Måndag

Ny vecka och nya utmaningar igen!
Helgen har varit väldigt stillsam..mycket lugnare än tänkt men ack så skönt att få vila upp batterierna ordentligt igen. Nu är det bara att köra på ordentligt till nästa gång!
 
Nenne har jobbat på fint, under veckan har vi hunnit varit ute och galopperat två ggr med ponnysarna. Kul tycker vi men dressyrarbetet har blivit lite lidande, inte alls lika kul att jobba igenom honom på ridbanan efter det...
Igår hoppade jag igenom honom lite, först travbommar som uppvärmning, fokus på att bara ha honom mellan hjälperna och rida rakt och sen hoppade jag en oxer med galoppbom innan och efter för att påverka språngkurvan lite. Som vanligt gör han alla övningar med lätthet, är något svårt för den kusen? Dock så hade jag lite problem med att hitta galoppen i högervarvet eftersom han fortfarande är lite hängig i den tygeln, vilket resulterade i två "kråksprång".. och lite si och så med avsprångspunkten emmellanåt.. Men Nenne räddade det hela så fint. Inga höjder bara hitta rytmen =)
 
När bommarna ändå var framme och jag skulle rida Miss C så fick hon också hoppa. Oxern fick dock bli ett räcke med markbom.
Hon utvecklas verkligen från gång till gång. Lite väl försiktig till en början men sen kommer turbolisa fram och all osäkerhet är som bortblåst!
Till en början tror jag ändå att det är viktigt att ta det lite piano, inte höja eller försvåra för mycket för henne utan bara bygga upp hennes självförtroende och teknik ordentligt. Om det skulle gå fel en gång nu i början tror jag att hon kommer bli väldigt osäker och det vill vi ju inte riskera. Balansen mellan försiktig och rädd... =)
 
Följande vecka så ser planeringen ut som följer för Nenne;
Måndag - Trimma
Tisdag - Trimma
Onsdag - Hoppa igenom honom igen, kombination?
Torsdag - Skritta ut
Fredag - Trimma - bara checka att allt stämmer
Lördag - Tävling! 130 Rådmansö
Söndag - Vila eller ut
 
Mycket trimma i veckan för att verkligen få loss honom i högersidan och fin inför tävlingen!
 

Kommentera här: