2013-02-19

Både igår och idag har djuret skött sig exemplariskt och varit grymt fin!

Hovslagaren var upp o skodde om igår. Han tyckte att jag gjort ett bra jobb med tappskorna, alltid skönt att höra att man inte gjort helt galet. .. :-)

Efter skoningen fick Nenne springa på linan. Han såg väldigt lösgjord och fin ut! Tänk att för bara några år sen var det inte ens någon idé att longera, jag fick honom inte att slappna av...och nu är det en jätte bra grej att använda sig av eftersom han går så bra i linan. Tiderna förändras!

Idag fick han värma på linan utan inspänning innan jag satt upp. Övade mycket på Arnolds tips, vända med hela hästen. Hellre för rak än för böjd (något som inte heller skulle ha fungerat bara en tid tillbaka..) och han blev super fin i både traven och galoppen! Nu ska det bara stabiliseras också och helst få honom lite reglerbar där utan allt för mycket tjafs... :-)

Läste i någon blogg att man ska tänka att hästarna ska vara bakhjulsdrivna när man rider...mycket bra tips att tänka precis så för att få in känslan och få dom ta i i bak och lätta i handen (iallafall för mig)! Helt plötsligt blev den gamla trötta volvon en ferrari!



Längtar tills man kan trimma på bommar hemma igen!!

Kommentera här: