0 Läs mer >>
Om det är någon som (omöjligt nog) har missat det så blev det ju OS- silver till Sara!! Herregud vilken rysare, det har verkligen varit svårt att fokusera på jobbet idag... Tacka de övre makterna för svt play! Så himla snopet att bommen föll på sista hindret men silver är verkligen inte fy skam de heller... :) 
Ännu mer snopet är kanske att laget precis missade medaljen... Det måste vara den värsta placeringen ibland - precis utanför pallen! Men även där var det en otrolig prestation för Sverige, så himla kul!
 
Nu är även Nennes skor på plats så idag blir det uteritt :) 

Så snopet men så bra!...

1 Läs mer >>
Hej hej!
 
Här kommer den utlovade filmen på Constanzia. Hon är lite het på gröten så jag får hålla i rätt rejält på första hjälphindret så hon ska få så bra språng på oxern som möjligt, inte snubbla in - snubbla ut, hihi..!
Sista språnget tycker jag blev riktigt bra, hon har verkligen utvecklats lilla (stora har hon ju visst blivit..) Constanzia - den fula ankungen verkar bli en svan till slut! =)
  
 
 
 
 
Igår red jag Nenne en snabbis på ridbanan, han var superfin. Det märks som sagt att han börjar bli lite till åren när man inte hinner rida så länge, han hinner precis bli lagom uppvärmd efter ca 20 minuter när det är dags att sluta... Men han var överlag superfin, höger galoppen hade vi behövt trimma lite mer på där han gärna blir lite stark ibland.. =)
 
Efter det var jag med upp till Åsas stall och så red vi ut en runda. Jag fick äran att rida lilla Lucy, hon skötte sig kanon! Synd att hon är så himla liten för hon kommer bli fin den där lilla! Men om det inte var önsketänkande från min sida så hade hon vuxit på sig lite..!
Himla trevligt var det iallafall att komma ut i skogen och snacka lite skit med Åsa!
 
Nu är sista budet att hovslagaren kommer klockan 10 till Nenneman, så håll tummar och tår för att det blir skor idag!!
 
 

En liten film

0 Läs mer >>
Godmorgon!
 
Nu är nästan allt i sin ordning igen och jag är tillbaka till vardagen! Ganska skönt med rutiner igen även fast man inte skulle tacka nej till en vecka till med ledighet...Har lite semester kvar så det kanske blir till hösten =)
 
Det går fortfarande sådär med hovslagaren, den här gången fick han inbrott och var tvungen att vänta på polisen...hoppas på en tid i början av veckan! Vill ju komma igång ordentligt nu!!
I Lördags fick han vila och igår longerade jag honom, gammal var lite stel till en början men såg sen riktigt fin ut!
 
Igår passade vi även på att hoppa Robban, Constanzia och Florie. Vi ställde upp början av banan som dom går på kvalitén, alltså kombinationen och snett igenomhindret. Florie och Constanzia var turbo men skötte sig kanon. Även Robban hoppade super de första sprången (Sara fick hoppa de första sprången så jag fick se om det såg ut som det kändes..) men var lite trött och musten gick som ur honom, så vi hoppade bara igenom allt lågt så han har kvar hoppglädjen. Vi har ju lite tid att trimma, bättre att han är pigg och glad så hoppning blir något kul!
Sara filmade Constanzia så jag lägger upp filmen så snart den finns på youtube =)
 
Det var verkligen superkul att hoppa lite igen, trodde att jag skulle vara mer ringrostig än jag var...men idag känner jag att träningsvärken kommer krypandes i ryggen.. =)
 
Nu blir det att sätta fart! Ha en bra dag allesammans!!

Tillbaka till vardage...

0 Läs mer >>
Hej hopp!
 
Planerna går inte riktigt som planerat med den där nedrans skoningen. Hovslagaren som kunde komma ut kunde helt plötsligt bara ta Hallon (hon har skott honom förut) och eftersom han ska iväg på läger på måndag så kändes det lite viktigare än att Nenne skulle få skor. Så istället ringde jag och störde min egna hovslagare på semestern och om hans rygg kändes ok (en till med ryggskott...) så kunde han komma på söndag, hoppas!! I tisdags kväll så drog jag ju av Nenne hans framskor också, dom skramlade så illa och jag vågade inte riskera att han trampar av sig en och trasar sönder hoven ännu mer.. så nu är han barfota.. tur att han inte är så ömfotad iallafall! Bara hålla tummarna för att hovarna inte trasar sönder för mycket, det där har vi ju varit med om förut..
 
Eftersom våran ridbana är typ den bästa så kan jag hålla igång Nenne lite lätt ändå, han ska ju ändå bara sättas igång lite lugnt i veckan. Så i tisdags skrittade jag lite på honom och igår longerade jag honom några varv och sen satt jag upp och jobbade väldigt basic, rida på kvartslinjen och öva på att rida rakt fram (rakriktningen) och massa skritt - halt - skritt - trav...ja ni fattar.. Han ska lyda på en gång utan massa fördröjning!
 
Igår var jag och Sara även till Upplands-Väsby och gick i deras hästbuktiker. Först Sthlms ridsport sen Hööks och sist Horze. Det var mycket rea och jag kan lova att vi båda höll i massa saker men det slutade iallafall med at vi organiserade upp oss och jag kom bara hem med ett par mountain horse ridbyxor som det var halva priset på, perfekt att ha hemma!
Det jag dock åkte dit för att handla kom jag inte hem med, ett par tyglar..
Det jag måste inhandla nu, innan Kvalitén är ett par nya vita ridbyxor och ett nytt snyggt tävlings schabrak och tyglar då förstås, men dom skulle jag helst ha behövt för en månad sen, hihi.. =)
 
Hittade dessa snygga Schockemöhle schabrak på Cheval ridsport, tycker egentligen det beige aktiga är snyggast men tror ni att det blir för fjantigt med det rosa kantbanden på Nenne och Robban? Dom är ju faktiskt killar... Det vita är ju också snyggt! Någon åsikt, please help!
 
 

Vi är på gång

0 Läs mer >>
Vad hände med det där fina vädret som skulle komma till veckan kan man ju undra? Inte för att jag direkt är ett fan av direkt sommarhetta så skulle det ju vara trevligt om solen kunde visa sig litegrann.. Men det är väl som min kära mor säger - ljuger man när man är lite blir man meteorolog när man blir stor! Jag skulle nog mer köra taktiken och säga att det alltid ska bli regn för då blir ju folk positvt överraskade iallafall... =)
 
 
Igår hände det inte direkt mycket på Nennefronten, jag fixade lite med hans box. Han har fått en ny box i stallet med två fönster varav ett kan vi ha öppet för hans överkänslighet mot damm och allt det är. Han verkade dock trivas i sin "bunker" som han stog i förut men den har surtant Florie fått nu- är man en surtant får man hamna i bunkern! Den nya blir nog alldeles kanon den också, jag måste bara vänja mig att gå åt andra hållet i stallet.. =)
 
Jag ville inte rida honom igår eftersom de skorna som sitter kvar, fram, sitter ganska dåligt så jag tog ner honom till ridbanan istället och tränade lite lydnad på banan för att se om han kom ihåg allt jag tjatat om tidigare. Han var superduktig men lite tittig på allt annat, det blåste ju rätt rejält också!
Efter kanske en kvart på ridbanan gick jag in och passade på att tvätta av svansen och benen på honom, de såg ganska risiga ut och han hade kliat sig lite i svansroten + att han fått lite mugg/soleksem (inte så mycket och lite svår identifierad..) som jag skrubbade rent.
 
I eftermiddag kommer hovslagaren, inte direkt den vi tänkt men det är lite svårt såhär i semestertider (och ryggskottstider verkar det som för den ena) men detta blir nog också alldeles kalas det här också. Sen kan vi köra igång på riktigt!
 
Låångsam igångsättning efter kotledinflammation för några år sen.. Låt den aldrig komma tillbaka!
Förövrigt första gången jag tävlade på tränsbett, eller nja nästan men utan häv iallafall (samma jag rider på nu) och jag hade kontroll, det ni!!
 
Planen är att nu ska vi träna igång till Hallstaviks reg. tävling den 19:e augusti. Vi är anmälda till en 1,20 men dom har både 1,10 och 1,30 också så beroende på hur han känns innan får han kanske gå två klasser.
Sen anmälde jag oss till Märsta första helgen i september, reg 1,20 och 1,30 - där kanske jag gör tvärt om och tar bort 1,20 beroende på hur han känns. Tidigare i år har han ju nästan alltid gått bäst i första klassen och om han känns lika fin och fräsch som tidigare så är det främst 1,30 jag vill satsa på nu i höst =)
 
Nu har jag ju skrivit nästan en halv roman, bäst att sluta och gå och käka frukost!

Tisdag

0 Läs mer >>
Halloj!
 
I Lördags fixade jag den sista målningen och de sista lilla fixet i stallet och igår kom hästarna äntligen hem! Dom verkar dock ha anpassat sig väldigt bra där ute, så jag tror att vi var mer glada än dem när vi var ut och hämtade dem. Constanzia försökte tappert att få stanna kvar, men icke... hihi!
Förutom att hovarna ser lite risiga ut så ser Nenne ut att vara i bra skick, eller snarare det kommer nog inte ta så lång tid att få tillbaka honom till där han var innan - får vi hoppas!
 
Innan de var vi och hämtade hem 95 balar hö, färska direkt från åkern (hoppas att dem inte hinner mögla innan vi använt upp dem..) och senare på eftermiddagen var vi och säkrade hösilage för hela vintern, eller nja så gott som - det är bara den där lilla detaljen som priset som vi måste få reda på.. =)
Imorgon kommer hovslagaren och fixar deras risiga fötter och sen är vi fit for fight igen, ska bli så himla roligt!!
 
För tillfället så har jag tagit en paus i semesterfirande och har gått in på jobbet för att göra några löner, nu väntar jag bara på att få den sista och få godkännande på en annan innan jag kan dra igång semestern igen.
 
 
 
 

Äntligen!!

2 Läs mer >>
Det här med en "bara göra ingenting semester" är verkligen inte min grej, jag har verkligen svårt för att göra ingenting... jag är typ som en såndär jobbig unge som inte kan roa sig själv utan frågan sina föräldrar "vad ska jag göra nu" hela tiden...! Jag får ont i magen av att sitta still...hihi!  
 
Lite har vi iallafall gjort denna vecka, i tisdags var vi bjudna på restaurang och i onsdags så var jag och Johan på Tom Tits, det var ganska intressant men vi kom överens om att det var roligaren när man var yngre eller så skulle man ha haft ett barn med sig så man kunde putta fram ungen vid alla roliga grejer... för där stog det såklart tusentals barn hela tiden, känns inte helt rätt som vuxen att armbåga sig fram... =)
 
I Torsdags var vi på en dagstur till Kolmården med några vänner. Det var himla trevligt att strosa runt där och titta på alla djuren, trots lite regn (men då var de inte överdrivet mkt folk iallfall..). Vi åkte deras nya (are?) linbana och den var faktiskt över förväntan! Eftersom jag är sjukligt höjdrädd så kunde jag inte riktigt koncentrera mig till en början men sen när alla djuren kom så var det som bortblåst, lejon bjöd tom på en liten show där dom sprang runt och röt och levde omkring, då ville jag faktiskt åka lite högre upp, herregud så dom kan ryta... =p
 
Igår hjälpte jag till att måla stallet litegrann, ska fortsätta idag tänkte jag. Det blir så himla fint! Men det är sjukt mycket att fixa i ett gammalt stall även fast man håller efter lite varje år, hästarna hjälper ju inte direkt till när dom ska äta på inredningen heller... 
 
På Söndag åker vi iallafall och hämtar nytt hö till hästarna och hämtar hem dom, jag längtar!!!
Till en början så behöver hästarna fötter en liten makeover, riktiga betesfötter har dem blivit.. Nenne har tom tappat båda bakskorna.. men men det är ändå dags för hovis att komma så det är bara att bita i det sura och se glad ut, dom är iallafall hemma då.. =)
 
Orkar inte laddda upp Kolmårdenbilderna nu, har inte ätit frukost än.. det blir kanske senare!
 
Finaste!!
 
Ha det bra o hoppas att solen tänker visa sig lite idag!
 
 

Jag klättrar på vägga...

0 Läs mer >>
Halloj!
 
Idag har jag varit funktionär hela dagen nere på klubben när det varit lokal ponnyhoppning.
Det hela har flutit på väldigt bra nere på banan där jag har tillbringat all tid och de flesta barnen har faktiskt ridit över förväntan, fint och prydligt! Med undantag för sista klassen där alla av någon anledning red som skållade råttor, knappt så man vågade titta på vissa ritter..tur att det inte var så många starter i klassen, hihi!
 
Man blir ju bara lite, pyttelite, ridsugen när man är på tävling....men en vecka till och sen är vi igång igen!
Jag har redan anmält mig till första tävlingen efter vilan, det blir i Hallsta v 33. Har bara anmält mig till en 120 för att det ska bli en bra och kravlös start efter kraschen senast. Känns det jättebra så har dem 130 där också som man kan efteranmäla till.. =)
 
Sen blir det fulle rulle med tävlingar igen! Helgen efter Hallsta blir det Strömsholm med minst en häst, Robert, som ska visas på kvaliten och helgen efter det är det tävlingar i Märsta och sen rullar det på med massa tävlingar och annat kul. Ingen rast ingen ro, men det är kul när det händer massa saker! Hoppas att Nenne kommer att vara lika fräsch och fin i höst!
 
 
Nu ska jag nog bara lata mig i soffan och titta på ngn bra film!
 
Ha det!!
 
 
 

En funktionärsdag

0 Läs mer >>
Hej hopp!!
 
Är det bara jag eller är inte det nya blogg.se väldigt segt emellanåt..?? Och att jag fortfarande inte kan ladda upp bilder från telefonen gör mig galen!!
 
Men inget kan stoppa mig nu för nu har jag semester och tänker försöka sitta vid datorn så lite som möjligt eftersom jag sitter och knappar framför skärmen hela dagarna annars.
Så fort man inte rider när tex Nenne vart skadad eller, som nu, vilar så får jag så sjukt ont i axlarna och nacken... man kanske borde börja med någon annan typ av motion också, men jag har svårt att hitta motivationen till det ska jag ärligt erkänna! Lite tid (och pengar) till att rida fler hästar varje dag skulle vara det bästa alternativet... =p
 
Igår skrittade jag en till sväng på Colleman, han är riktigt rolig den hästen och ju mer man håller på med honom ju mer gillar man honom! Igår när vi kom ner på ridbanan tog det bara cirka 5 minuter innan han äntligen spottat ut tyglarna ur mun och jag snabbt som ögat kunde samla upp dem och svinga mig upp. Väl uppe har han varit from som ett lamm... jag vet inte om man ska skratta eller gråta men eftersom jag inte är den gråtande typen så får man väl skratta, hihi!
 
Idag har jag varit ner en sväng till ridklubben och hjälp Meja som ridit sin första dressyrtävling. Det finns lite att fila på men överlag tyckte jag han hon skötte sig utmärkt! Smart kunde faktiskt ha bjudit på att kanske kunna fatta galopp när Meja red som en iller för att få upp honom i galopp. Men så är dom visst ibland, dessa ponnysar! =)
 
Nu ska jag bege mig iväg och inhandla lite proviant sen får vi se vart dagen bär iväg!
 
Ha det bra allesammans!
 
 
 

Semester!!

0 Läs mer >>
Halloj!
 
Herre min gud vad denna vecka bara försvunnit iväg..!
 
Nu när Nenne är på bete har jag mest passat på att jobba så mycket jag bara orkat för att kunna gå på semester nu igen. Två veckor till blir det nu och det är skönt att få undan så mycket som möjligt så man slipper värsting högarna när man kommer tillbaka!
 
Helt hästfri har jag dock inte varit. Jag har ju fortfarande in-och utsläpp i stallet plus att jag lovat att skritta Colle några dagar nu när Sara är ute på det böljande blå och har det bra.
Än så länge har några dagar bara blivit två men Colle har skött sig alldeles utmärkt och får en guldstjärna i kanten för att han tar väl hand om mig, vi lunkar fram så vackert på ridbanan utan minsta lilla bus, peppar peppar! Det är dock inte det roligaste att lunka fram på ridbanan varje sig det är fina Colle eller gamla Brunte man sitter på, hihi... Så idag hade jag tänkt att skritta ut men efter att ha högtryckstvättat Nenne och Constanzias boxar kände jag för att åka hem, väl hemma och i duschen ångrade jag mig och just nu är jag otroligt ridsugen, man är rolig ibland... 
Det största bekymmret vi har, jag och Colle, är att få rätt saker i munnen vid tränsning och att han inte ska sno tyglarna för en så fort bettet är i mun och att få på grimman igen efteråt utan att ha tjugoelva andra saker i munnen.... Ibland känner man sig verkligen som ett litet ridskolebarn igen när man håller på med den hästen. Han kan verkligen spela en ett spratt men jag gillar honom skarpt ändå! =)
 
Nenneman ser ut att trivas mycket bättre ute på betet nu när han har vant in sig lite. Mr Sensitive är dock den med mest broms och myggbett trots flugtäcke och diverse medel... Skönt i alla fall att han trivs bra så matte slipper vara orolig. Vi kör på varannandag principen och åker upp och kollar till dom ordentligt. De andra dagarna ser ägarna till betet till att dom lever och frodas =)
 
Eftersom vi körde "växa temat" på Nenne förra gången (och för att ni ska slippa bara Nennebilder..) så kan ni få se hur dessa små sötnosar har vuxit de senaste halvåret =)
Brownie och Dogge i December inte så långt efter dom kommit, så söta och små!
 
tröttmössor!
Dogge med sin favorithund...
 
Brownie för ngn vecka sen, 11 månader och drygt 5 kg...stora fina pojken!

Oj oj vad veckan går ...

1 Läs mer >>
Godmorgon!
 
Kom hem för ca en timme sen efter det gigantiska utsläppet av tre hästar, mycket ansträngande.. att man sen kollade vattnet till alla gjorde ju att man nu är helt slut, hihi... =p
 
Eftersom jag var duktig att ladda upp alla bilder från mobilen till datorn igår så tänkte jag bjuda på några diverse, alltid kul med bilder =)
 
Kan börja med en jämförelse hur Nenne såg ut i vintras och hur han ser ut nu.. Han är ju alltid så himla svår att hålla vikten på över vintrarna men i år tyckte jag att jag hade lyckats ganska bra! Musklingen därimot är det ju lite skillnad på (man får nju inte glömma att han var sjuk ett bra tag under hösten/vintern också..)
 
I vintras
 
 I mars när han varit igång ett tag..
 
Häromdagen!
 
 Lite skillnad är det på sommaren och vintern! De första åren var värst innan jag lärde mig hur kopiöst mycket mat han behöver det lilla djuret. Jag som är en förespråkare för mycket grovfoder kan säga att han fick äta tills han inte orkade mer ett tag och det räckte inte. Så han får mycket krafft groov under vintern nu för tiden =)
 
Som bonus för att jag känner mig så duktig så får ni en liten film på när jag longerade för någon vecka sen =)
 
 
Ignorera ekorr ljuden i bakgrunden, hihi! Av ngn anledning så blir man så himla lat så fort matte släpper pisken och tar upp telefonen ;)
 
Imorgon blir det lite andra bilder om ni har tur!
 
 

Mera bilder

0 Läs mer >>
Halloj!
 
Här kommer lite utlovade bilder från första dagen på betet.
När vi var uppe i går var den halvledsen Nenneman vi möttes av, han var alldeles jätte mycket uppäten av bromsar och skit, så det var bara på med flughuva, flugtäcke och hjorthornsolja. Om ni har problem med mycket flygfän så rekommenderar jag verkligen hjorthornsolja! Det luktar satan i gatan så man får vara försiktig med vilka kläder man har på sig och få så lite som möjligt på händer och armar, det går inte bort i första taget... Men även broms, mygg och diverse kryp tycker också att det luktar illa så dem håller sig undan!
Idag när vi var upp så såg han mycket gladare ut (och luktade även ganska illa...), skönt!
 
Min fina lilla prins!!

Bilder

0 Läs mer >>
Jag har inget tålamod till att hålla på med inställningar och klicka runt och fixa och ha mig. Fungerar det inte första gången så har tålamodet redan tagit slut!! Om jag provar en andra gång och det fortfarande inte fungerar så stänger jag ner, detta senario hände nyss... 
Datorer och allt runtomkring ska bara fungera, ungefär som med bilar =)
Kanske gör ett nytt försök en annan dag!
 
Igår var jag iallafall modig och vågade lämna min häst vind för våg i hagen (efter att ha pratat med både Maria och Sara om att dom som har stället faktiskt kollar till hästarna och ger dem vatten..). Är man en hönsmamma så är man.. Jag har ju haft min lilla pålle i 7 år nu och han har inte direkt varit den lättaste att lämna bort när man har semester eller ska iväg, så nu när han faktiskt är lättare att lämna iväg så är det svårt att vänja sig att inte behöva kolla till honom hela tiden... =)
 
Passade istället på att städa och tvätta hemma. Så himla skönt att ha fått det gjort innan helgen börjar =)
 
Idag blir det dock en tripp till hästarna, tar lite mer bilder så så kommer det en liten bildbomb till helgen istället!
 
Have a nice day!!
 
 

Anledningen till att ...

3 Läs mer >>
Varför går det inte att ladda upp bilderna från telefonen?? Det har ju alltid gått förut!

Jag blir galen!!

0 Läs mer >>
Godmorgon!
 
Igår mitt på dagen släppte vi ut hästarna på bete, så nu får dom bara gå där och ha det skönt i två ochen halv vecka!
Det hela var väldigt odramatiskt, alla känner ju varandra sen innan och nu har dom gräs upp till magen så dom valde att stanna och äta istället för att ränna omkring. Klokt val tyckte vi!
Vi åkte upp en liten sväng även på kvällen och även då var dom så lugna och fina =)
Jag är ju lite orolig för Nenne och alla flygfän, men dom har en stor och ganska öppen hage så det blåser lite så han ska nog klara sig. Oroliga matte har packat en liten påse med flugtäcke och diverse medel som står nära till hands om det behövs...hihi =p Hoppas som sagt inte det!
 
Om det hade gått att ladda upp bilder via telefonen hade ni fått ett gäng...men håll tillgodo de kommer. Redan ikväll om ni har tur =)
 
På kvällen passade jag på att plocka lite i stallet och mocka ur boxen och sådär. Nu ska den bara tvättas och målas så stallet blir fint tills dom kommer tillbaka igen =)
Måste passa på att plocka ihop lite av vintertäckena också och lämna in på tvätt... jobbigt värre, tråkigare projekt får man leta efter!!
 
Ha det bra allesammans! Bilder kommer som sagt...
 
Kram
 
 

Sommarmys

0 Läs mer >>
Hej hopp!
 
Här försöker man vara duktig och uppdatera med bilder från mobilen, men icke... Då ska det inte fungera att ladda upp bilder på flera dagar, jo man tackar..!!
 
Hur som haver så händer det fortfarande inte jättemycket som ni kanske förstår. Nenne har fått stå i sjukrutan i två dagar men jodopaxomslag runt hoven. Han är mindre halt (nästan ingenting alls) men bölden syns fortfarande inte till. Idag får han gå i en större ruta.
Sara ska hjälpa mig ikväll och kolla igenom honom ordentligt igen, har han inte blivit bättre får jag nog åka in och kolla upp honom. Om det är en böld så verkar den sitta ganska högt upp så man kanske behöver åka in för att öppna upp den och om det inte är en böld så vill man ju veta vad det är... Vi får se vad som händer =)
 
Det blir iallafall inget Köping, så himla tråkigt men vi får ta nya tag efter vilan igen!!
Om han är ohalt till på Onsdag får han åka med de andra ut på bete istället, inge idé att han är hemma, han har det nog bättre i gräshagen!
 
Nya bilder blir det som sagt inga... =p
 
Ha en bra dag allesammans!! =)
 
 
 
 
 

Snabbuppdatering