0 Läs mer >>
Var upp till stallet imorse o hjälpte till att släppa ut hästarna. Fixade med mockning o allt så det är klart, ska upp om en stund igen o hjälpa till med insläppet innan mörkret...säkrast så när folk smäller smällare o raketer till höger o vänster!
Båda fick vila idag, Nenne gick ju hårt igår och Florie skulle behöva gå men det är knappt ridbart hemma och jag vill inte åka iväg med henne helt själv eftersom hon inte är min. Ifall det skulle hända något, säkrare med en medhjälpare eller åtminstone att vi åker flera från stallet :-)
Jag får försöka rida lite på dem imorgon istället....framåt eftermiddagen... ;-)

Ikväll ska vi upp till Sara. Dom har fixat med nyårs firande, ska bli väldigt trevligt!
Det ska bli spännande med det nya året, känner mig förväntansfull faktiskt...jäklar i min lilla låda vad bra det ska bli!
Ut med det gamla o in med det nya som man så vackert säger... Nenne får dock vara kvar! ;-)

Snart nytt år...

0 Läs mer >>
Äntligen har jag lyckats få loss transporten så idag åkte jag o Nenne ner till ridhuset. Lite läskigt var det om vi skulle komma upp igen, det är ju ganska halt nu efter allt töande...men Bettan skötte sig och upp kom vi utan problem. Lite extra fart bara - tur att Nenne gillar att åka fort :-)

Han kändes faktiskt över förväntan för att bara ha harvat runt ute i snön den senaste månaden. Passade på att arbeta igenom honom ordentligt när vi ändå var iväg, mycket galopp arbete blev det :-)

Igår liftade jag o Florie ner till ridhuset med Sara och hästbussen. Hon kändes faktiskt också riktigt fin Skönt att det inte varit förgäves att frysa arslet av sig nere på ridbanan :-)
Nenne fick springa ute i skogen o pulsa snö!

Imorgon är det redan nyår... så Gott Nytt År på er!!


Nu ska jag göra som Brownie...soffmys!

Finally!!

0 Läs mer >>
Prisa vädergudarna solen är här! Och jag är inte alls sugen på att sitta inne o jobba...så himla lugnt här också så man får spader ;-)

Igår red jag både Florie o Nenne på banan. Den är verkligen inte något att hurra för för tillfället. Blev två pass med fokus på övergångar. Florie fick även träna på att ställas utåt på voltspår. Inte så poppis till en början men det blev bra sen. försöker hela tiden sätta lite mer press på henne och försöker vara väldigt noggrann med övergångarna mm, hon är ju trots allt dressyrhäst och även om hoppisarna ska kunna lika så är man ju inte fullt lika nogrann där alla gånger, skritta rent mellan övergångar o liknande hur kul är det egentligen...? ;-)
Nenne var jag ännu lite hårdare på att han verkligen ska vara framme för skänkeln. Nu i vår lugna period här har jag försökt lägga om min ridning lite på honom, känns bra nu...vi får se om det håller i längden! Han gjorde iallafall ruskigt fina galoppfattningar mot slutet :-)

Den 2/1 kommer Micke och skor om Nenne och sen tänkte jag att vi ska köra igång ordentligt igen. Hoppas bara att vädergudarna är med mig då också...nu kommer vi ju faktiskt ut med transporterna igen!!



Sool!!

0 Läs mer >>
Vad många inlägg det blir när man är ledig o inte har bättre för sig... ;-)

Kom hem för en stund sen, har varit upp o släppt ut hästarna o mockat. Vi bestämde att eftersom Nenne stackarn blev lite lätt mobbad så skulle vi prova släppa ut honom med ponnysarna o fölen. Det gick alldeles utmärkt! Ponnysarna har han ju gått med förut o fölen blev han kompis med direkt. Skönt :-)
Tänkte låta dem gå där några timmar så dem får bekanta sig med varandra. Åker upp o rider senare istället. Kanske blir en shoppingsväng under tiden om jag får min vilja igenom...








Utsläpp

0 Läs mer >>
En stillsam jul med bara den närmaste familjen har firats. Alldeles lagom i mitt tycke!


Vi hann precis klä granen innan tomten dök upp!


Även jag fick en o annan julklapp :-)

Idag har jag varit i stallet, båda djuren fick springa lite. Florie red jag o Nenne kollade jag bara att han såg ok ut efter sparken. Båda var fina :-)

Nu har jag käkat lite rester från gårdagen. Blev så mätt att jag var tvungen att lägga mig på golvet. Lucaz gjorde mig sällskap. Jobbigare än såhär blir nog inte kvällen...



Slappt

0 Läs mer >>
Dan före dan spenderades först i stallet med utsläpp och motionering av Florie. Hon var väldigt pigg men skötte sig bra! Nenne fick vila, såret ser bra ut men han är lite stel den stackars gamla kraken. Det är inte lätt alla ggr, men imorgon kanske vi ger oss ut på en lite skritt tur... :-)

På kvällen bjöd vi in oss själva på middag hos brorsan med familj. Mamma är ju där så jag såg chansen att få lite mammalagad mat för en gångs skull... ;-) Mycket gott!!


Granen var inne men inte klädd...blir morgondagens uppgift!


Allt av värde slogs in i paket, så även Thea... :-)

Lite för många lussebullar o trevligt sällskap är aldrig fel..inte så ofta vi träffas hela tjocka familjen - mkt trevligt!

Nu ska jag snart sova, ska bara kolla klart på den här filmen...

God Jul!

Dan före självaste da...

0 Läs mer >>
Lite halvkaotisk morgon med lösa hästar o diverse problem. Uteritten gick inte jättesmidigt direkt heller men Nenne var pigg o glad ändå! Han kan göra mig så glad den hästen! Tokmycket snö och stora träd över vägarna gjorde det inte så lätt att ta sig fram...
Ihop släpp med ny häst som gick bra men ändå inte. Den enda sparken tog lite olyckligt på Nennes ben. Stackars liten - ont sa han! Verkar dock inte vara någon större fara :-) Var så himla blöt o kall efter alla incidenter så jag orkade inte rida Florie. Tar henne imorgon istället!
Julklapps shoppingen gick smidigare än väntat så nu är allt sånt klart också :-)

Har precis varit upp o kollat till Nenne igen, värre har vi varit med om *peppar peppar*



Hål i Nenne

0 Läs mer >>
Sjukt drygt att vakna upp tidigare än klockan ringer och ha ont i magen... Men men det är bara att trampa på, vad gör de om 100 år... Nu ska jag ändå åka upp o släppa ut hästarna. Lite ridning på det och sen iväg till Uppsala för att handla julklappar!



Kan magontet ha o göra med denna stinkbomb vi fick på jobbet igår kanske? Massa konstiga o mindre konstiga ostar o liknande. Jag högg direkt in på chockladen..! ;-)

Igår tömkörde jag Nenne. Han ser jättefin ut - bara han slutar bråka o börjar jobba! Idag får han gå ut i skogen. Florie får jogga lite idag är tanken - helt kravlöst eftersom jag provat sätta lite press på henne i veckan. Vi har haft några lättare disskutioner men jag tkr att hon tagit d ganska bra! :-)

Nu måste jag skynda mig!!

Sparka tuppen i arsle...

0 Läs mer >>
En dag kvar innan några dagars ledighet, ska bli så himla skönt!

Veckan som varit har gått i raketfart, precis som alla andra känns det som. Hjärnan går i ultrarapid men veckorna går fort - ingen bra kombination..

Hästarna jobbar fortfarande inte hjäl sig direkt. Rider så gott de går och så mycket det hinns med,ambitionerna är dock kanske lite högre än själva slutprodukten... Hoppas på att orken kommer snart igen också! Båda har iallafall varit super i veckan. Florie har varit lugn o fin och Nenne är en stjärna som vanligt ;-)

Det var en liten update, gör som sagt inte så många knop nu så det finns inte så mkt att berätta. Förresten skulle visst jorden gå under imorgon...så vi får se om det blir ngt på återseende... kanske slipper man julklapps handlingen på lördag ;-)


Mysde lite med Vito o Vincent igår, dom är ju så söta!

Trött!

1 Läs mer >>
Pulsade ut i snön i skogen idag jag och Nenne. Första biten på åkern innan vi kom över vägen var lite småspännande, ingen som plogat där direkt.. Men när vi väl nådde skogen var det så himla tyst o fint ute! Bitar av vägen var dessutom plogad tidigare så det vart inte allt för djup snö att gå i :-)









Fint i skogen

0 Läs mer >>
Jag önskar mig ett ridhus till jul, tror du det går att ordna? Eller möjligtvis en stor slant pengar så jag har råd att stalla upp på en såndär flådig o fin anläggning med stort luftigt stall, bra hagar o ridhus... + ha en slant över till övrig aktiviteter här i livet :-)

Sitter i stallet o samlar lite kraft. Var upp imorse o släppte ut dem och har nu lunchat de små djuren. Det har sjukt jobbigt i blåsten, fick även springa halva vägen tillbaka till Rimbo eftersom en påsjävel smet!
Tänkte att båda skulle motioneras lite innan det är dags att ta in. Dom får komma in tidigt idag, valet var ett tidigt eller sent insläpp eftersom vi alla ska bort - så d fick bli tidigt :-)

Drar mig lite bara - vill inte gå ut! Men man får vara glad att det inte snöar iallafall!!

Kära tomten

1 Läs mer >>
Fick denna bild av min kära fars fru för ngn dag sen...Tävling - vem gömmer sig i vimlet bakom kändisen?
Status till familjen.. ;-)



Kändis?

0 Läs mer >>
Herregud i min lilla låda vad veckan har gått fort men ska bli så himla skönt med helg. Bara vara lite :-)

Hästarna motioneras så gott det går, vi är fortfarande lite halvt insnöade på Kundby gård och åka iväg med transport känns inte helt ok. Snälla plogarna har iallafall plogat lite på ridbanan så man kan hålla igång hästarna. Igår var både Nenne och Florie skötsamma och fina! Ska försöka hinna rida båda idag också, hörde att det skulle bli skitväder imorrn igen...suck!!



Hur mycket kan man vrida på sig för att få godis..

kanske såhär då!



Florie är otålig!

Julbord har vi hunnit vara på också med jobbet. Eckerölinjen, det gungade på ganska rejält men jag hittade saftig och fin oxfile så jag höll mig nöjd och mätt hela resan. Och lax då förstås.. Konstigt att jag bara tog bild på våra glas i baren efteråt...


Är det inte vackert så säg :-)

Fredag!!!

0 Läs mer >>
Lite kallt idag..Höll på att bli uppäten av en dammråtta imorse så jag bestämde mig för att städa lite, ville ändå inte gå ut.. Åkte upp till stallet lagom till lunchfodringen och har sen ridit Florie, skottat fram transporterna och tagit in hästarna innan jag blev så hungrig att jag knappt kunde röra mig mer. Nu är jag hemma o äter lite, kanske åker upp o rider Nenne sen om jag känner mig sådär ambitiös o duktig... :-)








kallt

0 Läs mer >>


Varma kläder o snöskyffel medtages!

Grillparty någon??

0 Läs mer >>
Förra gången var det köldknäppen, nu är det inte såå kallt men jättemycket snö! Jag har nog aldrig i mitt liv varit med om att det kommit ner så mycket snö på så kort tid... Trots att jag bor i lägenhet så skottade jag mig fram hela kvällen efter jobbet igår, utan att överdriva hade jag snö upp till knäna utanför våran altan där det i vanliga fall är en gångväg som plogas.. Världens snällaste Maria erbjöd sig att mocka till Nenne och med facit i hand så hade jag aldrig tagit mig upp dit. Tur att man har dem!

Som ni kanske förstår så har vädrets makter gjort att ridningen inte blivit så mycket bättre denna vecka. Ridbanan är sådär, går att longera lite lätt på eller gick iallafall.. och man har ju inte direkt varit sugen att koppla på transporten heller. Så för tillfället blir det lite som det blir - bara att acceptera :-)

Idag håller jag mig hemma, har känt mig lite småkrasslig de senaste dagarna o skottningen spädde väl på de hela så idag kurerar jag mig lite. På't imorrn igen - hinns inte med att vila allt för länge.. :-)


Skottade även Johans föräldrars garageuppfart och vägen in till dörrn - världens bästa svärdotter är jag det!! Ok Johan hjälpte väl till på sin kant han också.. :-)



Galet