Lite hoppning

Igår passade jag på att hoppa lite på ridbanan när den ändå var mjuk och hindrena stog framme, eller ett hinder iallafall.. =)
 
Det märks att Nenne mest lullat lite den senaste veckan, han var fin men kändes kanske lite för pigg o glad emellanåt. Tittade på mycket annat om man säger så..!
Värmde upp med mycket galoppfattningar, vill ju stärka honom lite nu samtidigt som jag försökte få lite uppmärksamhet så han lyssnade lite på mig också!
 
Avslutade med att hoppa hindret som stog i mitten på långsidan. Målet var en jämn galopp före och efter - innan var hyffsat lätt men sen är det ju problemet med rätt galopp. Jobbigast är när han landar i rätt men direkt byter till fel.. bytena sitter ju inte som en smäck heller (även om han gör dom), så det där med jämn galopp efter får vi nog öva på!
Efter att det kändes som att jag var övertydlig ggr 1000 (och vi hoppat det lilla hindret på typ 80 cm X antal ggr) så avslutade vi med att landa i rätt galopp åt båda varven. Denna övning lär vi nog göra mer i vinter!
Så det blev visst lite konditon och mjölksyra träning sådär på kvällskvisten också - för oss båda!
 
Såg nyss att ridhuset var upptaget ikväll, så om marken fortfarande är frusen får vi se vad som hittas på!
 
 
 

Kommentera här: