0 Läs mer >>

Så var det Fredag och snart helg igen - skönt!

Imorgon har jag planerat in att åka till Sadelmagasinet och kolla på lite sadlar. Min sadel har ju blivit såld nu så nu kan man kolla in nya sadlar lite mera seriöst när man vet att man har lite mera pengar i potten. Det ska blir så himla skönt med en egen sadel igen. Hoppas att jag hittar något bra!!

Igår blev det lite skritt på ridbanan, inte så roligt kanske men jag hade ingen lust att skritta ut i mörkret...så det fick bli ridbanan. Det var varmt och skönt iaf + att jag pratade med världens bästa Karlsson i telefon så jag hade en ganska trevlig stund ändå. Alltid lika kul att prata med Malin och det var på tok för länge sen vi träffades!! För er som inte vet så gick jag och Malin i samma klass på Strömsholm och spenderade en hel del tid tillsammans...Den tiden kan man verkligen sakna!

Idag hade jag tänkt försöka skritta ut runt lilla rundan om väder vind och ljuset tillåter..

Återkommer imorgon med sadelrapport, håll tummarna för att jag hittar en bra sadel!
Klicka för att förstora bilden
http://www.sadelmagasinet.se/product.asp?product=1299
Den här kandidaten hoppas jag verkligen på, är dock lite rädd att den blir för liten för mig, men som tur är får man ju låna hem och prova. Jag har annars span på några andra sadlar..

Kram

Fredag!

2 Läs mer >>

Jag kan inte rå för det men jag känner mig fortfarande lite smått bitter över att inte kunna åka och tävla i helgen..tror det mest beror på att det inte är så många tävlingar kvar i år och att jag börjar inse att min plan sakta men säkert spricker!
Långtråkigt lär jag iaf inte få, jag har redan fyllt helgen med alternativa aktiviteter istället, vi får se vilken som lockar mest...vila får man göra i graven!

Idag låg Nenne fortfarande något över sin normal temp, om jag inte visste att han haft feber så är det inget jag skulle bry mig om men det är lika bra att han får vila en dag extra. Om tempen är samma eller lägre imorgon tar vi nog en skritt tur eller promenad. Jag passade på att fortsätta operation frisering och idag var det öronen som fick sig en omgång med saxen. Jäklar i min lilla låda vad fin han kommer att vara om några dagar!

Jag hjälpte även Cornelia att hoppa idag, alltid lika roligt att hjälpa till lite. Jag är dock, trots min ridledar utbildning, kass på att förklara men Corren och Hallon verkade förstå och skötte sig fint. Är dom lika bra på söndag på tävlingen blir det en felfri nolla lätt som en plätt!




Kram


Lite smått bitter...

0 Läs mer >>
Har aldrig hört om någon häst som har fått en febertopp bara sådär..men det verkar Nenneman ha fått..
Imorse hade tempen gått ner till 37,7 och nu ikväll låg han strax ovanför hans normal temp. Han är inge snorig och har inte hostat något mer heller eller har några andra "febersymptom" som jag kan komma på. Skönt att det inte blev värre iaf - men totalt onödigt eftersom vi inte kan tävla på söndag!

Idag fick han som ni kanske förstår vila och jag passade på att raka resterande av kroppen som jag inte hann förra helgen. Så nu är även benen och halva huvudet rakat!
Måste säga att det är otroligt skönt att ha en klippmaskin så man kan klippa när man känner för det (tack Åsa får man väl säga), att hästen även är otroligt lätt att klippa är ett extra plus i kanten! Snäll häst!

Jag tog ju bilder med min nya fina telefon idag men det verkar inte fungera att lägga över bilderna och jag orkar inte fixa det för tillfället...så inga nya fina bilder blir det idag heller.


Gammal bild på nyrakad och o musklad häst - men fortfarande lika gullig!

Kram =)


Febertopp..?

