Bommar + pigg häst

Idag var vi som sagt ner till ridhuset en sväng. Vi hade sån tur att när sista ridlektionen var slut så hade vi hela ridhuset för oss själva och dessutom hade den gruppen travat bommar så vi slapp bära fram massa grejer, trevligt trevligt!

Nenne var ganska pigg idag, men för det mesta ganska sansad. Dock kände jag att jag inte hade full kontroll hela tiden, han gjorde lite som han kände för..Men jag vill inte bråka för mycket när han är pigg, det gör inte saken bättre utan han blir bara upprörd så det är bara att gilla läget och vara glad för att han sköter sig hyffsat bra!
Vi började med att göra lite skritt arbete, mest skänkelvikningar för att han skulle komma loss ordentligt. Sen blev det ganska mycket trav mest på rakt spår och stora volter och även några gånger över bommarna.
Dagen till ära fick han även galoppera några varv, det tyckte han var väldigt roligt och jag får nog fortsätta ta tillbaka att han inte bockar... än så länge är det inga riktiga bockar utan han mest bara skuter iväg lite och drar ner och ruskar på huvudet - men en vacker dag så flyger man väl all världens väg som Åsa sa... Men han är så söt när han gör sina konstiga halvbockar så man kan inte göra annat än att skratta och klappa honom, det är kul att även han gillar att vara igång igen! =D

Upplägget för denna vecka blir någon liknande;
Imorgon - en liten tur ut eller på ridbanan
Torsdag - en tur ut
Fredag - vila
Lördag/Söndag - En dag ut och lite "hårdare" arbete och en dag till ridhuset och skutta över några små hinder. Har bara inte bestämt vilken dag som passar bäst till vilken aktivitet =)

Kram

Kommentera här: