Hjärtslag * 2

Det är lite lagom mycket nu så jag hinner/orkar knappt med att skriva ner några rader här.

Igår var jag iaf till ridhuset med Nenne. Man behöver bara klaga lagom mycket så brukar saker lösa sig, det var nämligen alldeles lagom många på privatdelen denna gång - kors i taket! =)

Dock började Nenne med att skrämma slag på mig, när han kom in så rullade han sig i boxen och fick världens hostattack! Jag fick typ panik och tänkte sluta med allt vad hästar heter innan jag lugnade mig och tänkte på vad veterinären sagt. Så jag tempade honom för säkerhets skull och höll planen med att åka ner till ridhuset. Det fick bära eller brista... Inte en enda host klämde han fram och han var superfin att rida!! Han är ju fortfarande känslig i luftvägarna och fick väl in torv i näsan när han rullade, får vi hoppas!
Jag försöker att inte hoppas för mycket och ta en dag i taget, samtidigt som han är så himla fin nu och man gärna vill ha ett mål att träna mot så han kommer upp i kondition igen. Svår balansgång!
Det var iallafall en nöjd Nenne och en nöjd och lättad Angelica som åkte hem igen.

Idag åkte jag bara upp och tog in hästarna och spolade benen på Nenneman innan det var dags att åka med katterna till veterinären. När katterna besiktades så hittade dem ett blåsljud på hjärtat på lille Donut och nu skulle det kollas upp ordentligt av en specialist. Det var ingen fara med hans blåsljud, kattungar kan tydligen ha det ibland och sen växa ifrån det och så är det i Donuts fall. "Lite trånga rör" som vet. uttryckte sig. Skönt att veta både för oss och uppfödarna, särskilt för dom så att dem inte avlar på katter som ger hjärtsjukdomar. För våran del ska han ju bara vara sällskapskatt men det är ju extra trevligt om han är frisk också!

Tomorrow blir det ridning, känner mig helpeppad! Dock så tror jag att ridhuset är upptaget men jag kanske kan lura med Jill på en tur i skogen =)



Kram

Kommentera här: