0 Läs mer >>

Godmorgon!

Eller god o god kanske man inte kan kalla den, två alvedon, lite nässpray och en strepsil senare så kom jag iaf upp...Tokförkyld är ordet!
Men detta ska inte få hindra mig att åka på Arnold kursen som är idag och imorgon, frågan är bara hur mycket jag orkar.. Idag ska Nenne få gå och han lär vara halvgalen men blir nog trött ganska snabbt och imorgon är det Joelles tur, den håller nog krutet lite längre i... =) Men vill man träna så vill man!

Igår vart det iaf någon slags halvdan ridning, banan var lite hård men ganska plan så jag försökte rida på lite ändå så han skulle vara genomriden och fin till idag. Efter 25 minuter höll jag på att dö men stog u i 10 till innan vi gick in. Han kändes lite spänd och oliksidig men lyssnade ändå väldigt bra!



Nu ska jag jobba några timmar innan det är dags att sätta fart mot träningen, snälla Åsa hänger med som vanligt! =)


Kram

Tokförkyld + träning

0 Läs mer >>

Hej och God Fortsättning på er alla!

Julen har varit himla mysig måste jag säga, brukar mest tycka att julen känns som ett påtvingat måste men i år var det som sagt himlans trevligt. Världens roligaste tomte besökte oss - det gjorde hela kvällen!

Annars så är det full fart på svarta faran, han verkar vara väldigt glad över tillvaron för tillfället och skuttar omkring som en unghäst. När jag longerade häromdagen försökte han sig tillochmed på lite bockar, jag blir alltid lika rädd eftersom han inte kan bocka och det ser mer ut som Bambi på hal is... Han hade tydligen rymt vid utsläppet häromdan också och busat runt en sväng på ridbanan...knashäst =)

Igår galopperade vi lite bommar, la ut två bommar innanför spåret på ena långsidan med okänt antal meter. Det enda jag fokuserade på var att han skulle "bara galoppera", inge "sken" och bråk före, mellan eller efter bommarna. Han skötte sig himla fint och vi fick sju ganska fina och jämna galoppsprång mellan bommarna. Han tog förhållningarna och lyssnade!
De senaste gångerna har jag ridit med graman när vi arbetat med bommar och små hinder, mest för min egen skull för att låta gramanen "bråka" med honom och göra det värsta jobbet när han kör upp huvudet och galopperar iväg, och jag bara kan koncentrera mig på att rida ur problemet. Taktiken har fungerat fint och jag hoppas att det kommer att fungera lika bra när jag tar bort den igen... =)

I veckan ser planen ut som följer;
Idag - Longering
Onsdag - Trimma på banan
Torsdag - Träning
Fredag - lättare arbete, skogen kanske..
Lördag o Söndag beror lite på, men ena dagen ut i skogen o vila den andra.



Som vanligt blir det säkert lite ändringar men en grundplan är alltid bra att ha! =)

Kram

God fortsättning

0 Läs mer >>

Ja idag var det då dan före dan....hoppas att man har varit snäll så att man får lite klappar!!
Idag tänkte jag hänga lite glitter på Nennes box (bättre sent än aldrig..) och sen har jag ju tagit på mig att klä granen hemma hos min bror med lilla Thea.
Men innan det roliga kan börja så ska jag jobba några timmar!

För att återgå till det bloggen är ämnad för..
I Onsdags skrittade jag och Åsa ut i mörkret, blev just mest skritt eftersom det var ganska halt, och så var det iskallt ute!!
Igår hade jag tänkt att åka till ridhuset men ångrade mig när jag insåg att backen upp till stallet faktiskt var lite halare än jag trodde... Ni som inte vet hur det ser ut uppe hos oss så är stallet precis intill stora vägen och tillråga på det så ligger det mitt i en kurva. Så kommer man inte upp på första försöket så måste man glida ner på vägen baklänges i en skymd kurva. Något som är lite av en skräck i min hjärna och helst inte provar på... Istället på var banan faktiskt ganska ok att rida på, om Nenne bara hade haft snösulor så hade det inte varit några problem alls. Vi kämpade dock tappert på med tusentals övergångar, mycket nyttigt!

Idag är istället planen att åka ner till ridhuset och hoppas på att alla är hemma och julstökar så att jag kan plocka fram några små hinder att skutta över. Den 29:e är det meningen att Nenne ska få åka på sin första träning sen i augusti måste det ha varit... Måste ta fram klippmaskinen ock trimma till honom lite tills dess tror jag. Det enda bra med denna milda vinter är att pälsen inte växer så mycket på honom, men han har fått lite långa "fjun" runtom där täcket inte riktigt täpper till, hihi =)

Ojoj det som skulle ha blivit en kort liten uppdatering blev lite längre!

Om jag inte hinner skriva imorgon så passar jag på att säga GOD JUL!!!


Förra året vid den här tiden...

Kram

Dan före dan

0 Läs mer >>

Nu jäklar går det fort framåt in i framtiden!
Man hinner ju inte med mer än att sova, jobba, äta och vara i stallet känns det som... Fast jag har ju både hunnit med Julklapps shopping och Filmpremiär så lite har jag gjort trots allt =)

De senaste dagarna har det blivit lite ohälsosam varannandagsridning pga dåligt väder och diverse andra dåliga ursäkter som stockholmsresa och uppsalaresa.

Dock har vi hunnit med att skutta några hinder i söndags, kul tyckte både Nenne och jag!!
Nenne känns fortfarande sjukt fin och det "enda" vi måste slipa på är kontrollen. Han rinner gärna iväg lite och när jag försöker samla ihop honom blir jag lite stum i armarna och han blir sur... Igår var jag ner till ridhuset och trimmade lite, tänkte att jag skulle ta tag i saken... Blev mycket tempoväxlingar och avsaktningar och tillslut så blev han super fin och det gick både att rida på framåt och ta tillbaka i båda varven utan sura miner!
Bara matte kämpar som en tok så ställer Nenne också upp, man ska inte få glida på räkmacka här inte.. Det är ganska kul när man tänker på att jag snart ridit honom i 7 år (!!!) och att jag fortfarande har så mycket att lära mig på honom! Han är verkligen en perfekt häst att ha om man bara har en, man kan inte tro att det går att lägga ridningen på latsidan utan man får kämpa för varenda steg. Kan nog räkna på mina 10 fingrar de gångerna han gjort jobbet själv och jag bara åkt med, och det är den känslan man letar efter hela tiden.. Vi ryttare är nog lite knasiga ibland! =)



Nu ska jag sätta fart på prinskorvarna (fingrarna alltså..) och börja arbeta. På lunchen blir det äntligen Naprapatbesök =)

Ha en fin dag!!

Mycke nu

0 Läs mer >>

Godmorgon!

Måste börja med att säga Herregud vad svårt det är att kravla sig upp på morgonen nu när det är så mörkt..inte lätt. Men med två lussebullar och lite proviva till frukost så är man på G igen!

Igår hade ridbanan tinat till sig lite och man kunde faktiskt rida där, kanske inte optimalt att rida på det underlaget varje dag men omväxlande underlag är det bästa har jag lärt mig och kör stenhårt på =)
Nenne var lika fin igår som nere i ridhuset, dock så finns det ju massa annat spännande att titta på när man rider ut än inne. Så överlag var han lite mer spänd under hela ridpasset och jag fick inte igenom honom lika bra som sist.
Det hela gör det ju inte lättare av att jag är "sjukt sne" om jag ska citera min bror. Det ser lixom ut som att jag har tappat hela min högra axel några centimeter när jag tittar i spegeln... Min naprapat har smockfullt med tider fram till jul men den 21 kunde hon klämma in mig, det ser jag fram emot! I vilket fall som helst så har jag väldigt svårt att känna om det är han som ligger på lite mer i höger eller om det bara är jag som sitter helt snett och känns som att jag har mer i högertygeln.

Ha en bra dag!

Kram

Mörkt

0 Läs mer >>

Det är lite lagom mycket nu så jag hinner/orkar knappt med att skriva ner några rader här.

Igår var jag iaf till ridhuset med Nenne. Man behöver bara klaga lagom mycket så brukar saker lösa sig, det var nämligen alldeles lagom många på privatdelen denna gång - kors i taket! =)

Dock började Nenne med att skrämma slag på mig, när han kom in så rullade han sig i boxen och fick världens hostattack! Jag fick typ panik och tänkte sluta med allt vad hästar heter innan jag lugnade mig och tänkte på vad veterinären sagt. Så jag tempade honom för säkerhets skull och höll planen med att åka ner till ridhuset. Det fick bära eller brista... Inte en enda host klämde han fram och han var superfin att rida!! Han är ju fortfarande känslig i luftvägarna och fick väl in torv i näsan när han rullade, får vi hoppas!
Jag försöker att inte hoppas för mycket och ta en dag i taget, samtidigt som han är så himla fin nu och man gärna vill ha ett mål att träna mot så han kommer upp i kondition igen. Svår balansgång!
Det var iallafall en nöjd Nenne och en nöjd och lättad Angelica som åkte hem igen.

Idag åkte jag bara upp och tog in hästarna och spolade benen på Nenneman innan det var dags att åka med katterna till veterinären. När katterna besiktades så hittade dem ett blåsljud på hjärtat på lille Donut och nu skulle det kollas upp ordentligt av en specialist. Det var ingen fara med hans blåsljud, kattungar kan tydligen ha det ibland och sen växa ifrån det och så är det i Donuts fall. "Lite trånga rör" som vet. uttryckte sig. Skönt att veta både för oss och uppfödarna, särskilt för dom så att dem inte avlar på katter som ger hjärtsjukdomar. För våran del ska han ju bara vara sällskapskatt men det är ju extra trevligt om han är frisk också!

Tomorrow blir det ridning, känner mig helpeppad! Dock så tror jag att ridhuset är upptaget men jag kanske kan lura med Jill på en tur i skogen =)



Kram

Hjärtslag * 2

0 Läs mer >>

Idag har jag fortsatt i samma tema som gårdagen - gör så lite som möjligt..!
Har varit lite småförkyld i några dagar med ont i halsen men igår bröt det verkligen ut ordentligt och framåt kvällen var jag totaldäckad.. Imorse kändes det dock lite bättre igen, skönt!

Började dagen med att gå upp och släppa ut hästarna, det var svårt att kravla sig upp ur sängen kan jag säga...
Tanken var ju sen att åka och rida i ridhuset, men efter en liten miss så var det tydligen körning där på fm (tur att Jill hade koll) och sen skulle det vara någon oannonserad träning där nere och efter det luciashow.
Suck säger jag bara, det är inte lätt att hitta en ledig tid i detdär ridhuset. Kul för klubben att det händer massa men lite tråkig för oss privatryttare som vill hitta en tid att rida på. På vardagskvällarna är ju halva ridhuset ledigt några kvällar i veckan men efter förra årets erfarenheter kan det vara lite lätt småfullt då. Blir mest till att rida så gott det går bland de andra, trava bommar eller hoppa är det inte tal om ifall man nu hade kännt för det.
 Man kan ju åka till något annat ridhus men det blir lite skillnad på totalt 5-10 minuters körväg mot 30-40  minuter - man blir lätt lite bekväm! =)
Det blev iaf en lugn tur ut i halkan med Jill o Pelle. Jag får försöka planera in ridhuset i veckan istället, jag vill ju så gärna ha igång honom nu!!

Nu tror jag bestämt att jag ska återgå till slappandet, kanske leta fram en bra film att titta på och äta lussebullar - mums!!



Kram

Förkylt värre

4 Läs mer >>

Jag bara undrar vart denna dag tog vägen? Även fast jag gick upp tidigt och åkte till stallet så känns det som att hela dagen är borta.. klockan är helt plötsligt 15 och jag har gjort ingen nytta alls!

Idag vart det en skogstur med Åsa och Pelle igen. Det var isgata ute till och från men vi hittade lite små skogsvägar som det både gick att trava och galoppera på, härligt!
Tur att jag tagit på mig termobyxorna för det blev ganska kallt när vi var tvungna att skritta så mycket...Men med trevligt sällskap, varma kläder och gott humör så håller man sig hyffsat varm ändå =) Hästarna skötte sig bra dom också och tyckte nog att det var skönt med en lite längre tur för en gångs skull, hela 1 timme och 40 minuter var vi ute, och om jag inte minns helt fel sa Åsas telefon att vi ridit runt 8 kilometer.

Resterande av dagen har jag bara grisat runt här hemma och myst massa med våra nya husdjur Donut och Brownie, två supersöta Norska skogskatter som anlände här igår kväll. 14 veckor och bedårande!
De enda dom har gjort idag är att sova, jobbigt med en 2,5 timmes bilresa och nytt hem =)



Igår fick Nenne en spontan vilodag och imorgon tror jag bestämt att jag ska åka ner till ridhuset med honom, om ridbanan inte bestämt sig för att tina rejält, men det tror jag väl inte =/

Ha det bra allesammans!
Kram

 

Isgata

0 Läs mer >>

Eller nedrans Nenne kanske man ska säga... Idag när jag stog och gjorde iordning honom för en uteritt med Åsa och Pelle så hade han ju självklart nästan trampat av sig en 3:e sko (på två veckor, jag blir galen!!). 
Så det var bara att damma av sin gamla tappsko kompetens och börja arbeta.
I vanliga fall gillar jag inte att rikta skon eftersom jag är helt kass på det, utan ringer helst ut hovslagaren om skon är skev eller hoven ser dålig ut, men denna gång hade han ju redan precis varit här och jag vägrade att ringa ut honom igen!
Jag måste säga att jag faktiskt är ganska nöjd och stolt över resultatet och det tog faktiskt inte så lång tid heller.. Helt klart bättre än att släppa ut honom utan sko i den hårda hagen imorgon!
 Så jag och Åsa kunde nöjt bege oss ut på våran mörkertur! Nenne skötte sig kanon för att vara första mörkerturen för denna säsong, inte ens en enda host klämde han fram. Lyckad dag trots allt.


Tur att det var den andra bakhoven som skon var lös denna gång.. =/

Igår vart det inte en fullt lyckad dag eftersom stackars Ina åkt på något slags magvirus och inte kunde ta hand om Nenneman. Så jag fick snällt åka upp till stallet och skritta lite på ridbanan.
Typiskt att inga julklappar blev inhandlade för min del (Ina skulla ha åkt med på det också) men jag får ta det en annan dag istället! =)

Nu ska jag trycka i mig några lussebullar och lite te innan läggdags. Precis så som min "magläkare" har sagt att jag inte ska göra - men vad gör man inte, jag är ju hungrig! Lite ont i magen har väl ingen dött av...eller..?

Sleep tight!

 

Nedrans skor...

0 Läs mer >>

Jag hade visst fel angående snön, den ligger fortfarande envist kvar på backen. Tyvärr är det inte tillräckligt mycket för att kunna rida...ridbanan är verkligen stenhård och jag vill inte bege mig ut i mörkret själv bland alla vildsvin och älgar..(vildsvina finns det verkligen mängder av) Så idag fick det bli vilodag för Nenneman.

Egentligen hade jag tänkt att åka ner till ridhuset men efter att ha kollat på ridhusschemat så trodde jag att det skulle vara upptaget med hoppträningar men det visade sig att det inte var så. Då hade jag redan ställt in mig på vila så det fick bli så... Ina räddar mig dessutom och rider ut på honom imorgon så det gör inget att det blir en extra dags vila idag. 
På torsdag hoppas jag att ridhuset är ledigt så att jag kan rida lite mera då!

Jag pratade förresten med veterinären idag och hon tyckte att det lät som att han bättrat på sig ordentligt. Så nu är det som sagt bara att hoppas att han klarar sig utan kortisonet och att gå lite hårdare igen. Det gäller att minimera alla tänkbara saker som han kan vara överkänslig mot, som damm, mögel, dålig luft mm... mycket att tänka på men ändå vanlig sund hästhållning!

Nu ska jag fortsätta att titta på House ,spännande värre!




Kyla

0 Läs mer >>

Jahapp då har den första (eller kanske andra...) snön landat i Rimbo, ett minilitet snötäcke som förmodligen kommer smälta bort under dagen. Jag känner mig lite splittrad angående snön, dels så vill jag ha och dels kan den hålla sig borta... Skönt iaf att hagarna inte är leriga och att det blir lite ljusare.

Måste börja med att säga att jag har en så sjukt fin häst - snart 17 år och han känns bara finare och finare att rida för varje dag! Synd bara att att det inte kom fram för 7 år sen... =)

6 år yngre men även 6 ggr knäppare än nu, dock fortfarande lika snäll och gullig!

I Söndags red jag och Nenne ut en sväng, som ni såg på bilden nedan. Jag utrustade honom med mössa och mig med tålamod och så begav vi oss ut i blåsten. Han skötte sig faktiskt utmärkt, lite hälsosamt tittig till en början men sen var han bara så fin att rida! Han fick tillochmed galoppera en lite längre sträcka än vi gjort den senaste tiden och det var väldigt uppskattat!

Igår var ridbanan stenhård så det blev en drygt 20 minuters skritt innan både han och jag höll på att dö av både tristess och kyla... Det vi roade oss med var att skritta på kvartslinjen och ha en rak häst med bra framåtbjudning. Den fina känslan hängde kvar även igår!

Nu är det bara två dagar kvar med medicin och jag börjar lite smått känna mig säkrare och säkrare på att det kommer gå vägen. Nu hostar han endast till någon gång när vi ska börja trava, vissa dagar hostar han inte till alls. Så nu är bara frågan hur han kommer att reagera när jag sätter igång och rider lite hårdare. Vi får hålla alla tummar och tår vi har att han klarar det! Tänkte att jag skulle ringa till veterinären i dagarna och bara checka av läget att det är okej att rida på mera.

Ha en bra dag allesammans!

Finaste NeeNee

0 Läs mer >>

Gårdagens tur i skoge...

0 Läs mer >>

Ja jäklar i min lilla låda vilket pissigt väder det är ute nu, ska det aldrig sluta regna i detta land?

Imorse kom iaf hovslagaren och slog på nya skor på min tappskokung, det var inte helt lätt då det nästan inte fanns någon hov att fästa i på bakhoven men efter lite svärande av hovslagaren så sitter nu skon på igen!
Nenne är inte helt lätt att sko för han ska alltid testa om han kan slippa och särskilt jobbigt är det att sko bak då han står och rycker hela tiden, inte helt lätt för hovlagaren att veta om han rycker för att sömmen hamnade för tajt eller om han bara var jävlig..
Nu får det inte bli mer lera i hagarna för då blir det bannemig rumsarrest för Nenne, det går inte att han tappar samma skor igen, då kommer vi aldrig få på dem.. Tänkte prova att köpa lite biotin för att kolla om det fungerar. Hovlagaren tyckte att det var värt ett försök.

Efter att Nenne var klar, alla hästar kommit ut och när jag mockat och fixat så blev det en tur ut runt lilla rundan. Idag fick vi sällskap av Sara och Florie, alltid lika trevligt att slippa rida själv! Hästarna var pigga och glada men snälla =)

Efter stallet så har jag och Johan varit duktiga och åkt till Norrtälje och handlat tråkiga saker som mat och andra nödvändiga saker till hemmet. Passade på att äta middag där också, finns en pizzeria där som gör jättegoda sallader och olika sorters pasta, mums!
Nu sitter vi hemma i soffan och marinerar oss, jag tittar efter nytt träns till Nenne och efter ett biotin som kanske är lite bättre än alla andra, hihi... en alldeles lagom lördag såhär i vinterrusket!

Ska förresten försöka ta med mig kameran upp till stallet och ta lite nya bilder någon dag när solen vill titta fram!


Tror ni att det blir någon snö till jul??

Kram

Skorna på plats igen!

0 Läs mer >>

Halloj!

I Onsdags när jag kom till stallet hade min kära kuse tappat en framsko, men som ni vet så red jag ändå eftersom han inte brukar ömma så mycket och underlaget på ridbanan är väldigt mjuk och fint.
Igår var det dags igen, när jag kom till stallet var sko nummer två borta, suck säger jag bara!! Jag hade iofs redan planerat in en vilodag till honom och hovslagaren kommer på lördag förmiddag.
Så vi får se vad som väntar den lilla ponnyn idag, om han får lite mer vila eller kanske lite longering på
ridbanan, eller så har han väl tappat en tredje sko...

Jag tycker att vi har haft ganska tur med leran ändå under vintern, trots att det har varit lerigt så har det ändå inte varit i så stora mängder, men nu börjar det verkligen bli hemskt! Nenne är verkligen kung på att tappa skor i lera och han är ju inte direkt känd av hovslagaren för att det är så lätt att fästa skorna ändå, blir inte bättre med massa tappskor som förstör!!
Tror att det får bli en tur i leriga hagen för mig på lördag, gillar inte tanken på att det ligger massa skor där men det är inte direkt något idé att leta i mörkret på kvällarna..

Känner mig nästan lite skyldig som säger det, men med tanke på all lera så vore det inte dags med lite snö snart? Dock så kommer det inte gå att rida särskilt mycket på ridbanan då...

Have a nice day!
Kram

Lera och Tappskokung