0 Läs mer >>

Ja då var helgen snart slut, igen..!?! Hade gärna haft någon till dag ledig innan det var dags för jobb igen. Men jag ska inte klaga för jag ska ju faktiskt vara ledig redan på tisdag igen när Nenneman ska in på återbesök.

Helgen har varit fullspäckad men ändå hyffsat lugn...
Igår så var jag som sagt uppe i tidig arla och 20 i 8 satt jag Russin för första uteritten. Efter det blev det utsläpp av resten av gänget och sen var det Pelles tur att bli riden. Och sist men inte minst så mockade jag o fixade maten till hela ligan och gav de små djuren lunch i hagen...
Fullspäckad förmiddag var det, men jag hann i tid till min bror! Väl där satt jag i soffan mest hela tiden och blev serverad både lunch och middag, trevligt trevligt!! Barnpassningen blev nämligen inställd, men jag tänkte att det skulle vara trevligt att hälsa på dem ändå!
På hemvägen passade jag på att åka och ta hand om Nenne innan jag åkte hem och intog soffläge igen =)

Idag har det i stort sett varit samma upplägg, men det var bara Pelle som skulle bli riden eftersom Åsa är så gott som back in business igen..! Så jag, Åsa och Cornelia red till vändplanen och tillbaka. Hästarna skötte sig fint!
Sen blev det faktiskt en till sväng till Norrtälje för att ta en fika med min gamla klasskompis Cissi som befann sig i krokarna. Väldigt trevlig måste jag säga!! Så nu har vi uppdaterat varandra om vad som händer i livet =)
Hoppas att det inte tar lika lång tid till nästa möte..!

Förresten så måste jag verkligen göra ett nostalgi inlägg snart, vi har nämligen rensat min gamla dator och har hittat ännu fler bilder på Nenne och diverse människor, hihi...!! Så när vi fått över bilderna till denna dator blir det en liten bildbomb...Ina se upp säger jag bara.. =p

Det kanske blir något i stil av denna fast ännu värre, hehe!

Ha det bra!

Kram




Söndag

0 Läs mer >>

Visst ser man skillna...

0 Läs mer >>
Ja nu när jag mest håller mig på marken så råder det lite bloggtorka och brist på idéer i mitt bloggande..

Idag har det dock varit full fart i stallet...började med att jag kom till stallet vid halv 2 med ambitionen att rida både Russin och Pelle. Hade egentligen inte planerat att rida Russinfia idag, men eftersom jag inte ville rida ut själv i mörkret (och kylan) igår och hon fick nöja sig med 20 minuters skritt för hand på ridbanan så tänkte jag försöka rida idag. Men tiden flög iväg och det hanns inte med tyvärr.. =/
Tiden rann som iväg när jag var tvungen att börja bråka med att öppna en ny hösilage bal och ge tjejerna mer mat så de skulle stanna kvar i hagen och inte ta sig ut...Det är verkligen hopplöst nu när elen inte vill fungera som den ska!! Dock var jag ut en sväng med Pelle, han var pigg och glad över att komma ut lite! Vi tog svängen till vändplanen och tillbaka, trodde först att det skulle vara svinkallt ute eftersom det blåste så mycket men väl inne bland träden var det faktiskt ganska skönt!
Sen var det mockning och fix till 3 hästar så jag hade att göra på em ändå =)

Bytte bandage på Nenne idag igen och blev riktigt glad när även mitt otränade öga börjar se hur det växer ut mera hov! Bild kommer, ligger som vanligt i min mobil..!
Ser verkligen fram emot att få börja sätta igång honom igen, och bäst av allt när han får gå i en riktigt hage igen och busa med sina vänner! Idag när jag kom åkande till stallet ser jag en svart (uttråkad) galning som kör något slags travrace runt runt i sin lilla sjukruta..det var bara till att ge honom massa mat för att få honom vara still, sen mocka boxen och ta in odjuret, kul kul..

Imorgon blir förmiddagen fullspäckad, så det blir till att gå upp och sparka tuppen i arslet och åka till stallet i tidig arla. Tänkte försöka rida Russin innan utsläppet, sen släppa ut hästarna och efter det rida Pelle. Sen blir det mockning och fix till alla tre innan lunchning av hästar. Och sen lovade jag att vara barnvakt till lilla Thea i några timmar på dan, så kl 14,00 ska jag infinna mig i Norrtälje. Det ska nog gå bra bara jag lyckas ta mig upp ur sängen..!

Så nu blir det sängen för min del, god natt!


Två sötnosar!

Kram 

 

Bloggtorka..

1 Läs mer >>
Efter att veterinär Hanna gav mig lite glada besked och tillrop om att Nennes sår minsann visst har läkt ihop mer än jag tror så är jag lite gladare och mer hoppfull om att återbesöket kommer bli lyckat!
Tack för det, det var snällt av dej =D

Idag skulle Sara försöka longera dampfia Constanzia för första gången, än sålänge håller min teori om att hon är busig..hon ville kolla och lyssna på allt annat än på Sara, hihi =D Så imorgon blir det nya tag med lilla fröken med bättre utrustning än bara grimma och longerlina, så Sara får stopp på henne...ska bli spännande att se!

Annars kan jag nu ge mig titeln "Hästvakt Angelica" i några dagar när Åsa ska operera ögonen och Jill är i Norrland på semester. Så imorgon blir det en ridtur på Russin om det inte tänker vara lika kallt som de senaste dagarna..Men helgen ska bli mildare sägs det så då blir det till att rida!

Roligare än såhär blir inte uppdateringen idag..!

Gammal bild på Nenneman och Whiskey i hagen på Strömsholm, sötnosar!!
Visst ser det skönt ut med barmark och lite sol?!?

Kram


Nu blev jag gladare!

1 Läs mer >>
Måste börja med att säga att det känns som att det ända jag skriver om nu för tiden är bandagering, men det är typ det mest spännande som händer om dagarna för tillfället..
Såret ser fint ut som ni kan se i inlägget under, men det känns som det inte har läkt en ynka millimeter...suck! Jaja jag får vara glad över att det ser fint ut och att det än så länge inte blivit några infektioner eller liknande! 
Idag hade jag även tänkt att snygga till min lille häst så jag fick bort alla ränder och ojämnheter från förra klippningen. Men för en gångs skull så växer ju pälsen i minifart och den var fortfarande för kort för att kunna göras något åt. Finns det inget super växtpiller man kan ge så att både hovar och päls läker och växer i en jäkla fart..?
Nu har jag iallafall ringt och bokat tid för återbesök, så nästa tisdag kl 11,00 ska vi vara på Ultuna för återbesök. Håller tummarna för att såret fortsätter att läka fint tills dess och att dem har något positivt besked att komma med. Dock börjar jag bli lite väl orolig hur det kommer bli när urkarvningen växer neråt, hovslagaren kommer nog få skruva ihop hoven på något vis eller plasta för att hålla ihop hoven?!? Vad tror ni?? Jag får helt enkelt höra med veterinären på tisdag..=/ 

Ha det bra allesammans!

Kram

Bandagering & återbes...

0 Läs mer >>
z

Såhär ser såret ut id...

0 Läs mer >>

NeeNee med sin nya sk...

0 Läs mer >>
Idag har jag ju då ridit ut en sväng på Russin och hon var tokigt pigg!
Till en början var hon väldigt tittig när jag skulla skritta på ängen och sen över vägen, när vi väl bråkat lite om ifall det var farligt eller inte att gå över vägen så blev det fart i den lilla hästen... Väl över vägen så kunde hon knappt skritta längre, så då lät jag henne börja trava istället för att undvika trubbel, hehe!
Så eftersom jag vet att Åsa vill att hon ska ut och galoppera lite så passade jag på att galoppera rätt mycket när underlaget för en gångs skull tillät det. Blev ganska mycket intervaller med galopp och sen skrittpaus och sen galopp igen. Så höll vi på hela vägen bort till vändplanen och sen på tillbakavägen blev det lite lugnare men någon till galopp hann vi allt med.. =D Russin blev iallafall lite tröttare av att få vara ute och galoppera lite (även om hon gärna hade fortsatt ett tag till) och hon verkade väldigt nöjd på hemvägen igen!
Väl hemma var jag tokvarm men Russin var knappt fuktig under sadelgjorden, suck, djuren har nog bättre kondition är vad man tror.. =p

På Nennefonten händer det fortfarande inte så mycket, förutom att han blir mer och mer uttråkad..Jag hoppas verkligen att såret ser bra ut på återbesöket så vi kan komma igång så snart som möjligt igen! Jag börjar bli tävlingssugen nu (och jag slår vad om att Nenne är det också..)!!
Tänkte att jag skulle byta bandage idag, men det såg så bra ut så det får vänta tills imorgon.

Nu ska jag försöka få arslet ur vagnen och röja upp här hemma!


Idag är Jill och Sara på tävling i Högbo, hoppas det går bra för dem!!

Kram

Pigg Russinfia!

0 Läs mer >>
Då verkar det vara dags att skriva att det är kallt igen..hualigen man fryser ju rumpan av sig!

Idag hade jag lovat Åsa att rida Russin, men jag tror faktiskt att jag hoppar det idag. Förlåt Åsa!! Men jag gör ett nytt försök imorgon igen eftersom du är kidnappad och inte hinner rida imorgon heller..hihi!

Dagen började med att jag klev ut i -22 grader och bilen nätt och jämnt startade (min skruttbil har faktiskt aldrig övergett mej på det sättet, så ur den synvinkeln är det en väldigt bra bil!!). Jag åkte upp till stallet och mötte upp Jill som varit duktig och redan hunnit med att rida. Hon ska ju tävla imorgon, så det var bara att vackert ta ut och motionera hästen för hennes del.. =/
Efter lite fix och trix i stallet bar det av till svartbäcken för att hämta hem mer hö, och hua det är verkligen nackdelen med att köpa sitt foder själv. Det är sjukt tråkigt och jobbigt att hämta hö, särskilt i allt för många minusgrader! Dock gick det faktiskt väldigt smidigt och strax efter lunch så var höet staplat och klart på vårat höloft =)

Så nu sitter jag hemma igen med en kopp kaffe och tar det lite lungt innan vi ska åka en snabb sväng till världens ände Hallstavik. Sen blir det upp till stallet för att ta hand om Nenne och ta in alla andra stelfrusna hästar.

Såg förresten att Charlotte hade fått tag på Obamas uppfödare, kul!!
Jag har verkligen försökt att leta efter Nennes uppfödare också. Men har inte fått napp någonstans. Himla tråkigt måste jag säga..Det är ju alltid kul att veta vad dom gjort tidigare i sitt liv och det är ju verkligen bonus om man får lite bilder också! 

Klicka för att stänga bilden
Snor en bild från Veronica..Jag på toppen av höberget i Mälby i höstas! 

Ha det bra allesammans!

Kram

Kyligt värre!

0 Läs mer >>
Herregud vad tiden går fort, imorgon är det fredag och helg igen!!
Det är ju iofs bra ur Nenne synpunkt då det betyder att jag snart måste ringa och boka tid för återbesök, men ur jobb synpunkt är det mindre bra. Känns som att pappershögarna bara växer och växer...

Så jag väljer att fokusera på det roliga!
Nenne hade sin sko på sig ute för första gången idag, jag tror att det blir ganska bra. Den får iallafall några fler gånger på sig innan fullständig utvärdering..
Annars så hade jag och Nenne en lång pysselstund idag med mycket myspys. Sen blev det bandagering igen, tror att jag fick till det mycket bättre den här gången även om självaste svarta faran var tok jobbig med sitt sår idag. Helt plötsligt var han sååå känslig och man skulle inte minsann peta mer än nödvändigt..det resulterade i flera kompresser fick åka direkt i soptunnan istället för att bli inbandagerad..stor suck!!!
Jag snodde förresten en av Colles lekbollar som han har i boxen och kastade in den till Nenne. Han verkade tycka att den var rolig så det blir kanske ett inköp av en sådan lite senare. Har tänkt köpa en flera ggr men det har aldrig blivit av och dessutom har jag inte trott att han skulle fatta att man ska leka med den.. =p
 
Miss C var också jätteduktig idag. Tog ett av Nennes träns med ett vanligt tredelat sweetiron bett. Hon gillade det mycket bättre och slutade tugga helt efter en stund! Borstade bara av henne och övade på att stå still utan att behöva göra tusen andra saker samtidigt en liten stund. Imorgon blir det vila för hela slanten för henne.

Happy Horse lekboll
Denna variant kostar 269 på horze.

Kram

 

Så var det snart helg...

0 Läs mer >>
Hej hej!

Har inte hänt sådär fruktansvärt mycket dagen till ära... Den nya galoschen har kommit och jag provade den på Nenne. Fotdelen är ganska stor men den sitter ganska (väldigt) tajt runt karleden så jag tror att den kommer sitta ganska bra ändå! Så imorgon får han inviga den i hagen, spännande..!
Han verkade även lite irriterad på bandaget idag, tror det är för att jag inte är så bra på att lägga galoppbandage så bandageproffset Jill får hjälpa mig imorgon om det inte blir bättre. Jag lyckas alltid få det så tajt runt kronranden så det måste ju strama ganska mycket varje gång han går, stackarn. Men samtidigt har dem ju sagt att det ska sitta "med tryck" över såret och då får jag tryck överallt, hehe..allt eller inget..!
Blir till att åka och köpa nya grejer imorgon så vi kan lägga nytt bandage igen, la om det även idag. Hellre än gång för mycket än en gång för lite tänker jag =D

Sen fick Constanzia brottas med bettet en snabbis idag igen medans jag borstade av henne. Hon var väldigt snäll och duktig, precis som igår! Även om hon inte var lika lättlurad idag när det gällde att stoppa in bettet i mun..Men lite mer godis löser det mesta =)
Tänkte att jag skulle göra om det imorgon igen och då med ett annat bett som ligger lite mer still i munnen. Detta bett åker omkring väldigt mycket när hon tuggar (som hon gör väldigt mycket), så jag tänkte att om bettet ligger mer still så slutar hon säkert tugga lika mycket också. Hoppas, vi får se om det hjälper!

Sen åkte jag iväg och tittade på hoppträningarna på denan. Alltid lika inspirerande att titta på träningar. Ridsuget blir ju inte direkt mindre om man säger så..Jag vill också!! Även om jag faktiskt inte klagat över att jag sluppit "vardagsridningen" i -20, mörker och blåst de senaste dagarna. Dom dagarna slipper man gärna ibland..
Nästa vecka blir det därimot mer ridning då jag tydligen ska ha hand om både Pelle & Russin. Det blir säkert bra även om det kommer bli lite sena kvällar några av dagarna.. =)

Ser att klockan tickat iväg nu också, så det blir till att borsta tänderna och gå och duna in alldeles strax..tänkte försöka komma upp tidigt och åka till jobbet imorgon. Jag borde veta vid det här laget att det i stort sett aldrig går att komma upp tidigare än vanligt, det är för skönt att somna om igen. Men försöka går ju alltid, hoppet är det sista som överger människan!!


Förhoppningsvis är jag & Nenne också ordentligt igång snart igen!
Kram

Inspiration & mer ban...

2 Läs mer >>

Constanzia med träns ...

0 Läs mer >>
Idag känner jag mig lite piggare och även om magen gör sig påminnd till och från så håller den sig i schack iallafall (peppar peppar)..!

Idag har jag faktiskt varit ganska aktiv i stallet (kan ju inte direkt gå till jobbet dagen efter magsjuka, då anses man som pesten själv..hihi).
Har lunchat hästarna och mockat och fixat både till Nenne och Russin på dagen. Sen bar det iväg till stallet igen på eftermiddagen för att ta in hästarna och för att ta hand om Constanzia. Eller ta hand om och ta hand om..Sara tyckte att det var utmärkt om jag kunde hjälpa till att "tämja"  Constanzia nu när Nenne ändå vilar och Sara har inte riktigt tid.
Så idag var det alltså operation tränstämjning på schemat. Det hela gick väldigt odramatiskt till och Constanzia var väldigt duktig!! Hon har aldrig haft träns på sig förut men täcken och sånna vardagliga saker. Tror hon haft sadel och körgjord på sig innan också.
För er som inte vet vem C är (det blev så himla jobbigt att skriva hela namnet..hihi) så är det Saras 3-åring som är efter hennes egen hingst Colle. Hon är väldigt snäll och orädd men har, lik som hennes far, lite lätt damp och ska alltid prova göra lite på sitt egna sätt..
Ska bli väldigt spännande att se vad hon säger när vi ska sitta på henne. Sara tror att det kommer bli lätt som en plätt, jag som inte känner henne sen innan och är lite opartiskt säger att jag tror hon kommer att vara lite lätt busig (men orädd)..!! =D
Skickar in en bild på henne om en liten stund, har den i mobilen..

Om jag känner mig lika pigg imorgon och magen fortfarande sköter sig blir det förmodligen jobb för hela slanten! Sen blir det stallet och om jag hinner tänkte jag åka och titta på Arnoldträningarna som jag själv tyvärr inte kan vara med på.. =/ 

Favorit i repris... =D

Kram

Hallå alla glada!

1 Läs mer >>
Som ni ser blev det ingen uppdatering igår, var väldigt seg hela dagen och sen kom magsjukan som ett brev på posten...Typiskt jag som trodde att jag klarat mig undan den skiten!!

Så idag har jag endast lega på soffan och latat mig förutom svängen jag tog upp till stallet för att byta bandage på Nenne..

Så ni får hålla till godo med uppdatering tills jag känner mig bättre igen.


Idag var det väldigt kallt..

Kram

Magsjuk

0 Läs mer >>
En

Bandagebyte idag, såh...

0 Läs mer >>

Nu har jag beställt en såndär galoch, så nu får den se till att vara en flipp!!

Ska strax byta om och åka och se till lilla djuret =D Ni kanske får en uppdatering när jag kommer tillbaka!

Kram

Nu är det gjort!