1 Läs mer >>

Man hann knappt ens ringa till A och fråga om det är okej att åka dit och träna innan man märker att hästen äter ovanligt sakta och ser lite loj ut... Bäst att ta tempen tänker jag och 39,1 har stackars lilla Nenne i feber! Jag trodde först att det var fel på termometern och var tvungen att tempa om igen , och sen en gång till när han vilat en stund till och sen med en annan temp (haha jag vägrar att ge mig!) men fortfarande samma nedriga 39,1...
Han är lite hängig, väldigt lite, men inge snorig eller så.. visserligen hostade han till en gång häromdan när jag red och en gång igår men jag trodde att det var den "gamla" höhostan som spökade... Så himla typiskt!
Jag ska väl egentligen inte klaga då han faktiskt inte haft feber en enda gång på de 6 åren jag haft honom men den senaste månaden (1,5?) har känts som att han bara tagit det lungt pga diverse saker. Jag såg verkligen fram emot att komma igång ordentligt igen!
Ringde veterinären och hon tyckte (såklart) att vi skulle avvakta till imorgon och tempa de andra hästarna. Ingen annan har feber så det är ju bra iaf.
Hoppas bara att det inte blir värre, Sara skulle tempa honom när hon kvällsfodrade så nu väntar jag på att hon ska höra av sig.

Igår red vi ut en sväng runt lilla rundan, den vanliga rutten alltså! Dock så hade vi lite hästbyte och jag fick äran att rida Boris (som faktiskt vann sitt senaste kval för 4-åriga dressyrhästar, fin häst!) , Cornelia fick rida Nenne och Sara red lilla Robban. Hästarna var pigga och glada och tyckte att det var kul att komma ut och busa i grupp!


Så ingen tävling lär det väl bli på Söndag heller, tråkigt!! 

Kram   

Trött man blir...

0 Läs mer >>
Herregud dagarna bara flyger iväg och jag fattar ingenting, men nu är det tydligen helg sägs det...

I Fredags longerade jag först en stund på ridbanan för att han skulle komma igång i kroppen och sen efter det satt jag upp och red lite barbacka. Det blev mest skritt med fokus på att flytta sidvärts för att stretcha och sträcka ut litegrann.. Herregud vad jag hatar att rida barbacka på min häst - en benig rygg och ett benigt arsle går inte ihop, hehe!

Igår hoppade vi lite studs, tänkte att nu när vi är i lösgjordhetens tecken så passar studs bra in i temat - lite gymnastikhoppning. Han var pigg och lyssnade lite dåligt till en början, men efter att ha gjort övningen några ggr så blev det bättre, tack och lov..! Jag fick gå på honom ganska hårt ett tag för att han skulle lyssna på mig - nu när Svante bekräftat varför han är stel lite här och där känns det som att jag har mer "kött på benen" och kan  gå på honom lite när det behövs utan att få dåligt samvete.. =)

Idag blir det ut en sväng i det fina vädret, ska försöka få med mig kameran och ta lite kort.

Nu måste jag rusa till bussen för att åka till Norrtälje och gratta brorsdottern och bror som har fyllt år! Jobbigt att inte ha bilen hemma...passa tider är inte riktigt min grej..

Kram!

Helg!

0 Läs mer >>
Godmorgon!
 
Jag känner mig väldigt trött och mosig för tillfället, blev sen hemgång efter en fullspäckad dag igår..

Ja igår var det då alltså den stora kiropraktor/naprapat dagen. Som jag trodde så behövde både jag och Nenne knäckas till lite...
Själv hade jag blivit sne på 3 ställen mest neråt höften när jag trillade av, så benen hade blivit olika långa..konstigt att man inte märker det själv egentligen men när dem påpekar det så är det hur tydligt som helst! Hon knakade iaf till mig och nu är jag som ny igen!

Nenne hade också lite småskavanker som behövde underhållas, inget stort egentligen men med en "rundsmörjning" av Svante så kanske det blir lättare och går fortare att komma framåt i ridningen. Bla så var han lite stel i vänster bak och hela högra sidan var lite tröttare och stelare än vänster. Så nu har vi fått bakläxa på lite stretchövningar (igen!).
Jag är ju verkligen en periodare på det där med att stretcha Nenne, vissa perioder gör jag det varje dag och sen blir det ingenting alls istället för att sprida ut det med ett jämnt flow..

När vi ändå var inne på friskvård så fick jag prova ett ganska nytt magnettäcke på Nenne. I det stora hela ökar täcket blodgenomströmningen med allt vad det innebär och eftersom Nenne hade varit hos kiropraktorn körde vi bara relax programet för att få honom mjuk i musklerna. Man riktigt såg hur han gillade det och slappnade av och nästan somnade!!  

Jag måste verkligen rekommendera alla som tränar sina hästar, oavsett vilken nivå man rider på, att låta en kiropraktor/massör gå igenom sin häst med jämna mellanrum! Liksom oss människor så tillkommer spänningar mm oavsett hur bra eller dåligt man rider, hästen kanske tom har gått omkull i hagen eller liknande...Och en snebelastad häst får förr eller senare alltid förslitningsskador!
Jag märkte verkligen skillnad första gången som Nenne hade varit hos Svante och jag är helt säker på att det hjälpt mig att slippa mer kotledsinflammationer som han hade 2 ggr på rad för några år sen. Det kanske kostar en slant varje gång (Svante tar 800) men vad kostar inte veterinärkostnaderna för en sån "onödig" sak som ledinflammationer... Dessutom så uppskattar faktiskt de flesta hästar behandlingen!

Idag blir det ett lättare pass på banan. Jag tror faktiskt att jag ska longera en stund först och sen hoppa upp och rida lite barbacka. Men jag tror inte att svanskotan gillar något annat än skritt...



Kram

Hälsovård * 2

0 Läs mer >>
Måste först och främst skänka en tanke till Veronica och Teddy, hoppas att dem reder ut situationen och att Teddy klarar sig!! Ni som inte sett vad som hänt kan gå in och kolla på hennes blogg, länk till höger.

Detta bevisar än en gång hur viktigt det är att kolla upp sin försäkring att den verkligen täcker allt.. jag blev själv så skakis så jag var tvungen att ringa till Agria och kolla att allt verkligen ingår i Nennes veterinärvårdsförsäkring, det gjorde det tack och lov men man kan kanske inte förvänta sig annat när man har försäkrat honom upp över öronen.. Hemska tanke att stå där och ha en för låg försäkring - det önskar jag inte ens min värsta fiende!

Gårdagens ridass blev som planerat ett lösgörande pass på banan. Jag har ju den senste tiden försökt att rätta honom ganska mycket framåt för att få honom att ta i med bakbenen och jobba igenom med ryggen.
Igår kände jag att det var dags att försöka samla energin lite uppåt istället och få honom lite mer lösgjord på det sättet - fortfarande lång och låg.
Till en början var han lite okoncentrerad och spänd så jag skrittade ett bra tag för att få honom att fokusera på mig, när jag kände att han var koncentrerad så började jag trava i en "minitrav" där jag var noga med att han väntade lite i varje steg och inte sprang ifrån mig. Det tog ett bra tag innan han var med på noterna men när han lossnade så blev han superfin! Då kunde jag även börja växla mellan en större och en mindre trav.
Jag hann inte riktigt jobba igenom galoppen så mycket som jag skulle vilja då tiden rann iväg.. Men jag känner att även den är på G. Jag hittade en galopp som kanske inte är så användbar i hoppningen för tillfället men där jag känner att han verkligen börjar jobba igenom kroppen. Om jag bara fortsätter på den så tror (och hoppas) jag att det blir kanon. Den som lever får se!


Idag blir det Kiropraktor * 2. Först ska jag till min naprapat Angelica och sen ska Nenne till Svante. Jag tror att vi båda behöver knakas till lite..!

Ha en bra dag!

Kram

Hemska tanke

0 Läs mer >>
Hej hopp!!

Efter att ha tänkt igenom helgens synder så är jag fortfarande nöjd - men ändå missnöjd.
Nenne gjorde en strålande insats med tanke på den minimala träningen vi gjort den senaste tiden (och man får inte glömma att han är en häst som behöver mycket träning för att hålla "huvudet" i schack)!
Min insats och förberedelse hade kanske därimot kunnat varit bättre, jag måste ju verkligen anstränga mig för att fokusera och när man även ska försöka vara funktionär så splittras lätt tankarna lite...Men det är bra träning och det är ju bara att bryta ihop och komma igen som jag så fint brukar säga! 

Baken min är med och inte lika stel som jag trodde att den skulle vara faktiskt, skönt!!
Igår kändes det mest som att jag hade fruktansvärd träningsvärk i högra skinkan och idag är det mer svanskotan som gör sig påmind när jag går. Så jag får helt enkelt strunta i att gå så mycket.. Annars fungerar kroppsdelarna fint!

Gårdagen bjöd på en lite uteritt i skogen. Både jag och Nenne var lite stela efter söndagens bravader så jag tyckte att det skulle vara skönt att strosa ute i skogen. Inga älgar stötte vi på heller...men därimot verkar det som att vårat vän rådjuret har fått ett kid! När man är i Kundby skogarna så är det som att vara på zoo, hihi.. =)

Veckan preliminära plan ser ut som följer;
Tisdag - Vila
Onsdag - Trimma på banan
Torsdag - Kiropraktorn Svante , ev lite longering innan om det hinns med.
Fredag - Kanske lite tömkörning efter Svante besöket, annars blir det skritt barbacka
Lördag o Söndag får vara lite öppet men en dag ut och en dag hoppa är tanken.


Inte direkt Kundby skogen...men i Norrlandsskogen lär det finnas aningen mer djur. Tur att jag slipper rida där.. =/

Kram!



Nöjd men missnöjd

0 Läs mer >>
Hej allesammans!

Fredagen och helgen har varit ganska hektisk och nästan all tid har spenderats i stallet...vart annars?!?

I fredags hoppade jag igenom Nenne och kände av lite om det ens var någon idé att ställa upp på tävlingen i helgen eller om han var tok olydig. Han skötte sig ganska bra för att inte hoppat ordentligt på så pass länge, senaste banan vi hoppade var ju Köping när jag tävlade den 21 augusti... Så jag bestämde mig för att det var värt att vara med och gå in med inställningen att det skulle vara lite "igånsättning" för nästa tävling som blir en nationell i Enköping om två helger.
Sen bar det av ner till klubben för att ställa iordning för tävlingshelgen. Hemma lagom till att ta en cider och sen somna =)

Upp med tuppen på lördagen för att vara funktionär på ponnytävlingarna. Självklart fick man en av de farligaste uppgifterna - framhoppningen! Massa pigga ponnysar, nervösa ryttare och bestämda föräldrar... Men det hela gick faktiskt bättre än väntat!
vid halv ett tiden slingrade jag mig ur mitt uppdrag för att hinna med resten av dagens uppgifter som först blev att rida och klippa Nenne. Har försökt att slingra mig med att klippa honom ett tag för att det är så fruktansvärt tråkigt men han såg verkligen ut som en lite brunbjörn + att han blev väldigt trött av den långa och varma pälsen när jag red så jag var tvungen att klippa honom för att han skulle orka tävla!
Sen åkte jag och Jill för att lämna allt äckelhö och hämta nytt och fräscht hö - också ett av världens tråkigaste uppdrag...när vi väl var klara med det skulle vi bara putsa grejerna och hästarna inför tävlingen..hemma lagom till läggdags ungefär!

Idag var det då dagen D! Upp med tuppen igen för att släppta ut hästarna och sen köra ner Nenne till ridskolan och ställa honom i en box så att jag kunde vara lite funktionär innan min start.

Till den första starten blev det lite hektiskt mellan banbygge och min start så framridningen blev inte så lång som jag hoppats på..men han skötte sig bra och hoppade fantastiskt fint på framhoppningen med ett lagom sug fram till hindrena. Väl inne på banan var han ok ända tills vi kom till en vattenmatta med riktigt vatten i. Nenne som egentligen inte är den titta typen på hinder tänkte ta av som vanligt - men precis då ser han säkert att det blänker till i vattnet så han ångrar sig och slår på en tvärnit...och jag som inte var ett dugg beredd åker av och landar på svanskotan, aj aj!!

Lite öm i baken bestämmer jag mig för att rida 1,25 också , Nenne hoppar riktigt bra på framhoppningen här med, men inne på banan blev han nog lite trött (inte så konstigt kanske..) + att det ringrostiga fortfarande var kvar. Jag red in lite i botten på vattenmattan denna gång och klämde av honom för att vara säker på att han skulle hoppa och resten blev lite av och på och då kom det också två rivningar och ett skitstopp som var mitt fel, svårt att driva och sitta till när svanskotan sviker en... Inte en stilrunda med andra ord men ändå en hyffsat bra känsla.
Så summan av kardemumman var det nog den sämsta helgen resultatmässigt men ändå med en ganska bra känsla!

Nu är jag hemma och vilar upp baken innan jag ska åka upp och släppa in hästarna!

Mycket text och tyvärr inga bilder från helgen, men som vanligt bjuder jag på en gammal =)


Kram



Hektistk Helg

1 Läs mer >>
Gårdagens ridtur som förövrigt blev en tur runt lilla rundan blev väldigt spännande.
Efter att ha ridit ungefär halva turen i sakta mak så stötte vi på en fjolårskalv som stog under ett äppelträd och mumsade. Både älgen, Nenne och jag blev livrädda - älgen far iväg åt andra hållet och jag övertalar Nenne att stanna kvar. Efter lite shoande och shimmande för att älgen ska försvinna så rider jag vidare. Efter några meter står den där igen - nedrans nyfikna kalvar! För att komma vidare måste jag "runda" älgen som står på en äng och vägen går runt ängen, så jag fortsätter skritta vidare för att inte skrämma den eller dra uppmärksamhet till mig. Tror ni inte att den nyfiket ska komma emot mig ändå? Jag ville inte direkt chansa så jag börjar trava lite för att se om den blir rädd men icke..bara ännu mer nyfiken, såklart! Så jag tänker att nu är det bäst att lägga benen på ryggen..och galopperade fort utom synhåll för den! Haha älgar alltså.. Resten av rundan tog vi nog i rekordfart, jag ville ju inte direkt riskera att träffa på den igen.. Tur att Nenne inte fattade att älgen var efter honom för då hade vi nog kommit hem ännu fortare!


Nöjd Nenne efter att ha sprungit i skogen!
 
Hovslagaren var som sagt på besök också, den lilla rackaren har en förmåga att alltid komma tidigt och efter alla dessa år har jag fortfarande inte lärt mig det...även om jag försöker vara steget före så lyckas jag aldrig!

Nennes skadade hov har sett väldigt fin ut den senaste tiden fram till för någon vecka sen då en liten bit i bak lossnade, såg inte så allvarligt ut och jag har varit fram med raspen och filat till den andra biten som såg lite lös ut så att den inte också skulle lossna.. Men idag var det oundvikligt! Hålet i sig är inte så himla farligt även om det ser ut som ren disaster! Det svåra i kråksången är att fästa skon! Så nu ber jag samtliga att be en stilla bön att skon ska sitta i dessa lertider!


Skon sitter alltså med alla sömmar på andra sidan och endast två på denna sida, varav den ena hänger lite på en bön den också. Men hovis gjorde så gott han kunde!

Kram

Skogens konung

0 Läs mer >>
Ja jäklar vilket höstrusk det är ute nu..men än så länge är det i alla fall hyffsat ljust på kvällarna och det är jag himla glad för! Det lilla extra ljuset gör väldigt mycket när man står i ett stall utan ridhus, men vi har i alla fall en väl upplyst ridbana!

Igår tog jag mig i kragen och red en stund i rusket på ridbanan. När det är sånt här blåsigt väder brukar jag alltid sänka förväntningarna lite eftersom hästar och blåst/storm inte alltid är den bästa kombinationen...
Nenne skötte sig faktiskt över förväntan och var riktigt fin. Det var först när det började bli lite jobbigt som spökena började visa sig, hehe! 
Även igår hade jag ställt upp en kavalettibock , nu på voltspåret. Jag hade svårt att hitta ett lagom, antingen blev det för fint och "dressyrigt" eller lite för laddat... det blir lätt så när vi kommer in i ett sånt här stim när han känns så fantastiskt fin hela tiden. Det känns som att viljan finns men inte orken.. en annan måste ju också hinna vänja sig med sina "nya" häst som dyker upp lite nu och då.. Ett fantastikst angenämnt problem! Jag måste ta tag i att ringa A och fråga om jag kan få komma och träna lite snart också, det behövs verkligen!

Idag kommer hovslagaren och sen har jag inte riktigt bestämt vad va ska göra idag... Om det blir en tur i skogen eller lite hoppning på schemat. Om jag hinner innan mörkret så blir det nog en tur ut och hoppning på fredag. Imorgon blir det en Ina dag för vi ska ha vin kväll på jobbet.. =)

Ha en bra dag!

Höstrusk

0 Läs mer >>

Godmorgon!

Så nu var det tisdag igen...

Igår ringde jag och pratade med distriktaren och hon tyckte att om han inte hostar mer än han gör nu, dvs ev. bara ngn gång vid ridning så kunde jag rida på som vanligt. Om det inte släppt om någon vecka eller två så skulle jag höra av mig. Och så skulle jag fortsätta med att vattna höet osv.. Känns ju skönt att jag tänkt lite rätt iaf!

Så om hostan håller sig i schack i veckan så tänkte jag sikta på att hoppa i Rimbo på söndag. Dock så kanske jag drar ner det till en klass , vi får se hur formen känns!

Igår blev det iaf trimma på banan.
Jag hade ställt fram två kavalettibockar på långsidan med okänt avstånd mellan. Visade sig sen att 7 språng var ganska lagom.. Han kändes mjuk och fin, särskilt i traven som var helt fantastiskt - som värsta dressyrhästen! Tyvärr så tävlar man ju inte hoppning i trav så vi fick börja arbeta med galoppen istället, enligt Nenne var det mycket roligare - dvs mycket jobbigare för Angelica..Men efter ett tag så gav det sig också. Han blev lite trött...att hästar inte kan förstå någon gång att det inte blir fullt lika jobbigt om man inte försöker bråka och busa bort först den första kvarten. Men kan man anklaga dem egentligen för vem gör inte det..?!? hihi!

Dessutom tror jag att jag börjat sätta lite mer press på Nenne eftersom jag börjat med att ge mig själv ett litet man ack så användbart tips.. eftersom man (läs jag) lätt blir lite för snäll på min lilla pålle så har jag börjat tänka "hur skulle jag göra om det var en annans häst?" Genast blir allt lite klarare och han blir finare att rida när jag inte tillåter honom att lägga till olater!



Kram

Hårdträning

0 Läs mer >>

En liten miss i planering gjorde att jag trodde att jag inte kunde åka med Sara på visningen idag...men inser nu att jag gjort en dubbelmiss så jag hade kunnat följa med...så typiskt mig! Det skulle ju ha varit hur kul som helst att se fyraåringarna!

Jag har iallafall varit lite duktig idag och släppt ut hästarna på morgonen samt mockat hela Nennes stall, låter kanske flitigare än vad det är - 4 hela boxar att mocka.. Nennes box + Saras hästar som står i det stallet. Vi har ju två stall på gården, ett stall med 4 boxar och ett med 6 boxar. Nenne bor i stallet med 6 boxar där det för tillfället bara står 4 hästar.  
Jag tycker själv att det är så himla skönt när det är mockat och klart när man kommer hem efter en dags tävlande så jag kände mig lite snäll idag när Nenne ändå ska vila och tiden fanns =)

Nu ska jag snart ta min stålhäst till stallet och trampa upp och ge dem lunch och göra klart det sista, måste först bara invänta Saras resultat med Florie på equipe, om ca 10 minuter startar dem! Boris såg ut att ha gjort en bra insats!

Ikväll nalkas Friskis och Svettis debuten , Ina har anmält oss till en Yoga klass - spännande!!


En lite bild bara för att...det är trevligt med bilder!

Kram



Dubbelmiss i planerin...

0 Läs mer >>

Nennes hosta har ju varit mycket bättre de sensaste dagarna och som jag skrev red jag ju ett lite hårdare pass häromdagen och det fungerade fint.
Nu har jag ridit tre lättare pass efter det och idag hostade han 3 ggr när jag och Sara är ute på en skritt o trav tur i skogen, dvs ingen ansträngning alls för honom..? Jag vet inte om det är jag som är otålig eller om det verkligen ska ta såhär lång tid? Nu äter han iaf bara av det nya höet som jag fortfarande vattnar alla mål utom lunchen. På måndag tänkte jag ringa veterinären för att kolla att jag gör rätt och kanske om det finns något man kan ge för att hjälpa till att bli av med hostan...Han har ingen temp och är hur pigg som helst så det känns ju som att det är bra att rida lite lätt , men det är svårt att veta vad som är lagom..jag vill ju inte att det ska bli värre!
Det är himla irriterande att det inte vill ge med sig - särskilt när han känns hur fin som helst att rida för tillfället , jag är så himla tränings och tävlingssugen nu!

Imorgon är tanken att jag kanske ska åka med Sara som ska visa sina fyråringar i Enköping, alltid kul att se lite fina hästar. Vi får dessutom hålla tummar och tår för att Sara kvalar både Boris och Florie till Flyinge, det skulle ju vara så roligt eftersom det är fina hästar båda två! Bägge hästarna kan ni se på Saras hemsida i länken till höger (som vanligt).

Nu tänkte jag åka och tröstäta gosaker hemma hos Åsa som fyller år, hipp hurra för henne!!!


Min fina häst måste bli bra snart!

Kram

Jag blir galen!

0 Läs mer >>
Motivationen börjar sakta men säkert komma tillbaka, skönt! Hostan börjar också släppa och det är ju lite roligare och mer motiverande att rida när man kan rida mer ordentligt.. Vi får dock se hur det blir med tävlingen i Rimbo, jag tänker absolut inte starta om jag känner att han inte är helt hostfri och vi har kunnat träna lite innan.

Igår var det första passet på ett tag som jag red "normalt" , dvs jag ansträngde honom som jag brukar under ett vanligt ridpass hemma på ridbanan. Jag hade även plockat fram några travbommar som jag lagt i mitten av banan på medellinjen och en galoppbom på voltspåret som jag även kunde rida rakt över på långsidorna, som en lång anridning.
Jag började redan i traven efter att jag värmt upp lite med att rida skänkelvikningar in mot bommarna och sen trava över dem för att se att alla hjälper fungerade som dem skulle. Det gick fint - även om jag råkat göra lite långa avstånd mellan bommarna och var tvungen att gasa lite över...Det vart inge "slit och släng" utan han gjorde tempoväxlingarna fint utan att bli stressad. 
I galoppen började jag med att hitta ett bra "lagom" där jag tycker att det känns trevligt och han är mellan hand och skänkel. Bommen var mest till för att stämma av om min känsla var samma som verkligheten , det är svårt att rida över en bom om man inte har en bra galopp. Så fort hästen blir lite springig eller bakom hand och skänkel så kommer man oftast fel på bommen... Även i galoppen kändes han himla fin och under hela passet kändes han mjuk och fin i sidorna! Man får en så otroligt bra känsla på honom de dagarna han sätter den sidan till!!

Idag red jag och Cornelia ut lilla rundan i skogen. Mysigt att komma ut lite ibland också! 



Kram

Sakta men säkert

0 Läs mer >>
Halloj!

Jag förstår verkligen inte vart tiden tar vägen - antingen så har dagarna blivit kortare eller så gör jag så mycket mer.. eftersom det inte känns som att jag gör mer så får vi köra på att dagarna är kortare än tidigare..Hinner gör jag inte i alla fall!!

Igår blev det ett pass på ridbanan igen, det är ingen idé att rida ut på honom när han är så pigg som han är nu.. Men fin är han! Bara han lugnar ner sig lite och använder energin till att jobba istället för att motarbeta och kolla in läskiga grejer så kommer det bli super!
Passade på att lägga fram en bom som vi kunde galoppera över för att börja operation lugna ner Nenne eftersom han blir så rusktigt glad när han inte sett bommar på ett tag..! Målet är kunna vara med i Rimbo den 18:e tror jag det är och hoppa 1,20 - 1,25, bara vi kan träna lite nu. Ingen hosta igår så det känns som att vi kan börja rida lite hårdare nu igen, kul!

Ha en bra dag allesammans!

Kram

Ingen hosta + häst me...