0 Läs mer >>
Halloj!
Paddan som assisterar igen... :)
Söndagen blev en annorlunda dag, från att jag skulle åka till ridhuset till att vi skulle rida ut, för att sen komma på att det nog är så halt att det inte går och hästarna får nog vila...sen blev det ridhuset för hela slanten ändå. Att vara i stallet i ca 6 timmar och bara lockat gjort maten och ridit måste ha varit något slags rekord, fast åt fel håll..hihi!
Nenne kändes iallafall mycket finare efter dagen innan, han var mycket mer loss och fin. Jag hade lagt fram en liten bom som vi galopperade över. I vänster varv fick jag inte till galoppen och han kändes riktigt konstig ett tag, vi kom fel på bommen hela tiden...men efter lite trimmande så löste det sig fint och galoppen blev rund fin och reglerbar! Återigen så påminns man om hur nyttigt det är även med bara en bom på marken, man måste ha en bra galopp för att det ska bli bra!
Idag var det meningen att han skulle få jogga lite, men efter att hovslagaren missat mig för andra gången i rad så tappade jag lite motivationen. Det fick ett rejält borst o myspass istället! Tror även att jag hittade anledningen till att han kändes konstig i vänstervarvet igår, tror att han har lyckats bita sig i kinden...kanske dags att kolla tänderna på den gamla herren :) Han brukar aldrig ha något som är fel på tänderna när jag kollat upp honom, men på ålderns kant kanske han behöver lite hjälp på traven med vassa kanter o så, vem vet...?
Imorgon blir det iallafall att trimma i ridhuset inför onsdagens hoppträning!
Kram!

konstig söndag

0 Läs mer >>

Nenne o Lucy i söndag...

0 Läs mer >>
Halloj!
Skriver på "paddan" idag så det kan se lite konstigt ut...väldigt bra att surfa på men himla jobbig att skriva på om man frågar mig!
Idag åkte jag ner till ridhuset och red tillsammans med Sara och Florie. Alltid trevligt med sällskap!
Jag hade svårt till en början med att få honom jämn fram till bettet, samma problem som vanligt den senaste tiden alltså... Jag har ju inte riktigt känt om det är "frammen eller baken" som ska korrigeras och hur jag än gjort så har jag inte kommit åt honom... Då är det tur att man har en dressyrnisse i stallet som man kan fråga!
Resterande av passet så fokuserade jag på bogarna och det är höger bog som han är fruktansvärt stel i, efter att ha jobbat mycket med att ta igenom det så blev han riktigt fin!
Så himla skönt att äntligen få igenom problemet, tror att han fått tagit det lugnt denna vecka gjort sitt också så att musklerna fått vila ordentligt. Han har blivit riktigt fin i kroppen nu med ännu mer överlinje och nacke, måste ta en bild någon dag och visa =)
Nu ska jag snart ner till ridhuset igen och kolla när Åsa tränar!
Kram

Bra ridpass

0 Läs mer >>

Hej hopp!!

Så var det fredag igen, härligt!

Sakta men säkert, i takt med att solljuset är längre om dagarna, börjar motivationen komma tillbaka.. och idag känner jag mig riktigt rid och träningssugen, wiee!

 Nenne har fått vila i två dagar, i onsdags för att ridhuset var upptaget och banan inte går att rida på och igår för att jag agerade chaufför och hästskötare åt Sara som skulle träna. Det kan bli lite lätt tajt med tid om man jobbar till 19 och ska träna 19,45. Så jag och Boris entrade lastbilen och begav oss till Brollsta för att möta upp Sara.
Det är så himla roligt och inspirerande att kolla när folk tränar, även fast det är dressyr (hihi), inte minst när tränaren själv är väldigt engagerad i sina elever! Sara och Boris var väldigt duktiga även fast Boris fick rejält med mjölksyra och tyckte att livet var "pain in the as" emellanåt. Himla nyttig träning för honom och han blev riktigt fin! Han sov nog väldigt gott inatt... =)

Idag är tanken att jag o Nenne ska åka till ridhuset, blir ett lösgörande pass utan större krav efter hans mini vila. En lösgjord häst är en trevlig häst =)
I helgen tänkte jag nog plocka fram några bommar också, inga hinder utan bara trav - och galoppbommar, träna lydnad och hitta rytmen. Nästa vecka blir det hoppning * 2 istället, kul!!

Nu ska jag jobba på så att jag kan åka till stallet sen!

Trevlig helg!!

Sakta men säkert

0 Läs mer >>

Snarare tvärtom, jag håller mig hemma och är lite smått bitter, ekorrhjulet är lite för runt för tillfället...
Men lika mycket som man är bitter och tvär så vet man att våren börjar komma och snart så blir det bättre igen med alla roliga saker som väntar =)

Det blev ingen tävling i helgen, det var lite för många "om och men" som gjorde att jag valde att stanna hemma.
Istället har Nenne fått tagit det lugnt med någon skogspromenad och vila i helgen, i måndags red jag lite lätt på ridbanan. Mest skritt och lite trav med mycket flytta hit och flytta dit för att få honom mjuk i sidorna med ett jämnt stöd på bettet.
Igår åkte jag ner till ridhuset för att känna på honom lite mer ordentligt, han kändes faktiskt mycket bättre men fortfarande inte helt bra. Så jag tänkte ge honom fram till helgen med bara lättare ridpass och se om det släpper helt, hoppas!

Istället för Hamre har jag nu anmält mig till Eskilstuna den 10:e, och sen drar ju allsvenskan igång, kul!

Ha det bra allesammans!!

Jag är inte bortrövad...

0 Läs mer >>

Godmorgon!

För tillfället känner jag mig lite bitter och i valet och kvalet om jag ska åka imorgon.

 Har kollat på vädret och det ska bli snöslask i stort sett hela dagen som det ser ut nu, precis som det var i Onsdags och vi vet ju hur det var att köra med transporten då. Att köra sammanlagt 4 timmar på samma väglag känns inte direkt lockande...
Dessutom är det lite knapert med klöver denna månad och det skulle i stort sett innebära att jag måste använda mina sista slantar till denna lilla resa, känns inte heller så lockande.. 
Sist men inte minst så känns Nenne fortfarande trött i ryggen, han skulle säkert klara av tävlingsdagen med bravur utan att fara illa av det men min magkänsla säger att han skulle behöva ta det lugnt över helgen.

MEN jag har ju längtat till denna dagen och jag vet att det kommer vara sjukt kul när jag väl kommer dit och det brukar överväga allt negativt!!!

Okej jag medger att jag är lite väl bitter för tillfället och mitt största problem är om det ska vara snöslask hela dagen, då vill jag verkligen inte köra. Allt annat lixom bara lagras på när man börjar tänkte lite logiskt (och det ska man ju akta sig för, hihi) =)

Denna tävling skulle ju mest vara en check och låta honom komma ut på en tävling innan det är dags att rida Div. 1, men jag tror att han är ganska väl förbered ändå + att det finns en tävling i Botkyrka som jag skulle kunna anmäla mig till...

Får bli att tänka lite under dagen!

Kram =)

I valet och kvalet

0 Läs mer >>

Halloj!

Igår var det som sagt hoppträning och jag kan säga att det var en pärs att ta sig både dit och hem. Att komma ut från stallplan var inte det lättaste och det slutade med att jag fick lasta ut och rejsa upp för backen utan häst för att den lasta på sig, reserande av vägen var inte mycket bättre, halt var ordet. Fyrhjulsdrivet skulle vara något...

När jag väl kom till träningen var jag stressad till max, och trött rent mentalt av körningen, och det var bara att kasta på grejerna för att hinna.

Det hela resulterade i en ofokuserad Angelica... Framridningen gick ganska bra och även framhoppningen, men sen när vi väl skulle börja hoppa bana så blev det lite av en blackout.
Att komma ihåg banan var inte att tänka på, benen var som spaghetti och första rundan blev väldigt av och på med många konstiga distanser...
Jag blir så himla less på mig själv när det blir såhär, min allra största svaghet är att kunna hitta fokus och koncentrera mig!
Jag fick pausa lite och dricka vatten (tydligen väldigt viktigt sas det, så fort man börjar känna sig torr i munnen har man redan förlorat koncentrationsförmågan med...ja vad sa dem 4% , som sagt jag var inte helt med ett tag..) och få lite pepptalk hur jag skulle tänka för att kunna hitta tillbaka till ridningen, för att sen rida om banan igen. Och vips så fick det som smort!
Okej en liten felridning blev det men helt plötslig hittade jag galoppen och distanserna till hindrena igen.
Som sagt, jag blir så himla less på mig sjäv när det blir såhär och det är tur att jag har en grym häst som hjälper mig när jag rider som en kratta. Vet inte hur många som kom fram och sa till mig vilken fin häst jag har igår, då blir man alltid glad igen!

Så resultatet av gårdagens hoppträning är att det kändes ganska bra trots att det kändes helt åt....
Jag är nöjd med att jag försökte fortsätta rida och hitta känslan trots att första rundan verkligen kändes katstrof.
Även fast det är svårt så får man tänka att det är när det går åt skogen som man får vara glad att man har tränaren där som hjälper en komma ur den onda cirkeln. Alltid kul när det går bra men det är när det går dåligt som man verkligen lär sig något, hur man ska ta sig ur situationen mm...

Vi hade fotograf gårdagen till ära så bilder kommer =)

Nu ska jag åka och handla hästmat och lunch till mig!



Kram

 

Det var det där med a...

0 Läs mer >>

Jag hade precis plitat ner ett långt inlägg som bara försvann, man blir så irriterad!

Nenne och jag lever, mår bra och frodas iallafall!

I söndags skippade vi hoppningen och red ut i det underbara vädret.
I måndags trimmade vi och hittade lydnaden igen efter söndagens rejs och igår fick han springa lite på lina.

Han känns fortfarande fin och ridbarheten kan man inte klaga på, dock är han fortfarande lite oliksidig.
Men jag har kommit på en ny anledning som mycket väl kan vara "boven i dramat", han jobbar ju faktiskt på så himla mycket bättre med bakbenen och rygg nuförtiden att han säkert får träningsvärk mycket lättare och säkert är mer eller mindre trött i musklerna hela tiden... Så jag tänkte prova att lägga in lite mer "vila" ett tag med lättare longering och jogging. Om han inte blir bättre så får kiropraktorn kolla honom nästa gång han kommer upp =)
Har inte riktigt tänkt på det tidigare, jag tycker att han får ganska mycket lugna dagar, men blev så himla påtagligt igår när jag longerade honom och faktiskt såg hur bra han arbetade. Jäklar i min lilla låda vad fin både traven och galoppen blivit!
Dessutom så busar och bråkar (eller vad dom nu gör) Hallon och Nenne en hel del i hagen, det gör ju sitt till också och tar energi från ridningen, han har faktiskt känt lite tröttare den senaste veckan. Vila är underskattat så det kanske behövs lite mer lättare och lösgörande pass under en period =)

Nu hinner jag inte skriva mer, lunchen är som slut och jag måste hinna jobba lite innan det är dags att åka på hoppträning!
Uppdaterar imorgon om hur det gick =)

Ha det bra!


Kram

Så himla typiskt!

0 Läs mer >>

Halloj!

Måste berätta om en liten "rolig" grej som hände igår..

Nenne har ju som sagt varit lite stelare i veckan och så även igår när jag var ner och trimmade i ridhuset.
Alla dagar har han lossnat ganska fint efter ett tag men igår var han verkligen trög, jag fick lixom inte igång bakkärran på honom. Det kändes som att han skulle behöva gå på toa, så redan när jag travade fram honom stannade jag några ggr så att han skulle få chansen att göra sina behov, men ingenting..

 Så jag försökte med alla taktiker och övningar jag kunde komma på för att aktivera honom, allt fungerade sådär - han lyssnade och var avspänd men allmänt tråkig och lite oliksidig, det gick varken att korta eller länga utan han bara "var". Efter ca 45 minuter när i stort sett gett upp (vilket jag aldrig gör, men jag var näst intill desperat när jag provat allt jag kunde komma på..) så stannade han och gjorde tvåan...
Efter det var han lika fin att rida som vanligt, nästan ännu finare!! Hihi, det kan gå lite trögt ibland när man går och håller sig... =)
Gissningsvis från dom jag berättat min berättelse för, och som jag funderade på själv, så hade han kanske lite förstoppningssymtom? Vem vet, nu är han som vanligt och jag är glad att han är lika fin som vanligt igen =)

Nu ska jag jobba klart innan jag ska gå hem och packa inför helgen.

Ha en trevlig helg allesammans!


Kram

Så kan det gå

0 Läs mer >>

Hej hopp!!

Livet är lite lätt stressigt för tillfället, om några dagar lugnar det sig förhoppningsvis igen, och att skriva har har inte riktigt hunnits med.
Helgen var iallafall desto lugnare och skönare och jag har mest vilat upp mig, skönt!
I Lördags hade vi dessutom middag med Div. 1 laget och diverse trevliga människor, himla trevlig och nu är det bara att tagga till och träna som tusan tills första omgången drar igång, hejja Rimbo!!

För Nennes del har det mest blivit lättare ridning i några dagar + att han fick andra sprutan med botulism vaccin i måndags.
Han känns sammarvillig och är pigg men är inne i en lite stelare period. Tror det beror på att den lilla fryslorten står och blir kall ute, finns det några täcken som håller en varm i detta kalla väder? Inte nog med att det har varit kallt, det har ju blåst också... Helst hopplöst att både klä sig själv och hästen känns det som, så fort man står still så börjar man huttra!

Veckan som är ser ut som följer;
Onsdag - Lösgörande på ridbanan
Torsdag - Trimma i ridhuset
Fredag - Ina rider
Lördag - Cornelia rider
Söndag - Trimma i ridhuset, hoppa lite kanske =)

På Fredag och Lördag tar Ina och Cornelia hand om Nenne, en annan ska ut och åka båt. Johans mamma har fyllt 60 så här ska det firas =)

Vi får se hur mycket jag hinner uppdatera i veckan, men håll tillgodo ill be back!



Kram

Mycket nu

0 Läs mer >>

Hej!

Eftersom jag lovade för en tid sen att skriva ett inlägg om mina mål 2012 så kommer det nu, bättre sent än aldrig... =)

Jag har velat en hel del med Nennes mål, men känner mig nu efter några träningar ganska klar med våra mål för 2012.
Först och främst är målet att hålla honom frisk och pigg hela säsongen (svårare än vad det låter har jag märkt, åtminstone den friska delen...), han är ju faktiskt 17 år i år men känns bättre än aldrig förr!
Så därför har jag ändå bestämt att ha rätt höga krav på honom i år, det känns som att det är lite nu eller aldrig =)

Till att börja med så kommer vi att värma upp med en 1,10 och 1,20 i Hamre innan vi sätter igång med Div 1 = några 1,20 hoppningar. Efter Div. 1 är avklarat kommer jag att starta honom i några 1,30 hoppningar, förhoppningsvis lagom till sommaren.
Målet är att blir bekväm med höjden och rida flera felfria och bra rundor samt kvala oss till 1,40. Om vi kommer att starta den där 1,40 låter jag vara osagt...Men det är såklart en dröm och ett mål!
Om han fortfarande känns bra i slutet av säsongen kommer vi iallafall starta någon 1,35.

Som det ser ut nu så ska jag även tävla Joelle, jag och Cilla har inte pratat ihop oss ännu om hennes plan men vad som känns rimligt med Joelle är att först och främst att hon blir stadig i 1,20 och kunna kvala till 1,30.
 
Mitt mål är att vara lite tuffare, jag vet att vi kan och nu har jag börjat få ordning på ridningen igen..! Inte hålla på att vela och säga att "vi ska bara starta en 1,20 till.." 1,20 har vi ridit i flera år och nu är det dags att börja avancera framåt! 
Inga dumma ursäkter med andra ord.
Man vet inte vad man kan förrän man har försökt...

Jag har inte lagt upp någon exakt plan för tävlingssäsongen, men jag har ändå lite småplaner och funderingar, bla så tror jag att jag ska anmäla mig till några cuper och ska även försöka mig på att tajma in att åka på meetings när någon av mina tränare är med. Alltid skönare att ha någon kunnigare med när man tänkt att debutera i nya klasser, meetings är också bra så att man får komma igång i en eller två klasser innan man går in och hoppar en ny höjd!

Men som alla vet så kan vad som helst hända när man har med hästar att göra, planerna kan ändras snabbt, jag hoppas iallafall på ett skadefritt 2012, skador och sjukdomar hade vi nog av förra året..

Avslutar med lite bilder från i Onsdags;







Kram

Mål 2012 + Bilder

0 Läs mer >>

Hej hopp!

Ja igår var det ju den efterlängtade hoppträningen igen, det är ju så roligt att träna!!
Jag var himla glad att jag fått låna Subarun en dag som denna, det var ganska halt ute och fyrhjulsdriften fick kämpa lite, tappade greppet både en och två ggr. Bara att köra sakta så brukar det sluta lyckligt!

Jag har känt mig lite småkrasslig de senaste dagarna och igår fick jag verkligen kämpa för att tagga till inför träningen, kroppen hade lite spaghetti känsla. Till en början var jag lite smått förvirrad (värre än vanligt..) och hade svårt att fokusera på vad vi höll på med. Men efter ett så lyckades jag fokusera på uppgifterna, Nenne var superfin och hjälpte sin förvirrade matte så gott det gick!

Träningen hade ungefär samma tema som förra gången. Vi började med trav och galoppbommar för att känna av dagsformen litegrann och fortsatte sedan med att börja hoppa delar av en bana som sen sattes ihop till en väldigt lång bana. Perfekt träning för mig och Nenne!
Det är ju inte på de enstaka hindrena vi oftast får problem utan lite senare på banan. Igår var det iallafall inga problem alls, det är så himla roligt när man känner att han söker sig till alla hinder man rider förbi, han älskar verkligen att hoppa!
Trots att han tog i för kung och fosterland så var han lydig och fin, jag får jobba mycket på att få en jämn galopp så att han inte blir "av och på", fungerade riktigt bra det också =)

Dagens kommentar var "Angelica, du underskattar dig själv" , kan ligga något i det...

Bilder från träningen kommer, håll tillgodo!

Kram

Hoppträning