0 Läs mer >>
Ska snart gå o sova för att orka upp imorgon. Nenne har varit fin, skritt i skogen igår och trimma på banan idag runt 30 minuter. Han känns fin och det känns som jag har en bra plan till imorgon Känner mig faktiskt taggad! Hoppas Nenne också är det....på ett bra sätt... ;-)

Laddade förövrigt upp med en fin avtrillning idag. En fyraåring som jag fick kämpa på för att den skulle gå fram och när hon väl gjorde det så flög jag som en liten projektil, snopet! Haha! Fibersand är bra till det mesta, tom mjukt att landa i...dock har jag sand typ överallt, ögonen tex... :-)

Nej sova nu, upp o sparka tuppfan i arslet imorgon!





Taggad!

0 Läs mer >>
Igår trimmade jag det lilla livet efter min nya princip. Kortare och mer effektivt pass, han var jättefin emellanåt och det verkade sitta i även till idag. Mjuk o lydigt från start!

Hade tänkt att åka o hoppa på Lovisedal men Sara fick för sig att hon ville hoppa hon också. Så vi plockade fram en liten bana. Försökte inte ta allt för många språng, först två rundor på lågt, två på lite mindre lågt och två på ca 110-120 ;-) Totalt fyra - fem språng per runda. Blev några riktiga supersprång. Jag är nöjd!

Ännu nöjdare är jag att jag inte hoppa några av Saras hästar, speciellt Robban. Han var glaaad! Men alla hoppade över förväntan med tanke på att dem inte hoppat på ett tag. Dem hade utvecklats ordentligt! :-)



Bra hoppning!

0 Läs mer >>
Blev visst dubbelvila för Nenne, Söndag och Måndag. Knäppt att det övriga livet måste prioriteras ibland också... ;-)

Känns iallafall skönt att få diverse lägenhets papper påskrivna, snart äger jag ingen bostadsrätt längre, och få de sista kartongerna flyttade. Full fart in i framtiden! :-)



Finaste djuret!

Vila ggr 2

1 Läs mer >>
Dåligt med aktivitet här känner jag...har tänkt skriva typ varje dag, men det här med att uppdatera från appen känns inte alltid så himla kul.. =)
 
Annars så har jag för en gångs skull inte ändrat om i planeringen allt för mycket. Ett trim pass ändrades mot lite tömkörning men annars har det nog varit så gott som fläckfritt!
 
Jag har ändrat om lite i ridningen igen, eller inte själva ridningen men kvalite´n på passen. Nu när Nenne är en så pass snäll kuse så känns det som att allt trimmande vi har haft för oss tidigare för att ens ha lite kontroll tråkar ut honom lite. Jag har ju alltid behövt rida lite längre pass på honom, det sitter lixom som lite i ryggmärgen. Nu får jag verkligen tänka på att rida kortare pass, men komprimera så det blir minst lika effektivt. Mycket klapp och morot och variera med roligare arbete/övningar. Vi får se om smörandet fungerar ;)
 
Hoppningen i torsdags vart riktigt bra. Samma där, försöka låta honom vara med och bestämma lite (utan att det blir så där vilt som han vill springa..). Han var ganska stark men kontrollerad, avslutade med trekombination där vi höjde upp sista oxern till 130. Han flöt igenom som ingenting. Kul!
 
Igår var jag upp till Dim Dim och filmade lite när dem busade på ridbanan...gullungar!
  
Vart inte jättebra film... ridbanan är ju så stor... hon är alltså den mörka med fuxmamman!
 
I helgen är det tävling med Nenneman så nu blir det full uppladdning inför det! =D

Dålig uppdatering..

2 Läs mer >>
Hej hopp!
 
I söndags vart det som sagt vila för Nenne. Var istället iväg som hästskötare på fälttävlan, det är en helt egen värld det där...men jag gillart =)
 
Igår tänkte jag trimma lite på banan men Sara ville rida ut så vi gjorde det istället, blev mest skritt så jag rejsa runt några varv på ridbanan sen för att rasta av djuret lite. Det var kul tyckte vi båda..!
 
Här kommer den utlovade filmen på Dim Dim. Ni förstår nu kanske varför det är svårt att få helkroppsbilder på djuret...hon står gärna på en eller rör sig konstant!
  
 
 
I övrigt ser veckan ut som följer
 
Idag - Trimma, bommar kanske
Onsdag - Trimma
Torsdag - Hoppa
Fredag -  Lättare pass skogen
Lördag & Söndag - En dag lite hårdare pass ute (kondition) och en dag vila.
 
Så är tanken, som vanligt får vi se hur det går!

Filmtajm

1 Läs mer >>
Nu har det kommit lite i ofas här igen...

Nenne har fått trimma lite på banan Onsdag, torsdag, fredag. I torsdags vart det tömmkörning men annars har arbetet sätt rätt lika ut. Har jobbat en hel del att få honom att acceptera att bara gå i "dragläge", blir lite åt passage hållet...eller passagen kommer ur den träningen. Tanken är dock inte att öva passage, utan att stärka både kropp o hjärna - pusha ett snäpp till! Han har varit super duktig! Så fort han varit duktig ett halvt varv ungefär försöker jag få honom gå på fram rätt ordentligt och vara lång och låg för att sen plocka upp igen :-)

Igår hade jag tänkt hoppa lite men det vart i inte av..skrittade en tur i skogen istället. Får hoppa i början av nästa vecka istället :-) Idag blir det vila!

Tänkte lägga upp en gullig liten film på prinsessan, men vet inte hur man gör med appen...Ni får nöja er med en bild!




Ofas

0 Läs mer >>
Idag blev det hovslagarbesök, så nu är gammelmans fötter som nya igen :-)

Nenne roade sig med att stå o göra grimaser under tiden...

Passade även på att låna lite av Mickes tänger o ta bort Nennes tandsten. Har grämt mig över den ett tag nu men inte hittat ngt bra verktyg att få bort den med...Men Micke hade en del fina verktyg, visserligen hovslagar grejer men alla sätt är bra utom dom dåliga. ..och detta var ett bra sätt. Hur fint som helst blev det! Kan dock inte ha sett helt vettigt ut som utomstående när jag stog där o rota i munnen på mitt stackars djur. Den är snäll den gamla hästen :-)

Hovslagare och Tandst...

0 Läs mer >>





En kvällstur i skogen...

0 Läs mer >>
Fast på riktigt denna gång!

Jag var riktigt duktig och plockade fram nästan allt material vi har. Alla åtta stöden inklusive bommar och vattenmatta, det hela spektaklet resulterade i en oxer och två räcken!

Uppvärmning ala Erik och sen bara full gas var typ upplägget. Bromsa så lite det går och lös eventuella problem i farten ;-) Blev faktiskt ganska bra...eller känslan var som en B-ponny ryttare som gör omhoppning...men det är då folk brukar tycka att jag håller lagom tempo, så jag tror som sagt att det vart bra!
Höll inte så länge och hindrena låg som mest på en meter, fokus var farten...hihi :-)

Mer hoppning

0 Läs mer >>
Blev lite hoppning idag, med betoning på lite... Hade lagt fram några travbommar, en galoppbom och ett litet räcke på volt.

Som vanligt var fokus på att ha honom kvick för skänkeln, tänkte också mycket på att jobba honom i ett högre tempo o ta igenom eventuella problem där - som sist på träningen.
Nenne var inte helt med på noterna till en början men blev bättre mot slutet. O gällande galoppbommen så hade nog ryttaren fått ett ton grus i ögonen...;-)


Hindret på 10 meters volten är verkligen inte lätt när hästen inte är med på noterna...trav in, göra så mycket plats som möjligt, parera yttersida, pricka hindret, landa i rätt galopp.. ;-)
Annars såg planen ut att ta sig över travbommarna ( ganska långt mellan för att tvinga upp tempot) och sen galopp, över bommen, ner till trav o runt igen!


Hoppning

0 Läs mer >>
Nu har nästan hela veckan gått igen, har inte riktigt fattat att det är fredag än...

Veckan som varit har så här långt inte direkt varit ansträngande för Nenne. Trimmade i Tisdags, Vila Onsdag och jogga igen igår.
Fokus har legat rätt mycket på att få honom mer reaktionssnabb för framförallt skänkeln. Många övergångar och mycket flytta åt sidan. Repetition, repetition, renodla hjälper!


Igår regnade det en del på oss också, rätt skönt att rida i regn faktiskt...om bara regnkläderna kunde hålla tätt...såg ut som att jag kissat på mig när vi va klara, undra vad grannarna tänkte när man kom hem... ;-)


Fredag

0 Läs mer >>
Igår lurade Catta med mig o Nenne på bad. Något ingen av oss gjort förut, av mig o Nenne alltså, Catta är en rutinerad badare!

En annan är ju inte direkt något vattendjur, har o göra med någon slags panik som infinner sig när vattnet når högre än naveln, eller knäna faktiskt...riktigt panik!
Men jag tänkte att det går kanske bättre till häst o se det gjorde det!

Kan väl inte lura någon med att jag inte var rädd, livrädd var ordet...särskilt när Nenne med glädje bara trampa efter Curre ut i det djupa vattnet...Herregud säger jag bara! Men det ordnade upp sig o vi överlevde två vändor ut på det djupa.
Hör inte direkt till vanligheten att Nenne får övertala mig o inte tvärtom ;-)


Stolt Angelica, det här måste göras om!



Bad

0 Läs mer >>
Åkte med Catta upp till Lovisedal och hoppade idag. Ville mest se om han tänkte hoppa överhuvudtaget... och det gjorde han! Hoppade mest småhinder och lekte runt lite, så kravlöst som möjligt :-) Avslutade med att ta en trekombination som låg på runt 115 för att se vad han gjorde och han hoppade så fint!

Väldigt bra påhitt förresten de där med att åka dit, hinder o allt står ju alltid framme, bara att fixa lite som man vill ha det o sen är det bara att hoppa o lämna allt framme till nästa lyckligt lottade ;-) Underlaget är dock lite varierande och kanske inte nått jag skulle vilja rida på varje dag, men olika underlag är bra underlag! :-)



Hoppning

0 Läs mer >>

Äntligen så har GB o Dim Dim kommit hem igen så man kan åka o fölmysa lite!


Dock svårt att ta bilder på fröken när hon inte är still en sekund o gärna ska vara uppe i knäet på en... ;-)

Hon har fått riktigt många vita hårstrån nu också, om man zoomar in lite..!


Gulligaste Timmie är lite blygare men ville också vara med på ett hörn! Yberfint dressyrföl for sale :-)

Celeste