Tävling Vallentuna

Halloj!

I helgen var det då tävling i Vallentuna. Med mej följde snälla Åsa och Catta - lyxigt med två häst/Angelicaskötare!!

I Lördags var det då 1,25.
Vi tyckte att vi kom alldeles perfekt i tid men jäklar i min lilla låda vad det gick undan när dem väl startat klassen... Jag fick rida fram ganska kort men Nenne kändes helt super inne på framhoppningen - ridningen blev riktigt bra och han hoppade grymt bra!
Väl ute på tävlingsbanan (framhoppningen var inomhus) så kändes han lite spänd, antagligen eftersom det blev så stressigt och han inte riktigt hann kolla in läget innan det var dags att hoppa.. Men han kändes ändå väldigt fin fast han var spänd men tyvärr blir ju galoppen lite mer "uppåt" än framåt och han hoppar ännu lite högre. Vilket resulterade i att vi inte nådde fram i första kombinationen som var oxer in och räcke ut. Lite mer ben på första försöket hade vi nog lyckats men han valde, klokt nog, att stanna. På andra försöket kom vi ännu sämre in men han gjorde sitt bästa och hoppade ändå, duktig häst!! Finns en väldigt rolig bildserie som fotografen tog på språnget ur kombinationen, det ser himla kul ut, hihi! En liten rivning fick vi också, 13 fel blev det totalt eftersom tiden tickar iväg vid ett stopp..

I Söndags var det 1,20 och vi var ute i mycket bättre tid, men tro det eller ej så vart framridningen ändå väldigt kort och lite stressig...tur att Catta gått med honom ganska länge så att han var framskrittad ordentligt!
Han var minst lika fin inne på framhoppningen som dagen innan och jag valde att gå ut lite tidigare för att vänja honom med utebanan och rida runt i collecting lite längre.
Det verkade fungera och han var helt super att rida och hoppade hur bra som helst, fina hästen!! Vi blev nolla och fick en 8:e placering av ca 78 starter, mycket bra tycker jag!

Har inga bilder på den här datorn från helgen, så ni får hålla tillgodo till ikväll =)

Kram

Kommentera här: