0 Läs mer >>
Helt otroligt dagvild med sjukstuga och påskledigt i ett...man får vara glad för att man infunnit sig på rätt plats vid rätt tillfälle, mer tur än skicklighet om man säger så :-)

Påskafton (lördag till söndag) tillbringades i Strängnäs med familjen. Himla trevligt med massa god mat!

Jag spenderade en hel del tid i fotöljen vid fönstret, lagom jobbig arbetsuppgift. .. ;-)

Hästarna har också blivit omhändertagna och ridna i den mån jag orkar med förkylningen som råder.
Nenne känns fortsatt fin, han fick komma ut o busa i skogen i fredags och gick på banan i lördags. Han känns avslappnad och mjuk, nu jobbar vi på att hitta lite mer tryck men med samma känsla. Nån gång ska det väl gå!

Robban o jag hittar varandra mer och mer, för varje gång har poletten trillat ner yttligare för oss. Idag var det bästa passet på hela veckan! Vi gjorde ganska mycket övergångar blandat med en del skrittarbete - jag blir som sagt trött fort... :-)

Ina tog en del fina bilder häromdan också!




Dagvilt

0 Läs mer >>
Idag känner jag mig mycket bättre! Ingen feber inatt heller, skönt :-)

Gick till jobbet imorse, men det var tur att det bara var halvdag...blev rätt mosig framåt lunch. Hade tänkt jobba igen några timmar men det får bli på måndag när jag förhoppningsvis är helt återställd.
Istället åkte jag upp o luncha hästarna och fixa stallet, hem o vila någon timme och sen upp o rida Robert. Snart ska jag upp o ge dem kvällsmat :-)

Idag hittade jag knapparna yttligare på Robban. Han är så otroligt häftigt att sitta på när man bara får honom med sig...han är pigg men ändå lat...en helt annat ridsätt än vad jag är van vid krävs..dessutom i dressyrsadeln! Svettigt är ordet, det hela blir ju inte bättre av en täppt näsa heller ;-)

Bästa Ina red Nenne, vad skulle vi göra utan henne dessa bråda dar?!? Alla borde ha en Ina som vän! Blir en hejdundrande gentjänst i framtiden :-)




Fina killar!

Skärtorsdagen

0 Läs mer >>
Känner mig lite dagvild efter två dgr hemma så det är bäst med en tydlig rubrik så jag inte blir förvirrad... :-)

Bästaste Ina hade iallafall mockat åt mig idag, blev grymt glad! Särskilt med tanke på att jag tänkte vara frisk till imorgon... :-)
Passade istället på att lina både Robban o Nenne. Båda såg fina ut även om Robban kanske behövde lite mer uppmumtran till att springa än Nenne...för han såg hur glad som helst ut över att få sträcka på benen lite, en o annan liten bock smög sig fram!
Imorgon tänkte jag som sagt vara frisk och då blir det såklart ridning! :-)


Sällskap på soffan idag!

Onsdag

0 Läs mer >>
Hej hopp!

Började känna mig dålig redan i måndags men lyckades klara mig igenom jobbdagen och sen rida både Nenne o Robban. Båda var fina! Robban lite mer framåt än sist (men inte för mycket) och Nenne var väldigt avslappnad och lydig!

Igår var det en febrig dag (och framförallt natt!!) men lyckades ta mig upp o morgonfodra och sen ta mig upp på eftermiddagen och mocka i slowmotion. .. oftast brukar jag må lite bättre efter att ha kommit ut en sväng när jag är dålig, det gäller att inte överarbeta sig bara... :-) Hästarna fick iallafall vila.

Inatt har det varit en sån där febrig natt igen, kände mig dock bättre än natten innan. Alltid något! Känner mig inte lika seg i kroppen men skallen är fortfarande några kilo tyngre och halsen gör ont. Stannar hemma idag också, enligt tempen är jag fortfarande sjuk även om jag tycker att de borde vara borta nu... ;-) Förhoppningsvis orkar jag longera iallafall Robban ikväll. Det är viktigast att han får röra på sig eftersom han ska börja sina kval direkt när Sara kommer hem :-)

Imorgon tänker jag vara frisk, värsta tajmingen av dem alla att vara sjuk nu! Måste till jobbet o måste till stallet, kan inte ligga här på sofflocket... :-)


Fina Robert!



Sjuk :-(

0 Läs mer >>
Hemma efter en väldigt trevlig helg i Sthlm, efter att ha gått på barer och turistat runt är jag helt slut nu...lantisar är inte vana med detta tempo ;-)

Kom hem runt lunch idag, vilade en stund o drog sen till stallet. Lyxiga Sara är ju på semester nu i 10 dgr så det var bara att sätta igång och göra iordning stallet. Red sen ut på Nenne en sväng i det superfina vädret, han var tokigt pigg och glad det lilla livet! Så glad att tom en sko flög åt fanders...tur att man kan spika på igen :-)
Jag har ju också fått det ärofyllda uppdraget att rida fina Robert. Han fick jogga en sväng på banan, lite seg men skötte sig fint ändå. Bättre det än att den galna hingst sidan ska visa sig - stekar Leffe som han kallas då... :-)

Sen var det bara att släppa in dem och nu tänkte jag käka lite middag o glo på tv innan det är dags för att natta dem!


Hemma!

0 Läs mer >>
...av fredagen blev så otroligt mycket trevligare. Skönt att komma iväg och gör annat ibland! Bekvämast av allt var att jag sov hos pappa här på söder, bara ta sina ben och gå hem när man kände sig färdig där ute bland pubarna, nära och bra!! Skulle varit ännu närmare om jag kunde sluta gå fel hela tiden. Jag och mitt lokalsinne...jag har sett en del platser på grund av alla ggr jag irrat fel...helt galet vad dålig jag är på att hitta!!

För tillfället ligger jag o väntar på att ngn ska vakna här i lägenheten, riktiga sjusovare här verkar de som...får kanske gå upp o slå lite i grytorna så vaknar dom nog, hihi ;-)
Eller så tar jag tillfället i akt och gör det jag är sämst på - chilla lite här i sängen :-)


Slutet...

0 Läs mer >>
Har gått i 110 sen sju imorse när jag anlände på jobbet. Hade tänkt rida men orkade inte stressa, lite mys i hagen och fix fick det bli istället. Världens snällaste familjen Fredriksson hjälper mig med att ta insläppet också, så slipper jag stressa upp till stallet igen innan bussen går 18.15.

Nu ska jag duscha och packa lite. Sen bär det av till stan och träffa Madde. Länge sen nu, ska bli sjukt kul att ses! :-)

Hoppas del två av denna fredag slutar i bättre anda än del ett ;-)


Vad är en ego bild om den inte är på sniskan..!

Vilken jävla fredag

0 Läs mer >>
Nästan iallafall tror jag... :-)

Ina har tagit hand om honom två dagar i rad och enligt rapport så har han skött sig. Kul att även Ina tycker att han är bättre! Det är ju trots allt nästan bara hon och jag som rider honom, vilket vittnar om hur mycket någon annan rider honom...inte alls ofta, hihi :-)

Skönt iallafall att någon annan vill och kan rida lite ibland, nyttigt för framförallt Nenne tror jag! Det är ju inte det lättaste uppdraget att hitta ngn som både vill o kan rida det speciella djuret, supersnäll men inte alltid den lättaste... som sagt man fattar inte alltid hur det där hjärn kontoret fungerar ;-)

Nu ska jag njuta av en ledig kväll i soffan! Tänkte rida ut imorgon och sen bär det av till storstan hela helgen, flyttade fram det lite :-)



Fick den här roliga lappen på jobbet här om dan, den beskriver ganska tydligt den senaste tidens mentala tillstånd, hihi!

Ina o Peugeoten - a l...

1 Läs mer >>
Det har väl legat sånt där vitt skit på marken sen slutet av November, när ska det försvinna?!? Att det öser ner ännu mer i ngn slags stormig variant gör ju inte direkt vardagen roligare...

Eftersom Nenne ändå går på lågvarv för tillfället så bestämde jag att en vilodag med mys och godis satt på sin plats, djuret blev glad - tror mest att det var godiset som gjorde det... finns det någon som gillar godis mer än mig så är det Nenne!

Har alltid trott han är holländare, men man ser ju tydligt att det är en gammal Peugeot jag har att göra med.... ;-)

Imorgon får Ina äran att ta hand om Nenne för jag ska in till huvudstaden på äventyr tänkte jag. Himla trevligt tror jag att det blir! :-)

Börjar bli aningens t...

0 Läs mer >>
Är i vanliga fall ingen ont i huvudet människa, men så mycket ont i skallen jag haft de senaste tre veckorna har jag nog inte haft i hela mitt liv. Min kassa mage (som varit ovanligt lugn den senaste tiden, fram till nu..) håller däremot vad den lovar och levererar i vanlig god ordning...mycket nu - på alla fronter!
Idag har både skallen och magen varit i uppror, tack för den!

Tänkte först banga ridningen och åka hem o dra täcket över huvudet men tänkte att skritta 20 minuter har ingen dött av...sagt och gjort, min fina gamla trotjänare fick iallafall röra lite på sig och jag lever än :-) Kommer bli mycket för mig denna vecka också så han kommer få ta det ganska piano i en vecka till. Sen ska jag försöka få styr på tillvaron igen!



Huvudvärk from hell

0 Läs mer >>
Så himla skönt när solen skiner på oss jordbor, man får lixom tillbaka lite livsglädje! ;-)

Nenne har fått gå två pass på banan, gäller att passa på när solen är framme. ..och i skogen går det att rida men det är mest skritt som gäller där än så länge, och eftersom veckan blev lugn kände jag för att rida på lite mer! Det blir nog dock ridhuset till veckan, är lite si o så med fästet emellanåt. .. :-)

I vilket fall som helst känns han super, mjuk och fin i sidorna! Pga av underlaget vågar man inte riktigt rida på framåt ordentligt, men man känner att det finns där!
Jag har förresten antagit en ny utmaning att ställa upp o rida div 3 dressyr om det behövs (att jag alltid går på samma tabbe...hihi) så nu jäklar ska det trimmas. Måste dessutom öva på att sitta ordentligt i den där dressyrsadeln, som en snorloska ute på isen känner man sig... :-)





Solig helg

0 Läs mer >>
Ja jäklar i min lilla låda va kyligt det varit denna vecka..! Trots termobyxor och dubbla vantar håller man på att frysa arslet av sig ;-)

Barbacka ridning är något jag ägnat mig åt lite i veckan, dels för att Nenne ska få slippa sadeln (är ju lite oroligt för att han ska få ont i ryggen igen, variation är bra..) och dels för att det blir lite varmare för piloten. Kan säga att jag har träningsvärk!
Annars är han pigg det lilla livet, har känts riktigt mjuk och fin emellanåt trots bristen av träning denna vecka. Tänkt, för bara några år sen skulle han varit skvatt galen av denna minivila...skönt att det går åt rätt håll :-)



Fredag

0 Läs mer >>
Står i stallet och ska strax åka hem. Fick plåstra om det stackars livet som fått sig en broddspark, verkar inte vara ngt allvarligt men jag vill inte att det ska komma in skit i såret när han lägger sig ner så det blev tvätta rent och linda :-)

Eftersom veckan i övrigt varit ganska hektisk för mig och därmed ganska lugn för Nenne (han har rört på sig men inte mer än så..)så får han en extra vilodag idag. En dag till hit eller dit skadar inte. .. om benet fortfarande ser fint ut i morgon så blir det lite lättare trimmning på ridbanan och så tänkte jag försöka åka ner och hoppa lite till helgen, tänker styrketräning.. :-)
Blir ingen träning imorgon förresten, passade visst inte in i tidsplanen denna gång.. tråkigt men så är det ibland!

Nu börjar det bli på tok för kallt att bara stå här o hänga!


Torsdag

0 Läs mer >>
Gårdagens tävling gick käpprätt åt någonstans som inte är så bra, skit dåligt om man ska se till resultat listan, utesluten ur bägge klasserna... Är såklart väldigt missnöjd med resultatet, tycker att han lätt kunnat hoppa igenom klasserna utan större problem. Men det som var bra var faktiskt ganska bra och det som var dåligt var riktigt dåligt!

För att ta det från början så var framridningen/ framhoppningen inte ultimat, särskilt för en häst som Nenne som jag har fullt sjå att hålla lugn och inte få nervös och överhettad i vanliga fall. Ett VÄLDIGT trångt och mörkt litet ridhus som var mer eller mindre kaotiskt. Men så är det men inomhus tävlingar, särskilt så här års. Inte alla som har två stora fina ridhus :-)

Han var väldigt spänd i bägge klasserna men trots det var han hyffsat lätt att påverka mellan hindrena och hoppade ändå ganska bra och fokuserade faktiskt på hindrena och taxerade någorlunda själv. Något han inte brukar göra när han blir stressad när han bara stänger av och kör sitt eget rejs...
Han behövde mycket support runt hela första klassen och det första stoppet kan jag ta, vi har inte tävlat på några månader och det var en vattenmatta som solen lyste på. Jag hade lite långa tyglar och hann inte korrigera, inget konstigt med det... Det andra stoppet i den klassen var ett riktigt fulstopp på sista i grunden, han bjöd men stannade sen i sista sekunden. Hade jag varit beredd och ridit på hade han säkert hoppat, men o andra sidan skulle jag inte behövt göra mer än vad jag gjorde..

Till andra klassen red jag ännu mer bestämt! Ettan var samma som förra klassens sista hinder, han tänkte stanna igen men nu var jag beredd, lite trubbel fram till tvåan men han hoppade den utan bekymmer ändå och sen stopp på trean som var ett plank...kände tidigt bägge gångerna att han stog emot, han som inte brukar stanna för att han tycker att hindrena är konstiga utan mer för att han är ofokuserad. Blev lite paff att han faktiskt gjorde så och tycker fortfarande att hans nya beteende är lite udda, tog tvåan på väg ut och det var inga som helst problem...

Väldigt skönt att jag gjorde vet. checken för inte så länge sen så jag vet att han är ok fysiskt och med tanke på att han var väldigt fin i övrigt och sprången var ok så tror jag mest att det är hans hjärnspöken som visade sig. Trots att jag haft honom så länge fattar jag inte alltid hur han tänker. .. ;-)

Träning på fredag igen så vi får se vad han gör då, om han är tillbaka till normal eller om nått är fel!


Lång väntan, tur att solen sken på oss!
Tack bästa Åsa och Meja som hängde med! En riktigt trevlig dag trots motgångarna :-)

Inte enligt plan - Tä...

0 Läs mer >>
Idag blev det enligt plan. Ner till ridhuset och rasta av djuret. Ställde upp min nya favorit övning och den levererade ännu en gång!
Efter en stund kändes Nenne riktigt fin, vilka härliga språng!! Om dom var bra sist på träningen så var dom grymma idag, avslappnade och han hoppade igenom hela kroppen ordentligt, kul!

Vi får hoppas att han är lika fin imorgon och att inte hjärnspökena tar över allt för mycket. Alltid spännande att åka på årets första tävling :-)

Nu borde jag ligga i sängen, ska upp vid 05, 00... En helt vanlig lördag ;-)

Enligt plan

0 Läs mer >>
 
Blev inte fullt enligt planen  igår, blev så sent och kallt och mörkt och halt... det finns en hel del bortförklaringar bara man tänker lite.. Inget ridhus blev det iallafall.
 
Istället blev det ett pass på ridbanan. Kallt om händerna kan jag tala om, trots dubbla vantar! Kanske får sätta i fyrbroddat till nästa skoning också om det ska fortsätta så här, har alltid lyckats klara mig utan men man kanske får ge vika om man inte vill öva övergångar var 10:e meter för att Nenne inte ska halka. Inte riktigt så illa kanske men nästan, många övergångar blev det!
Annars var djuret fin, han hade verkligen inget problem med framåtbjudningen igår iallafall. Riktigt fin med tanke på underlaget!
 
Idag måste jag iallafall ner till ridhuset, hoppas att det inte är på tok för mycket ekipage så jag kan nästla in ett hinder i manegen!
 
 
Nästa gång ridbanan ser ut såhär, då är jag lycklig! ;)
 
 
 

Inte enligt planen