Träning 24/7

Så igår var det träning, äntligen!
 
Varmt som satan, men det fläktade i alla fall lite och Meja stog redo med vattenflaskan i högsta hugg så det fungerade fint =)
 
Den gemensamma uppvärmningen gick ut på att få hästarna balansera upp sig själva, börja med att trava så sakta vi bara kunde utan att ha för mycket tryck i hästarna eller hjälpa dem i fram, sen fick vi växla upp med samma stöd och sen ner igen. Samma procedur i galopp och sen avsluta med att trava på dem framåt ordentligt så dem verkligen fick ta i.
 
Meja filmade alla hoppövningar, så lägger upp ena filmen istället för att förklara..
De två första rundorna kändes väldigt ringrostiga och i första övningen hade vi pratat om att hålla honom rund även innan hindret vilket resulterade i kanske lite väl mycket "skolridning" och en hel del backande från pilotens sida när vi sen skulle hoppa flera hinder i följd.. När jag tog upp huvudet på honom lite och la upp tempot var det ringrostiga som bortblåst.
Resultatet av träningen är att nu måste jag verkligen träna i ett högre tempo och försöka lösa problemen där istället för att ta ner honom i "skoltempo" igen när det strular, då blir det hela bara bråkigt och stökigt.
  
 
Nu känns det ganska bra inför tävlingen i helgen, har bestämt att det bara blir 1,10, förmodligen bägge dagarna =)
 
 

Kommentera här: