Lite planering

Efter en ganska intensiv vår och inte så intensiv sommar så kände jag att det var dags att ta tag i tävlings planeringen igen. Bra för motivationen om inte annat!
 
Som det ser ut nu är jag anmäld till Södertälje den 14/10. Planen är att han får gå både 120 och 130. Tror att det kan bli bra med två klasser eftersom han blir så lätt spänd när han inte varit ute på ett tag + att det är bra både för hans och mitt självförtroende att gå in i ett stort och bra ridhus med bra underlag och, förhoppningsvis, känna att vi gör två bra rundor.
 
Direkt helgen efter är vi anmälda till Hamres tävlingar, den 20/10. Där är han i nuläget bara anmäld till 130, dels för att det är tävling helgen innan och dels för att det är DM och grejer och sånt drar ju alltid ut på tiden...
 
Sen får vi se hur det känns och vad det är för tävlingar som poppar upp men siktet är inställt på Hamre igen, tror det var första helgen i november. Om det blir hela meetinget eller bara för en dag får plånboken och tiden utvisa, hihi.. =)
 
Först av allt åker vi ju ner till Flyinge med Robert på Onsdag, förhoppnigsvis går det bra så vi inte kommer hem förrän på söndag!! Ska bli så himla kul att se alla fina hopp och dressyr unkisar! Jag skäms nästa lite men jag har ju faktiskt aldrig varit på Flyinge..
 
 
Gårdagens ridning liknade Onsdagens fast ett snäpp intensivare. Uppvärmingen i stort sett lika och sen la jag till ganska mycket galopp - rida lite fortare - rida lite långsammare - lite fortare osv. Tog en stund innan det lossnade men sen fick han en riktig fin galopp i uppförsbacke, särskilt i vänstern där han var lite mer loss passet igenom.
Läste någonstans att den tredje dagen är den "gyllene" dagen då trimmningen lossnar och brukar ge resultat - vi får väl se! Planen är att göra samma lika idag men lägga in tusentals galoppfattningar =) Detta upplägg har iallafall gjort honom väldigt avslappnad de senaste två dagarna, nu är det "bara" den sista lydnaden som ska falla på plats också..!
 
 
Trevlig helg!!
 
 

Kommentera här: