2 Läs mer >>
Red ett lättare pass på banan idag, började med att värma honom i linan för att ser hur han såg ut. So far so good, den konstiga lilla hältan verkar som bortblåst -får vi hoppas! Han var väldigt fin i övrigt, jobbade bara lång, låg o avslappnad :-)

Annars så har jag strukit mig från Sala. Med flytten, den trasiga transporten o allt som händer så rinner pengarna ur händerna o jag känner att jag helt enkelt inte har råd..tråkigt men sant! Får hoppas att September ser ljusare ut på den fronten!



Pissa pank urfattig.....

0 Läs mer >>
Djuret fick vila upp sig igår för att sen genomgå eldprovet idag på tur ute i skogen. Inga tecken på lördagens konstiga känsla, skönt! Om han är öm någonstans så tkr man ju att han borde känna av det ute nu när det är så torrt o hårt i marken...imorgon testar vi lite böjt spår på ridbanan o ser vad han säger :-)



Rustad för en tur i skogen, hur skulle Nenne överleva utan fenomenet flugtäcke??

Pigg o glad

0 Läs mer >>
Upp som en sol ner som en...

Vet inte hur jag ska sammanfatta det hela, Nenne som känts så himla fräsch den senaste tiden var inte alls med på noterna igår. Kändes som att han trampade snett på framridningen, linkande lite innan det gick över för att sen vara fin igen. Provade hoppa lite o han var fin, tills vi gick över i högervarv där han var lite stel med bjöd bra på hindret som var en liten oxer som låg på typ en meter...överhoppade sig rejält två ggr innan han inte ville mer...så jag strök mig. Nått är galet men jag vet inte vad, om vi har tur var det bara ett litet snedtramp som han kände av...han får vila idag o sen rider jag imorrn igen o ser hur det känns!

Så himla tråkigt när jag verkligen var taggad att komma igång igen och han har varit så pass fin...Man blir lite lätt less!

Visste att nått var tok när han för en gångs skull stog o vänta på transporten så snällt så snällt...;-)




Jäkla skit

0 Läs mer >>
Så igår var det träning, äntligen!
 
Varmt som satan, men det fläktade i alla fall lite och Meja stog redo med vattenflaskan i högsta hugg så det fungerade fint =)
 
Den gemensamma uppvärmningen gick ut på att få hästarna balansera upp sig själva, börja med att trava så sakta vi bara kunde utan att ha för mycket tryck i hästarna eller hjälpa dem i fram, sen fick vi växla upp med samma stöd och sen ner igen. Samma procedur i galopp och sen avsluta med att trava på dem framåt ordentligt så dem verkligen fick ta i.
 
Meja filmade alla hoppövningar, så lägger upp ena filmen istället för att förklara..
De två första rundorna kändes väldigt ringrostiga och i första övningen hade vi pratat om att hålla honom rund även innan hindret vilket resulterade i kanske lite väl mycket "skolridning" och en hel del backande från pilotens sida när vi sen skulle hoppa flera hinder i följd.. När jag tog upp huvudet på honom lite och la upp tempot var det ringrostiga som bortblåst.
Resultatet av träningen är att nu måste jag verkligen träna i ett högre tempo och försöka lösa problemen där istället för att ta ner honom i "skoltempo" igen när det strular, då blir det hela bara bråkigt och stökigt.
  
 
Nu känns det ganska bra inför tävlingen i helgen, har bestämt att det bara blir 1,10, förmodligen bägge dagarna =)
 
 

Träning 24/7

0 Läs mer >>
Måste ju bara lägga upp några till bilder på charmtrollen från igår..




Äntligen har hon fått till gräsätartekniken också..!

Kolla förövrigt in de vita håren i virveln, de kanske blir en grå prinsessa trots allt..



Fölmys

0 Läs mer >>
Sista dagen på helgen, Söndagen är snart till ända...jag hade gärna tagit några extra dagar!

Idag har det varit en riktigt slapp dag. Tog sovmorgon, satt i soffan, städa lite, sov några timmar till, åt lite, satt i soffan. ..klev ur pyjamasen vid 17.30 för att åka upp till stallet en sväng. Nenne såg också trött ut så han fick vila, planen var ändå bara att rida ut en kort sväng :-)


Passade på att trimma överflödigt hår på djuret, håret i öronen är inte längre lika långt som i en lo katts öron, svansen lagom lång och håret som stack ut över hovarna är trimmat... nu är han som ny gammelman!

Sen fick han beta lite gräs, höt i boxen dög tydligen inte till prinsen. .. ;-)


Slutet på helgen

0 Läs mer >>
Gårdagens trimmande satte sina spår idag. Han var mycket lydigare och mer lösgjord från start!

Uppvärmningen var helt okomplicerad idag, bara trava o galoppera på framåt på fyrkanten. När han började kännas mjuk i kroppen så la jag in lite tempoväxlingar för att sen hoppa de små cavalettibockarna som jag ställt fram. Samma övning som för Arnold i vintras, sväng, hoppa, landa, galoppera på framåt, fånga upp, sväng osv... glömde såklart ta kort på mästerverket!

När han kändes okej där så fick han hoppa igenom studsen några ggr. Det var en riktigt mjuk o fin häst mot slutet!

In i stallet o stretcha lite. Gjorde de första gången på länge igår och även om det var tusen ggr bättre idag så behövs det nog några ggr till... ;-)


var upp en sväng till Dim Dim också, stora fina tjejen!

Lördag

0 Läs mer >>
Planen har än så länge hållit hyffsat bra. Enda ändringen såhär långt är att vilan blev på onsdagen istället. Valde att spendera en trevlig dag med semesterfirarna. Blev bla en tripp på böljande blå till Åland. Hur trevligt som helst =)
 
I Tisdags blev det mer galopparbetet än måndagen, galopperade lite över en bom för att bara se "lyckoreaktionen", han höll sig i skinnet och var förvånads värt ridbar.
Igår blev det också enligt plan, skogen. Pigg häst, svårt att bromsa är sammanfattningen på det..!
Dagens pass blir tema lydnad och lösgjordhet, allt som inte fanns igår.
Känner av en viss Dim Dim abstinens också, jag har inte haft bil på några dagar så har inte kunnat åka dit, det läggs nog också till på dagens to do lista!
 
Ska ta nya bilder på henne idag... tror vi att hon blir vit eller..??
 
Annars så har jag anmält mig till första träningen på flera månader. Blir en tripp till både min och Nennes gamla lärare Erik. Blir hur kul som helst! Dessutom åker även världens bästa Karlsson dit också, jag längtar redan till på Onsdag! Hoppas bara att transporten är klar på verkstan till då.. jäkla skit vad de där grejerna kan kosta riksdaler ibland..
 
 
 
 
 

Fredag

0 Läs mer >>
Igår var en såndär dag då jag höll på att trilla av i stort sett innan jag kom upp. Allt var läskigt! Det blåste en del, hängmattan rörde sig, gräset prassla, OzzyKatten var en hästdödande tiger....

I övrigt skötte han sig fint, lite stel o lite olydig efter vilan men värre har man ju varit med om! Fokus låg på att få honom tänka på framåt trots farorna!
Cavalettin gjorde han lite slarvigt till en början men när han slutade tänka på allt annat så blev det bra! Jag hjälpte honom inte så mycket där utan han fick se efter sina fötter helt själv...


Knäppaste djuret i stan!

Måndag

0 Läs mer >>
Såhär i början av veckan känns det som att det kanske behövs ngn slags plan...frågan är bara hur den ska se ut..

Måndag: Trimma med travbommar. Se om det finns ngn lydnad kvar efter vilan.

Tisdag: Ungefär samma

Onsdag: Lättare pass. Longering eller skogen

Torsdag: Kondition, skogen. Går ju ändå inte att rida för långsamt bland myggor o bromsar... ;-)

Fredag: Lättare trimning banan

Lördag: Hoppa

Söndag: Vila

Så får vi se hur den planen håller. Tanken är att jag i stort sett bara ska kunna fortsätta där vi slutade. Han borde inte tappat så himla mkt på de få dagarna som han vilade.

Första tävlingen blir den 27-28/7 i Hallsta 110, 110, 120 tror jag han är anmäld till. Får se hur det blir med 120, tanken med att åka två dgr är att det skulle vara bra mental träning för djuret. Han brukar ju behöva några starter på sig i början när vi inte varit ute på ett tag... :-)

Om det hinns med och tajmar i schemat så tänkte jag försöka hinna med en sväng till Uppsala o träna en gång innan tävlingen också!



Robbans fina stall nere i Falsterbo!

Någon slags plan

0 Läs mer >>
Så nu är vi hemma igen, tyvärr får man kanske säga. .. vi har haft så otroligt kul där nere!

Robert skötte sig otroligt bra på tävlingen och har fått med sig massor med rutin hem. Tyvärr blev det tre felridningar inne på banan. Nu är du glömt, bara att bryta ihop, ta lärdom o komma igen!


Nenne hatt fått komma hem från betet igen. Tror han har haft det bra där men var väldigt nöjd med att komma hem också. Imorrn tänkte jag rida. Man får lite abstinens där nere bland alla fina hästar kan jag säga!


Hemma

0 Läs mer >>
Behöver väl inte säga mer än att vi har det underbart bra.. Robban har fått kolla in tävlingsområdet två ggr och Idag är det dags för start. Bara att hoppas att han håller sig lugn, detta är mycket för en femårig hingst :-)





Kollade in gräs banan också. . det är brant där uppe!

Falsterbo

0 Läs mer >>
Skrev ett helt inlägg för någon dag sen som helt försvann... efter tisdagens hoppning så har det iallafall blivit lugnt för Nenne, ingen idé att hårdträna inför en veckas vila ;-) Dom har istället fått gå i hagen lite längre o vant in sig på att käka gräs inför gårdagen som var dagen D.

Glada hästar som fick gå ut i en fantastiskt fin sommarhage!
Var precis upp till dem igen o dom såg ut att trivas fint!


Nu ska det packas o fixas lite inför morgondagens tripp till Falsterbo :-)


Somnarlov

0 Läs mer >>
Det blev hacket! Han går bra på det nu, problemet blir ju att få upp skallen istället för ner som med bettet... det var det här med lagom igen.. :-)
Efter lite tragglande gjorde han iallafall övningen super, återfick förra vårens känsla lite!

Dålig bild på bra övning

Jag o Ina var upp o hälsa på Dim Dim också...blir inte så bra bilder på djuret för hon är mest uppe i ansiktet på en hela tiden, blyg är hon inte den tjejen...


Tisdag igen

0 Läs mer >>
Gårdagen bjöd på en liten tur i skogen. Så här års är det inte direkt Nennes favorit göra...när en annan tycker att det är ganska knott - och myggfritt ute är Nenne som galnast! Han stampar o hoppar för att sen göra tjuren Ferdinand avundsjuk med sina rivstarter i ett försök att komma undan de äckliga små krypen. Gud nåde dig om du försöker stoppa honom! Lugnast är faktiskt att välja en kort runda och satsa på galopp hela vägen ;-)

Idag tänkte jag plocka fram cavaletti bockarna och göra favorit övningen - S bågen. Kanske tar hacket om jag känner mig riktigt wild and crazy!

Är sjukt sugen på att dra igång med tävlingarna snart igen också!!


Så här fint var ridbanan pimpad häromdagen. Trodde Sara ville ha ihjäl mig men hon lyckades inte med sin plan den här gången. .. Hör o häpna när Nenne knappt titta på spektaklet!

Måndag o Tisdag