Hua vilken pärs...

Att kolla på sadlar är verkligen ingen lätt grej kan jag lova..Den ska passa hästen, den ska passa en själv och den ska passa in i rätt prisklass... Ingen lätt kombination vill jag lova! På något sätt hamnar man alltid lite över budget!?!

När vi väl hittat till sadelmagasinet efter ett antal u-svängar och felkörningar så var det då dax att kolla, känna och klämma på alla sadlar. Tyvärr så verkade det inte vara mycket att göra åt min älskade sadel, bommen passar helt enkelt inte Nenne längre, snyft sa jag och fick lämna in den till försäljning. Så om någon är ute efter en fin (och prisvärd) Prestige Versaille så kolla in på Sadelmagasinet! 9000 kr går den lös på.

Hon i butiken var väldigt trevlig och verkade väldigt kunnig, så efter att vi förklarat vad vi var ute efter för sadlar så plockade hon fram flera stycken som vi provsatt..några begagnade och några nya!
Det knepiga med mig är ju mina långa spiror, knäna hamnar lixom precis i skarven på kåpan och då blir balansen mycket sämre när jag hoppar.
Efter lite provande så fastnade jag för en Equipe sadel, såklart fanns den inte i begagnat så då måste man köpa en ny... Det positiva är ju att jag då kan beställa den med + 2 cm i kåporna, precis som på min gamla sadel. 
Jag har iaf lånat hem sadeln till på måndag så imorgon ska den provridas! Jag provade lägga på den när jag kom hem och den verkade ligga ganska bra och ligger med jämnt tryck över hela ryggen och utan bakvikt, hoppas att den gör det vid ridning också. Det svåra tycker jag är att avgöra när sadeln klämmer över bogbladen och när den bara ligger an, för på hoppsadlar är det ju svårt att undvika att den inte ligger över bogbladen. Någon som har ngt bra tips?


http://www.equipe.se/produkter.aspx?l2=3&l3=11&CatID=13
Denna sadel har jag alltså lånat hem, fast en helbrun. Ganska lik min gamla fast med en annan typ av bom =)

Kram

Kommentera här: