till och med hjälp med att lyfta ben och hålla upp huvudet. Inte varje gång man har det, brukar få vrida ut och in på både mig, maskinen och Nenne för att komma åt alla vrår... Blank och fin blev han iallafall!! Orkade dock inte ta benen, kanske tar dem en annan dag...eller... ja tills nästa klippning... :-)



Halv dassiga Nenne är nu ett minne blott...Återkommer med prins Nennes nya utseende! Var så tokigt nöjd med att maskinen fungerade så jag glömde helt bort det...

Så var det klippt

0 Läs mer >>
Igår var det dagen då det mesta skulle jävlas, men eftersom jag inte ville jävlas med så jävlades jag tillbaka!

Först var jag upp och släppte ut hästarna på söndagsmorgonen. Red Florie, hon var riktigt fin!

Nog för att man får frysa en del om händerna när man är ute och rider men igår var nog det värsta jag varit med om. Trodde allvarligt att ena fingret skulle trilla av vilken sekund som helst. Så sjukt ont gjorde det! Så kan det gå i snålblåst och när dom bra vantarna är blöta...


skulle behövt den här utstyrseln igår också...

Nenne fick åka ner till ridhuset och hoppa på kvällen. Innan jag kom iväg fick jag agera hovslagare (tack gode gud för den där tappskokompetensen, måste varit en av de mest användbara kurserna på hela gymnasiet). Nenne hade nämligen trampat på skon och böjt till den ganska rejält. Av, rikta om och på igen!
Fick sen brotta mig in i en förfrusen transport innan vi väl kom iväg!
Byggde fram en linje på medellingen. Planka - oxer - planka, 17.5 resp 21 meter emellan. Bara låga hinder och många språng, varierade mellan att plocka bort och lägga till ett galoppsprång. Nenne var fin, men jag skulle vilja ha honom rundare och mer avslappnad mellan hindrena. Tränade en del byten mot slutet när han blivit bättre i galoppen. Det går men är inte bra.

Idag insåg jag att min kära bil aldrig skulle ta sig upp i snömodden med transporten bakom. Såg ut att bli en dag på ridbanan.. Men då kom ängeln Maria och skjutsade ner mig till ridskolan, värsta lyxet!! Tusen tack för det! Saaben är bra men fyrhjulsdrivet går inte att slå... :-)


Nenne fick ny kompis idag också, hoppas bara att han inte lär sin nya yngre hopp kompis allt han kan
... ;-)

Söndag & Måndag

0 Läs mer >>
Sköna helgdag!
Har inte gjort många knop idag förutom dagens stallvistelse. Så himla välbehövt!

Nenne fick gå ut i skogen och pulsa snö. Han var pigg och glad kan man säga! Både i traven o galoppen så var frambenen uppe under hakan hela tiden. Bra med snö, men man får passa så man inte rider för länge... :-)


Även om jag är sjukt trött på snön nu så är det ju faktiskt ganska fint ute ändå...och det är ju inga äckliga flygfän ute iallafall ;-)

Flurrisen fick gå ett pass på banan. Hon var mycket lugnare och finare än i torsdags. Inget avancerat, samma lika träning som vanligt. Det går framåt! :-)

Var duktig att plocka iordning i sadelkammaren och putsa lite också. Man sprider gärna ut grejerna en del när man har en hel sadelkammare för sig själv..Men nu är det fint igen! Har även börjat beta mig igenom tvätthögen med schabrak. Det är en del..



Tycker att han börjar ta sig i hullet och musklerna igen. Skönt! Vintern är ingen bra tid för Nenne, att det ska vara så svårt att hålla honom i schack då?! Bara klippningen kvar så ser han snart ut som en häst igen!

Lördag